اجتماعی
صبح ساحل ، اجتماعی - در حالی کمتر از یک ماه از اعلام ممنوعیت ورود خودرو به ساحل توسط استاندار هرمزگان میگذرد که هیچ تغییری در این بخش اتفاق نیفتاده است و خودروها همچنان وارد ساحل میشوند.
صبح ساحل ، اجتماعی - در حالی کمتر از یک ماه از اعلام ممنوعیت ورود خودرو به ساحل توسط استاندار هرمزگان میگذرد که هیچ تغییری در این بخش اتفاق نیفتاده است و خودروها همچنان وارد ساحل میشوند.
چند روز پیش که به ساحل «سورو» بندرعباس رفتم، متوجه شدم خودروها همچنان وارد ساحل میشوند، خواستم خودروی خود را پارک کنم که متوجه شدم فقط یک پارکینگ کوچک که حتی به تعداد انگشتان دست هم فضای کافی برای پارک وجود نداشت، آنجاست و بطور حتم این حجم صدها خودرو نمیتوانند در این منطقه متوقف شوند.
در ابتدای ورود به ساحل اگر چه تابلوی بزرگی وجود داشت که نسبت به ورود به ساحل هشدار داده بود، اما رانندگان همچنان بیتوجه به این تابلو وارد ساحل میشدند و دهها خودرو در ساحل متوقف شده بودند و از آن طرف هم خودروها گاهی با سرعت بالا در ساحل رفت و آمد میکردند.
افراد مختلفی در ساحل هم قدم میزدند کودکان هم درحال بازی بودند، زمانی که آنجا بودیم، بخت با چند کودک یار بود که راننده خودرویی توانست زود ترمز بگیرد و کودکان از حادثهای نجات یابند.
البته برخی از اهالی میگفتند که بارها تصادفات زیادی در همین ساحل رخ داده است و امنیت لازم برای شهروندانی که بخواهند در ساحل قدم بزنند، وجود ندارد و خطر تصادف آنها را تهدید میکند. در حال حاضر هیچگونه امنیتی در ساحل وجود ندارد در واقع ساحل سورو به پیست خودروها تبدیل شده است.
چرخ و فلک هم در ساحل دیده میشود تا کودکان سوار شوند، چرخ و فلکی که ما را به دوران کودکی میبرد و چند سالی از این وسیله اسباب بازی خبری نبود، آن زمان در محلات هم چرخ وفلک را میآوردند تا بچهها سوار شوند و بازی کنند،حالا در ساحل این اتفاق میافتد، البته این ساحل درحال حاضر ترافیک خودرویی را هم دارد.
تنقلاتی مانند آلو، کشک، بستنی و... هم توسط دستفروشان بدون رعایت وتوجه به بهداشت، در ساحل به فروش میرسد، کودکان و نوجوانان هم در ساحل بازی میکنند و برخی هم در دریا شنا میکنند، البته ورود فاضلاب به دریا در این منطقه ساحلی هم به چشم میخورد؛ فاضلابی که در این سالها میلیاردها مترمکعب به راحتی وارد دریا شده است و محیط زیست دریایی و ذخایر آبزیان از این وضعیت لطمه خورده است.
*گلایههای صیادان
صیادانی هم که در کنار قایق ها حضور داشتند و برخی هم برروی سکوهای سیمانی کنار خانهها نشستهاند وقتی با آنها همصحبت شدیم، از وضعیت فعلی ساحل بسیار گلایهمند بودند.
آنها میگویند که رفت و آمد خودروها در ساحل باعث شده است صیادان نتوانند طعمه (گیم) را از ساحل بگیرند، حتی امنیت لازم برای ساکنان، فرزندان و مردمی که برای تفریح و قدم زدن به ساحل میآیند وجود ندارد.
برخی از آنها هم به دلیل وضعیت نامناسب و کم بودن صید، مجبورند قایق ها را که از دریا بیرون آوردند، تاچند روز در پارکینگ بگذارند و به صیادی نمیروند، یکی از صیادانی که ۱۴سال صید میکند هم میگوید ساعت دو و نیم سحر برای صید حلوا به همراه تعدادی دیگر از همکارانم به دریا رفتیم و تا ظهر در دریا مشغول صید شدیم، اما نتیجهاش فقط صید یک و نیم کیلو حلوا ماهی بود؛ صیدی که حدود دویست هزار تومان برای سوخت قایق، خورد و خوراک و... هزینه دارد، اما حتی به اندازه هزینه کرد صید نداشتیم، هر قایق زمانی که به صید میرود، چهار تا پنج نفر به دریا می روند که به همین تعداد خانواده منتظرند تا مرد خانواده برگردد و روزی خانواده را بیاورد، اما وضعیت صید بسیار بد است و من اگر شغلی داشتم که فقط یک میلیون تومان درآمد ثابت داشته باشد، بطور یقین صیادی را رها میکردم صیادی بخور و نمیر است، گاهی صیادان تا گردن به داخل دریا می روند وبا قلاب صید میکنند تا فقط به اندازه نهار و شام شان صید داشته باشند.
تعدادی دیگر از صیادان سورو، صید صنعتی را یکی از دلایل کاهش ذخایر آبزیان و صید برای صیادان سنتی میداند و میگوید کشتیهای خارجی و شناورهای صیادی که از بوشهر و... وارد محدوده آبهای هرمزگان شدهاند و صید میکنند، صیدی دیگر باقی نمیماند.
در همین حین یکی از صیادان در حضور من و تعدادی از صیادان، کشتیهایی را شمرد که ۴٨ فروند بودند و مدعی بودند اینها بخشی از کشتیهای خارجی هستند که در این منطقه هستند و بیشترپرسنلشان تایلندی، چینی، آفریقایی و... میباشند و این شناورها ۴۵روز صید و یک هفته استراحت میکنند، این شناورها صید و زندگی بومیان صیاد را به خطر انداختهاند، آنها صید محاصرهای توسط برخی شناورها، لزوم افزایش قدرت موتور شناورهایشان به بیش از۵۵ اسب بخار، ریختن زباله و آهن آلات و... توسط کشتیها به دریا که باعث پاره شدن تورهای صیادی شده است را به عنوان بخشی از دغدغهها وخواسته ها عنوان میکنند و بعضی صیادان هم معتقد بودند وجود برخی از مشکلات موجود بخصوص فعالیت کشتیهای خارجی با حمایت پایتخت نشینان صورت میگیرد، و گرنه شیلات استان همواره حمایتها و همکاریهای لازم را از صیادان در بسیاری از موارد دارد و نیاز است که مسؤولان ارشد هم برای رفع مشکلات جامعه صیادی همکاری کنند./فارس
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تصاویر هوایی اختصاصی صبح ساحل از آرامستان باغو حومه بندرعباس تیر ۱۴۰۳
پادکست شماره غم درس یا
قسمت ۱۲ - سیاست شکستخورده
نباید عده ای با استفاده رانت و رابطه به وام های کلان دست یابند
سازمان«فرهنگی» یا «ورزشی»
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار