30

آبان

1403


اجتماعی

25 مرداد 1391 09:24 0 کامنت

 صبح ساحل، اجتماعی _  قسمت چهارم : تقوای الهی

نگاه به آیات قرآن انسان را با حال وهوای معنوی آشنا می سازد وراه پویایی بشر را در عبودیت می داند. یکی از مواردتاکید شده در قرآن ،سخنی است که خداوند به عموم مردم دارد وآن تقوا وپرهیزگاری است ؛ یعنی انسان نسبت به آن چه او را از خدا دور می سازد پرهیز نماید. بنابراین تقوا به معنای نگهداری خود از ورود در گناه است واین همان ترس از خداوند می باشد .

خداوند می فرماید : ((فاتقوالله ماستطعتم واسمعواواطیعوا وانفقوا خیرا لانفسکم ومن یوق شح نفسه فاولئک هم مفلحون )) یعنی : ((تا می توانید تقوای الهی پیشه کنید وگوش دهید واطاعت نمایید وانفاق کنید که برای شما بهتر است ؛کسانی که از بخل وحرص خویشتن مصون بمانند رستگارانند. )) در این آیه اشاره شده است که انسان باید تمام توان خود را برای تقوای الهی بگذارد ودر این زمینه کوتاهی نکند . سخن پیرامون تقوا بسیار زیاد است ودر این فضای مختصر نمی گنجد به همین دلیل مناسب است محورهای تجلی تقوا را بیان کنیم که خود در دوقالب می گنجد:

-1 عوامل تحقق تقوا                 2- موانع تداوم تقوا

در  قرآن برای تحقق تقوا آمده است:((یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین)) (2) یعنی :((ای کسانی که ایمان آورده اید تقوای الهی پیشه کنید و با صادقین باشید.)) در این آیه برای مسلمانان دو دستورالعمل صادر شده است:ابتدا تقوا پیشه کردن و دیگر با صادقین بودن .این نشان می دهد که همراهی با صادقین در جهت تحقق تقوا می باشد و به عبارت دیگر برای تقوای شفاف و اصیل باید به صادقین که همان پیامبر و اهل بیت  ایشانند مراجعه نمود.

روایات رسول خدا و امامان معصوم مسیر تقوای الهی را روشن می سازد و ما را با ساختار آن آشنا می کند. نکته دیگر این است که موانع تداوم تقوا ، ترس از غیر خداست. خداوند در قرآن می فرماید:(( فلا تخشوهم واخشون)) (3) یعنی:((از کافران نترسید،از من بترسید.)) این پیام صریح خداوند به بشریت است که هرکس به خدا توکل کند و راه عبودیت او را در پیش بگیرد،به بن بست نمی رسد و از مسیر حق منحرف نمی شود.

-1 تغابن،16              2- توبه،119              3- مائده،3

دیدگاه ها (0)
img