وضعیت هدایت تحصیلی در مدارس غیردولتی



 صبح ساحل-اجتماعی:رئیس سازمان مدارس غیر دولتی گفت: مدارس غیر دولتی در هدایت تحصیلی سهمیه های محدودی دارند.
به گزارش مهر، مرضیه گرد در جمع خبرنگاران درباره ظرفیت مدارس غیر دولتی در هدایت تحصیلی اظهار کرد:  در سنوات گذشته هدایت تحصیلی  تمام ضوابط که برای مدرسه دولتی وجود داشت برای مدارس غیر دولتی نیز وجود داشت و سهمیه هایی را به مدارس غیر دولتی می دادند.
وی افزود: در برخی از استان ها با مشکلاتی مواجه بودیم که به یک مدرسه غیردولتی تنها ۱۰ سهمیه داده بودند. حتی زیر این عدد هم در سه استان سهمیه داده شده بود که ما خواهش کردیم افزایش سهمیه بدهند چراکه  این سهمیه ها منطقی نبودند.
وی ادامه داد:  باید سایر دستگاه های همراه با آموزش وپرورش می شدند و اولیاء نیز علت اصرار وزارت آموزش و پرورش را بر  این توازنی جویا می شدند. سال گذشته در هدایت تحصیلی  خاصِ مردم، اولیاء و دانش آموزان این بود که علی رغم نظر مشاورین تحصیلی اصرار داشتند رشته علوم تجربی را انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه باید به مردم بگوییم که جوانان ما امروز به هدایت شغلی، تحصیلی و آینده نگری نیاز دارند گفت: متاسفانه مردم ما  فکر می کنند شغل وآینده تنها در رشته علوم تجربی است. باید در این رابطه فرهنگ سازی کنیم که رشته های مهارتی دیگر نیز می تواند اشتغال زا باشند.وی بیان کرد: اگر بخواهیم بستر فرهنگی را برای مردم باز کنیم قطعا هدایت تحصیلی به شیوه ای دیگر اجرا می شود.  البته نمی توان حق خانواده ها را نیز نادیده گرفت، خانواده نیز اصرار دارد فرزندش به رشته علوم تجربی برود مدارس نیز بنا به ظرفیت و نمره تکمیل شده است لذا جاهایی که خالی است معرفی می شود.
گرد تاکید کرد: بنده بر اساس شاخصه علمی و آگاهانه معتقدم دانش آموز باید به سمت رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش هدایت شود. باید شرایط هنرستان های دولتی و غیردولتی را تسهیل کنیم.
وی تاکید کرد: هر هنرستانی که در غیردولتی توانسته باشد یک کلاس به مجموعه دانش آموزان هنرستانی در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش اضافه کند، قطعا از سوی سازمان حمایت ویژه می شود و پاداش مالی می دهیم نیز دریافت می کند. گرد یاد آور شد: خانواده اصرار می ورزد که فرزندانشان به رشته علوم تجربی بروند که یک چالش برای وزارت آموزش و پرورش است. اگر  به ما کمک می کردند چه در مدارس دولتی، چه در مدارس غیردولتی هدایت تحصیلی بر اساس توازن ادامه پیدا می کرد کشور از بحران بیکاری نجات پیدا می کرد.
برای نمونه، ظرفیت مدرسه دولتی ۶۰ سهمیه است که دانش آموزانی متقاضی دارد که گزینه الف و ب را آورده اند، سهمیه این دو اولویت را پر می کند اما باز جای خالی دارد که می تواند دانش آموزی که گزینه دال را آورده نیز پذیرش کند. اگر ظرفیت خالی نداشته باشد باید دانش آموز به منطقه ی دیگر مراجعه کند.
رییس سازمان مدارس غیر دولتی با بیان اینکه محدودیت در پذیرش رشته ها وجود دارد گفت: از سویی دیگر، اصرار خانواده نیز وجود دارد که یک معضل است. به این دلیل متقاضی رشته علوم تجربی زیاد است که تنها رشته پزشکی نیست رشته های پیراپزشکی نیز وجود دارد. می دانند فرزندانشان پزشک نمی شوند اما می خواهند جذب رشته های  این رشته هایی همانند هوشبری و پرستاری شوند چراکه خانواده ها به دنبال کار برای آینده فرزندانشان هستند.گرد تصریح کرد: رشته های پزشکی و پیراپزشکی نیز دارای ظرفیت است.
 باید این را مردم بدانند اگر خانواده ها برای فرزندانشان دنبال یک کار خوب هستند باید فرزندانشان را به سمت رشته های فنی و حرفه ای هدایت کنند که تولید اشتغال می کند. رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اعلام آمادگی می کنیم باکمک معاونت آموزش متوسطه با دانشگاه فنی و حرفه ای یک تفاهم نامه منعقد کنیم و  معضلاتی که برای رشد یک فارغ التحصیل در مدرسه دولتی و غیردولتی وجود دارد را حل کنیم.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها