03

دی

1403


سیاسی

12 اسفند 1396 08:15 0 کامنت

صبح ساحل ريال، سیاسی - رئیس جمهور در پایان سفر به استان هرمزگان و در نشست خبری با تشریح دستاوردهای سفر به این استان اظهار داشت:

بیش از 4 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های مختلف در سطح استان هرمزگان در نظر گرفته شده است که اجرایی شدن آنها می‌تواند تحولات چشمگیری در مسیر توسعه استان ایجاد کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران با قدردانی از استقبال پرشور مردم استان هرمزگان از کاروان دولت تدبیر و امید، گفت: مردم با استقبال چشمگیر خود همبستگی و اعتماد خود را به خادمان خودشان نشان می‌دهند و امیدوارم رابطه و ارتباط بین دولت و مردم پاینده و مستحکم باشد، چرا که در سایه اعتماد است که می‌توانیم مشکلات را یکی پس از دیگری از پیش رو برداریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در جریان این سفر بیش از 4 هزار میلیارد اعتبار برای اجرای طرح‌های مختلف در نظر گرفته شد، گفت: طرح‌های بسیار خوبی در سطح استان به بهره‌برداری رسید که از جمله مهم‌ترین آن می‌توان به شروع فاز سوم اسکله بندر شهید رجایی و تکمیل فاز دوم این بندر اشاره کرد، ضمن اینکه تصمیم گرفته شد که خط آهن بندرعباس به کنار اسکله‌ها کشیده شود تا مستقیماً بار از کشتی روی ریل قرار بگیرد. این موضوع هم از لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ ترانزیت بسیار اهمیت دارد.دکتر روحانی خاطر نشان کرد:مردم استان هرمزگان در طول تاریخ نگهبانان خلیج فارس و تنگه استراتژیک هرمز بوده و هستند.

رئیس جمهور با اشاره به افتتاح بخش اول طرح فولاد در استان هرمزگان با ظرفیت 1.5 میلیون تن، اظهار داشت: بندرعباس می‌تواند مرکز خوبی برای توسعه فولاد باشد و مصمم هستیم با توسعه این بخش به سمت هدف‌گذاری 55 میلیون تنی حرکت کنیم.دکتر روحانی اضافه کرد: در بخش انرژی و سوخت نیز طرح مهم پالایشگاه بندرعباس آغاز شد و با این طرح تولید بنزین در این پالایشگاه، 4 میلیون لیتر در روز اضافه شد که کیفیت یورو 4 دارد و از جمله طرح‌های زیست محیطی برای کشور محسوب می‌شود. ضمن اینکه فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز در ماه‌های اول سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و مجموعاً با دو پالایشگاه در بندر عباس، حدود 50 درصد از نیاز بنزین کشور از این استان تأمین می‌شود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در زمینه آب روستایی، بافت فرسوده، شیلات و آبزیان و گردشگری نیز اقدامات بسیار خوبی در سطح استان آغاز شده و با قوت ادامه پیدا خواهد کرد.

دکتر روحانی جزایر استان هرمزگان را از جمله جاذبه‌های گردشگری توصیف کرد و گفت: این جزایر نعمت بسیار بزرگی برای استان محسوب می‌شوند که باید به خوبی از آن استفاده شود و دولت در این زمینه حمایت و پشتیبانی‌های لازم را انجام خواهد داد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در زمینه احداث فضاهای آموزشی، فرهنگی و ورزشی در سطح استان نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شده و امیدواریم مردم استان بتوانند با استفاده از فرهنگ بزرگ اسلامی و ملی خود، از ظرفیت‌های بومی برای توسعه و شکوفایی استفاده کنند.

دکتر روحانی تصریح کرد: ملت ایران خواهان توسعه کشور و تعادل و توازن توسعه‌ای در سراسر کشور هستند و دولت با این هدف، برنامه‌ریزی‌های لازم را برای توسعه کشور پیگیری می‌کند.رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت اشتغال‌زایی برای دولت گفت:آمار اخیر مرکز آمار بسیار امیدوارکننده بود و براساس این آمار در فصل پاییز امسال نسبت به فصل پاییز سال گذشته بیش از 950 هزار اشتغال ایجاد شده که اقدام بسیار خوبی در تاریخ کشور بشمار می‌رود و باید این مسیر با قوت ادامه یابد و امیدوارم با بهبود فضای کسب و کار شاهد رونق اقتصادی روزافزون در کشور باشیم.

رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره راهکارهای دولت جهت مدیریت منابع آب زیرزمینی  استان هرمزگان گفت: یکی از مسایل مهم استان هرمزگان،حفظ منابع آبی است و البته این موضوع در سطح کشور مطرح است و کاهش میانگین 50 درصدی بارش ها ، بحث آب و مدیریت بهتر این منابع  را ضروری تر ساخته است.

دکتر روحانی اظهارداشت: در استان هایی همانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، اصفهان و ‌خراسان رضوی وضعیت بارش ها بدتر بوده است. 

بکارگیری شیوه های نوین آبیاری اراضی کشاورزی  و بهره گیری از کشت های گلخانه ای می تواند تا حدودی مشکلات را در این مسیر کاهش دهد و در همین راستا اقدامات ارزنده ای در استان هرمزگان انجام گرفته است که از جمله آنها می توان به تجهیز 100 هزار هکتار از 170 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری اشاره کرد.رئیس جمهور ، تقویت سرمایه گذاری ها در بخش تصفیه فاضلاب ها و آب شیرین کن ها  را ضروری خواند و با تاکید بر حمایت دولت از این طرح ها، افزود: بخش خصوصی با کمک بانکها باید فعالیت در این حوزه ها را توسعه دهد و چنین حرکتی می تواند  تحول بزرگی در مسیر تأمین آب کشاورزی استان  ایجاد کند.

دکتر روحانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بافت های فرسوده گفت:به آقای استاندار تأکید کردم که در تمام بافت‌های فرسوده استان چه در شهر بندرعباس و چه در سایر شهرها، اگر زمین هایی در کنار بافت های فرسوده وجود دارد مجانی در اختیار قرار گیرند تا سرمایه‌گذار و توسعه‌گر در آنجا سرمایه‌گذاری کند و این خانه‌ها در قالب وام هایی با  بهره های کم در اختیار مردم قرار گیرد.

رئیس جمهور  در ادامه پیشبرد سریعتر طرحهای توسعه ای در شرق و غرب استان از جمله تکمیل جاده 900 کیلومتری ساحلی و تجهیز بندر جاسک و تصویب تبدیل این منطقه به منطقه آزاد را ضروری خواند و گفت:امیدواریم با تسریع در تصویب لایحه تبدیل جاسک به منطقه آزاد ، کمک بزرگی به مردم استان انجام گیرد.خبرنگاری از رئیس جمهور پرسید: اقداماتی در خصوص انتقال آب خلیج فارس به استان‌های مرکزی کشور انجام گرفته است و در این حین برخی کارشناسان و وزرا ابراز نگرانی نسبت به مشکلات زیست محیطی داشتند، نظر شما در خصوص این پروژه‌های کلان چیست؟

رئیس جمهور گفت: این تصمیم که آب را از این منطقه به فلات مرکزی ایران منتقل کنیم ، اتخاذ شده و توسط بخش خصوصی در حال  اجرا است . همه کشورهای جنوبی خلیج فارس نیز در حال استفاده از آب دریا  و پیشبرد طرح های مشابه هستند و البته باید تلاش شود در این پروژه‌ها مسایل زیست محیطی مد نظر قرار بگیرد.

به نظر من در دریای عمان خیلی مشکل ندارد چون شرایط دریای عمان یک کم متفاوت است اما در خلیج فارس باید دقت و مراقبت شود . اصل این نگرانی درست است و البته این نکته هم مهم است که ناچاریم آب دریا را شیرین کنیم و به داخل کشور ببریم.

در مراسم دیدار رییس جمهور با برگزیدگان و نخبگان استان هرمزگان، 17 پروژه عمرانی، خدماتی و زیربنایی به طور همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح و عملیات اجرایی 11 پروژه دیگر نیز به دستور رییس جمهور آغاز شد.

