01

دی

1403


اجتماعی

25 مهر 1391 10:21 0 کامنت

 صبح ساحل، اجتماعی _ مدیرکل هواشناشی استان هرمزگان گفت: براساس داده های هواشناسی طی سه ماه آینده به جز شرق هرمزگان درسایر نقاط منتظر باران پاییزی نخواهیم بود.

به گزارش روابط عمومی خانه مطبوعات استان  سعید رنجبر در نشست خبری با بیان اینکه سال زراعی از مهر هرسال تا 31 شهریورماه سال بعد نامیده می شود خاطرنشان کرد: میانگین بارندگی در سال زراعی 71 میلیمتر گزارش شده و این درحالی است که انتظاربارندگی 170 میلیمتر بوده است. وی با تشریح اینکه خشکسالی های هواشناسی، کشاورزی و منابع آب درهرمزگان هرکدام باهم متفاوت است گفت:باتوجه به اقلیم استان هرمزگان و شرایط خاص آب وهوایی دربررسی های هواشناسی،هرمزگان به عنوان ‌آخرین استان کشور که کمترین دوران بارندگی را سپری کرده قرار دارد. رنجبر میزان دریافت بارندگی را درسال زراعی 42 درصد بیان کرد و افزود: هواشناسی به نوعی با جان مردم سروکار دارد وکوچکترین اشتباهی می تواند جان مسافران دریایی، هوایی و زمینی را به خطر بیاندزاد و حتی در بخش کشاروزی نیز تولید را متضرر کند.

مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان به راه اندازی دفتر هواشناسی دریایی تاکید کرد و افزود: بسترهای لازم محقق شده و پس تامین اعتبار انجام می شود. رنجبر با بیان اینکه نگهداری شبکه هواشناسی به ویژه ایستگاه دریایی دارای حساسیت خاص است تصریح کرد:دولتمردان ارشد کشور باید در تخصیص اعتبارات مجموعه هواشناسی را ویژه تر ببینند تا از خطرات دریای وهوایی استان جلوگیری شود.

مدیرکل هواشناسی هرمزگان  با اشاره به وظایف و برنامه های  اداره کل هواشناسی استان گفت:  از مهمترین این وظایف ؛ سیستم تهیه داده ها ، سیستم ارتباطات و مبادله دادها و محصول ،سیستم پردازش و تحلیل داده ها مدلسازی پیش بینی، بانک اطلاعات ، مدیریت داده ها و خدمات عامه هواشناسی ، هواشناسی کاربردی ، تحقیقات وآموزش است.

رنجبر در خصوص نحوه جمع آوری داده های هواشناسی افزود : داده های هواشناسی از طریق 16 نوع ایستگاه هواشناسی تهیه و ثبت می شودو سپس این داده ها تحلیل و پردازش می شود. وی در این خصوص ادامه داد : به دلیل اینکه حجم داده ها زیاد است در هر ایستگاه بانک اطلاعاتی در نظر گرفته شده است و اطلاعات از طریق سیستم برای کار بران ارسال می شود . مدیرکل هواشناسی هرمزگان  با بیان اینکه بیش از  95 درصدپیش بینی های هوا شناسی  صحت دارد اظهار داشت : هر ساعت 30 پارامتر جوی در استان ثبت می شود که بر روی پارامترها و داده ها تحقیقات و مطالعه انجام می گیرد. وی بیان کرد: تعداد 18 ایستگاه رادار در استان وجود دارد و همچنین ایستگاه های هواشناسی در سطح استان در  16 نقطه و ایستگاه های اقلیم شناسی در 4 نقطه  مستقر هستند. رنجبر تصریح کرد: تعداد 80 ایستگاه فعال باران سنجی در استان وجود دارد که هرمزگان دارای 6 ایستگاه دریایی و ابوموسی ، کیش، دارای سیستم هوانما هستند.

مدیرکل هواشناسی هرمزگان اظهار کرد:تعداد 7 ایستگاه هواشناسی جوی در فرودگاه استان مستقر است و یک ایستگاه جو بالا  نیز در شهرستان بندرعباس وجود دارد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان بارندگی استان گفت : در سال 90 و 91 وضعیت بارندگی هرمزگان  زیر حد نرمال است  به طوریکه در سال 90،  58 درصد کاهش بارندگی وجود داشته است و میزان بارندگی نیز 9/70 میلیمتر بود. سعید رنجبر با اشاره به روشهای اطلاع رسانی وضعیت  جوی در استان  گفت :رادیو ، پیام کوتاه ، انتشارات ،هواگو ،هوانما ، وب سایت ،روزنامه و تلویزیون از جمله راههای اطلاع رسانی است .وی خاطر نشان کرد :دولت باید هواشناسی را به دلیل حساسیت کاری آن در بخش تخصیص اعتبارات ویژه تر ببیند تا مجموعه قوی و سر پا نگهداشته شود .

گفتنی است این نشست درخانه مطبوعات استان هرمزگان باهدف تعامل دوجانبه بین دستگاه های اجرایی ونماینده مطبوعات استان برگزار شد.

دیدگاه ها (0)
img