16

آبان

1403


اجتماعی

02 اسفند 1396 08:21 0 کامنت

 صبح ساحل ، اجتماعی - فاطمه رکن الدینی//   اشاره:موسسه خیریه نگهداری از معلولان «حبیب ابن مظاهر» بندرعباس مرکزی است که حتی اگر با لب خندان و دل بی‌درد هم وارد آن شوید با چشم گریان، گلوی پر بغض و دستان لرزان از آن خارج خواهید شد. 

در این مرکز قلب های پاک زیادی انتظار نوازش شما را می کشند و حتی نگاه مهربان‌تان نیز می تواند دلگرمی بزرگی برای معلولان و متصدیان نگهداری از آنان باشد. به کرم بزرگواری محمدرضا صفا از تجار خوشنام بندرعباس و یکی از بزرگان و خیرین گمنام این شهر فضای فیزیکی بسیار مناسبی احداث شده که قرار بود در دهه مبارک فجر به بهره برداری برسد اما این پروژه مهم در لابه لای پروژه های دولتی مظلوم واقع شد و به بهره برداری نرسید. معلولان هم اکنون در فضایی زندگی می کنند که هر لحظه امکان حادثه وجود دارد و هم چنان درانتظار قیچی و یک روبان در فضایی نامناسب به سر می برند. گزارشی که در پی می آید به وضعیت معلولان و چالش های مالی این مرکز پرداخته شده است.

از کوی فرهنگیان که به سمت محله‌ی شهناز حرکت می‌کنیم، پیش از رسیدن به مسجد قدس با پیچیدن در کوچه ای پر پیچ‌وخم به مرکز «حبیب ابن مظاهر» می‌رسیم. تابلویی آبی‌رنگ نام این مرکز را در برابر چشمان مان قرار می دهد و با عبور از گیت ورودی به محوطه ای وارد می شویم با پارکی کوچک، دو ساختمان قدیمی و یک ساختمان نوساز که هنوز از آن استفاده نمی شود. پیش از شروع بازدید برای تهیه ی گزارش به دفتر مدیریت مجموعه رفتیم. «بهروز جودی‌نیا» رئیس هیأت امنای مرکز نگهداری معلولان «حبیب ابن مظاهر» بندرعباس منتظرمان است. پس از احوال پرسی ابتدایی پا در محیط مجموعه گذاشتیم و جودی نیا از تاریخچه‌ی این مرکز گفت. وی می گوید: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این مکان سال‌ها مرکز نگهداری از معتادان بود، سپس برای مدت زیادی در آن از زنان بی سرپرست نگهداری می‌شد، بعد از مدتی نواخانه شد و بعد از انقلاب اسلامی شهرداری مالکیت آن را برعهده گرفت.

وی می افزاید: این مرکز چندسالی بدون استفاده بود تا این که در سال 62 با حفظ مالکیت شهرداری ساختمان در اختیار معلولان و سازمان بهزیستی قرار گرفت.

جودی نیا می گوید: از سال 62 تا 79 این مرکز با مدیریت دولتی اداره می‌شد و سپس به صورت هیات امنایی خود مردم آن را اداره کردند و هم اکنون «حبیب ابن مظاهر» با 50 نفر پرسنل از 150 نفر معلول نگهداری می‌کند.

وی ظرفیت بخش برادارن را 70 نفره و ظرفیت بخش بخش خواهران را 90 نفره عنوان می کند و می افزاید: این ظرفیت مربوط به ساختمان‌های قدیمی مرکز است و با افتتاح ساختمانی که خیر ارجمند شهرمان جناب آقای «محمدرضا صفا» با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال برای ما ساخته است وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد.

معلولان منتظر قیچی و روبان مسوولان

وی اظهار می کند: این ساختمان در دو طبقه و با بهترین مصالح در حالتی استاندارد ساخته شده است و واقعا باید قدردان خیرین بزرگواری همچون آقای صفا باشیم اما متاسفانه علیرغم آماده بودن این پروژه بیش از سه ماه است که معلولان منتظر قیچی و روبان مسوولانند تا در آن مستقر شوند.