این طرح ها با مجموع اعتبار و سرمایه گذاری 11 هزار و 398 میلیارد ریال  و 54 میلیون یورو از سوی دولت و 14 هزار و 333 میلیارد ریال به اضافه 770 میلیون یورو از سوی بخش خصوصی افتتاح شده و یا اجرا خواهند شد.با افتتاح و یا اجرای این طرحها ، در مجموع 5 هزار و 423 نفر به شکل مستقیم مشغول کار خواهند شد.

افتتاح یکهزار کیلومتر راه روستایی،آغاز عملیات اجرایی 5 هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده و سکونت گاه های غیررسمی  و افتتاح 77 کیلومتر از کریدور نوار ساحلی از جمله طرحهای حوزه وزارت راه و شهرسازی در استان بود.در حوزه وزارت نیرو نیز فاز 3 طرح جامع آبرسانی به 35 روستای جزیره قشم و فاز نخست طرح تصفیه خانه فاضلاب رودان افتتاح و عملیات اجرایی تصفیه خانه آب از سد سرنی، عملیات اجرایی سد گابریک، عملیات اجرایی خط انتقال آب طرح آب شیرین کن بندرعباس به مخازن این شهر آغاز شد.

همچنین در حوزه وزارت جهاد کشاورزی، 354 طرح آبیاری تحت فشار، 25 طرح گلخانه‌ای،سیلوی نگهداری گندم  و فاز 2 طرح پرورش ماهی در دریا افتتاح و عملیات اجرایی 17 پروژه ایجاد شبکه آبیاری اراضی دشت میناب و عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای آغاز شد.در حوزه وزارت نفت، طرح افزایش تولید بنزین پالایشگاه بندر عباس افتتاح و عملیات اجرایی گازرسانی به 36 هزار خانوار شهری و روستایی آغاز شد.همچنین در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت،طرح تولید بریکت گرم (آهن اسفنجی)، طرح فرآورده‌های نفتی سیه‌فام، طرح تولید هیدرو کربن سبک و سنگین و طرح تولید انواع قیر افتتاح و عملیات اجرایی بندر منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان، عملیات اجرایی طرح ژئوفیزیک هوایی شناسایی پهنه‌های معدن استان وعملیات اجرایی شهرک صنایع دریایی آغاز گردید.در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در مجموع 1424 طرح به بهره برداری رسید.در حوزه شورای عالی مناطق آزاد نیز پالایشگاه شیرین‌سازی گاز هنگام (کورزین) و 30 طرح شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی افتتاح و عملیات اجرایی طرح سوخت‌رسانی فرودگاه کیش آغاز شد.

رییس جمهور در این مراسم پس از توضیحات وزیر جهادکشاورزی درباره طرحهای مربوط به این وزارتخانه با ابراز خشنودی از اینکه سطح زیرکشت گلخانه ای از ابتدای دولت یازدهم تاکنون بیش از 2 برابر شده است، گفت:یکی از طرحهای دیگری که امروز و از اینجا افتتاح می شود، طرح پرورش ماهی در قفس است که البته این عنوان را نمی پسندم؛این تعبیر ماهی در قفس جالب نیست. ما نمی خواهیم هیچ کسی در قفس باشد و ماهی را هم نمی خواهیم عنوان شود که در قفس پرورش می یابد.دکتر روحانی همچنین باابراز خرسندی از افتتاح طرحهای مرتبط با آبرسانی به شهرها و روستاها و همچنین طرح‌های راهسازی در روستاها گفت: راه روستایی در تسهیل شرایط زندگی روستاییان بسیار تاثیرگذار است و امروز هم 1000 کیلومتر راه روستایی به بهره برداری می رسد که امیدوارم باعث ارتقای وضعیت زندگی روستاییان شود.

رئیس جمهور همچنین درباره ضرورت توجه به ظرفیتهای استان هرمزگان در عرصه گردشگری گفت:باید از همه امکانات برای توسعه گردشگری در ایران و هرمزگان بهره بگیریم. گردشگری هم باعث افزایش نشاط در مردم می شود و هم زمینه مناسبی برای ایجاد اشتغال است.

از سوی دیگر با توسعه گردشگری مردم بهتر از قبل ایران و زیبایی های آن را می بینند و کشور خود را بهتر می شناسند و با فرهنگ خودشان بیش از گذشته آشنا می شوند و با ارتقای امکانات گردشگری زمینه جذب گردشگر خارجی نیز بیش از پیش فراهم می شود.دکتر روحانی همچنین هنگام صدور دستور افتتاح طرحهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که در دولت یازدهم و دوازدهم تلاشها و پیشرفتهای بسیار خوبی در زمینه ارتباطات انجام شده که این پیشرفتها فرصتهای مناسبی برای ایجاد اشتغال در عرصه فضای مجازی به وجود آورده است.وی همچنین از سازمان مناطق آزاد تجاری نیز به دلیل ایجاد کمپ های مناسب اقامتی مسافران نوروزی در استان هرمزگان به ویژه در جزیره قشم تشکر کرد و تلاش های این سازمان برای حفاظت از محیط زیست مناطق آزاد و تجاری را مورد تقدیر قرار داد.

رئیس جمهور هنگام افتتاح بخشی از طرحهای وزارت نفت نیز به گازرسانی به 11 هزار روستا از ابتدای دولت یازدهم تا کنون اشاره کرد و آن را مایه افتخار توصیف کرد و اظهار داشت که هر چه به روستاییان خدمت کنیم باز نسبت به وظیفه بزرگی که در خدمت به ایشان داریم، اندک است.

در این مراسم همچنین ضمن امضای تفاهم نامه بین صندوق حمایت از نوآوری و استانداری هرمزگان، از تعدادی از فعالان و مدیران شرکتهای دانش بنیان موفق توسط معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تقدیر به عمل آمد.

آغاز عملیات اجرایی فاز ۳ پایانه کانتینری بندرشهید رجایی 

رئیس جمهور با حضور در مجتمع بندری شهید رجایی، از تجهیز فاز ۲ اسکله این بندر بازدید و فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز سوم مجتمع بندری شهید رجایی را صادر کرد.حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جریان سفر به استان هرمزگان از تجهیز فاز دوم بندر شهید رجایی بازدید و با توضیح وزیر راه و شهرسازی و مسوولان در جریان روند احداث و تجهیز این پایانه کانتینری و چگونگی احداث فاز سوم آن قرار گرفت.رئیس جمهور در فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز ۳ بندر شهید رجایی اظهار داشت: روز بسیار خوبی برای مردم هرمزگان و ملت بزرگ ایران است.

افزایش ظرفیت فاز دوم و آغاز عملیات اجرایی فاز سوم بندر شهید رجایی، این بندر استراتژیک را به مرکز بزرگ حمل و نقل و ترانزیت کالا به کشورهای شمالی و شرقی ایران تبدیل می کند.فاز ۳ بندر شهید رجایی با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی و بهره گیری از تجهیزات و فن آوری های روز دنیا، ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی را به ۸ میلیون TEU افزایش می‌دهد و با ۱۴۰۰ متر اسکله می‌تواند بزرگترین کشتی های غول پیکر کانتینری جهان را پذیرش کند.با بهره برداری کامل از این زیرساخت بندری، به صورت همزمان سه کشتی بسیار بزرگ اقیانوس پیمای نسل هفتم جهان با 400 متر طول، 17.5 متر آبخور و 18هزار و 400 کانتینر ظرفیت، می توانند در این اسکله ها پهلو بگیرند. علاوه بر این، 110 هکتار محوطه برای راه اندازی یک ترمینال جدید کانتینری در پسکرانه بندر هم آماده می شود.

مقدمات مرحله نخست احداث زیرساخت های فاز 3 بندر شهید رجایی در جریان نخستین سفر دکتر روحانی به استان هرمزگان در سال ۹۲ در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام یکسری مطالعات، کمتر از یکسال بعد عملیات عمرانی این طرح عظیم بندرسازی با حضور معاون اول رییس جمهور، شروع شد.نتیجه این حرکت راهبردی و همچنین رونق گرفتن تعاملات بین المللی ایران با کشورهای غربی در دوره پسابرجام، به این جا رسیده که بخش عمده دانش بندرسازی توسط مهندسان و متخصصان ایرانی، بومی سازی و نیاز کشور به خارجی ها مرتفع شده است.

دیدگاه ها (0)
img