رئیس هیأت امنای مرکز نگهداری معلولان «حبیب ابن مظاهر» بیان می کند: زیر ساختمان فعلی فاضلاب‌های قدیمی وجود دارد و بوی نامطبوعی را ایجاد کرده که هیچ کسی حاضر نیست حتی برای لحظه ای بایستد و این بوی نامطبوع را به بوی ناشی از عدم کنترل معلولان مجموعه بر روی ادرار و مدفوع شان اضافه کنید تا ببینید وضعیت ما چگونه است ای کاش مسوولان اهمیت بیشتری می دانند تا این پروژه خیری حداقل شب عید کودکان را از این وضعیت و مکان نامناسب نجات دهد.

وی ادامه داد: بچه های مجموعه ما هر سه روز یک دست لباس نیاز دارند و این یعنی هزار و 500 دست لباس باید در ماه برای آن‌ها خریداری کنیم اما در شرایط فعلی به دلیل کمبود بودجه این کار سه الی چهار ماه یکبار صورت می پذیرد و ظلمی در حق این زبان‌بسته‎‌هاست.

جودی نیا گفت: ما ماهیانه نیاز به 100 کارتون پوشاک بزرگسالان داریم اما به دلیل تامین نشدن آن مجبوریم دیر به دیر پوشاک معلولان را تعویض کنیم و همین مساله باعث عفونت، ایجاد له‌شدگی در نواحی بدن و افزایش بیماری انگلی خواهد شد و هزینه‌های درمانی ما را نیز افزایش می‌دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که خانواده‌ی افراد نگهداری شده در این مرکز چه میزان در ماه باید پرداخت کنند، می گوید: هیچکدام از خانواده‌ها ریالی را به ما پرداخت نمی‌کنند و خودشان نیز وضعیت نابسامانی دارند و این درحالی است که هزینه نگهداری هر معلول در ماه بالغ بر یک میلیون و 500 هزار تومان است.

بدهی مرکز به تامین اجتماعی و دغدغه بازنشستگان

رئیس هیأت امنای مرکز نگهداری معلولان «حبیب ابن مظاهر» تصریح کرد: طبق قانون باید 30 درصد هزینه ها را دولت و 70 درصد را خانواده ها متقبل شوند و همین 30 درصد دولتی نیز سه ماه است که عقب افتاده و سبب شده کارگان ما سه ماه حقوق نگیرند و سه ماه بیمه‌شان نیز پرداخت نشود.

وی گفت: در وضعیت فعلی چنان چه خیرانی پیدا شوند که ملافه، مواد شوینده، مواد پلاستیکی، آذوقه و بسته‌های فرهنگی به ما برسانند، وضعیت زندگی بچه های مرکز به مراتب بهتر خواهد شد و دیر رسیدن یارانه‌های دولتی تاثیر کمتری بر ما خواهد داشت.

وی ادامه داد: در ضمن ما بدهی‌های زیادی نیز از سنوات گذشته به تامین اجتماعی داریم و 30 نفر از پرسنل‌مان نیز بازنشسته شده اند و برخی نیز در شرف بازنشستگی هستند که سنوات و دیگر پرداختی ها به ازای هر نفر از آنان 35 تا 40 میلیون خواهد شد و از عهده‌ی ما خارج است.

جودی نیا گفت: ماهیانه نزدیک به 18 میلیون تومان هزینه‌ی بیمه‌ی پرسنل ما می شود و در این شرایط باید قوانین به نحوی تغییر کند که ما را از این مسائل معاف کنند.

شهرداری از مرکز معلولین حمایت کند

وی اضافه کرد: بارها از شهرداری بندرعباس خواسته‌ایم که یک مجموعه خدماتی نظیر یکی از پارکینگ‌های سطح شهر یا چند بیلبورد را به این مرکز اجاره دهد تا بخشی از درآمدهایش را صرف این نگهداری معلولان کنیم تا بتوانیم در تامین نیازهای‌مان خودکفا شویم.

رئیس هیأت امنای مرکز نگهداری از معلولان حبیب بن مظاهر بندرعباس در پایان گفت: انتظار نداریم این امکانات به صورت رایگان در اختیار ما قرار گیرد، بلکه اجاره آن را بر اساس قانون به شهرداری می‌پردازیم و مابقی درآمد آن را صرف امور نگهداری معلولان می‌کنیم تا بتوانیم در تأمین هزینه‌های سنگین این مرکز به یک منبع پایدار اتکا کنیم.

دیدگاه ها (0)
img