01

دی

1403


اجتماعی

22 آذر 1391 09:06 0 کامنت

 صبح ساحل، اجتماعی _ روزنامه صبح ساحل در شرایطی 28 سالگی اش را پشت سرگذاشت که مطبوعات بدترین شرایط اقتصادی طول فعالتیشان را می گذرانند. روزنامه صبح ساحل هم که همواره با اتکا به اقبال مخاطبان به کار اطلاع رسانی نقاط دور ونزدیک هرمزگان مشغول بوده از این امرمستثنی نیست.نگرانی امروز نه ازنوع فشارهای سیاسی که دیگر سالهاست ناچار به همزیستی با آن شده ایم بلکه ازنوع فشارهای مالی است که مبادا قادر شود برتحمل این نشریه غالب شود.

مدیر مسئول در شرایطی درمسیری فرهنگی قدم گذاشت که بسیاری افراد دیگر با توجه به ظرفیت ها و چشم اندازهای اقتصادی شهر بندری بندرعباس تنها به اقداماتی  تجاری و بندری و اقتصادی می اندیشیدند.این نکته بالاخص آنجا معنا می یابد که بدانیم روزنامه صبح ساحل در چه فضایی پا به عرصه حیات گذاشت. فضایی که نگاه برنامه ریزان خردوکلان کشور تنها به توسعه سخت افزار و آنهم رشد آمار و ارقام محدود بود. نگاه های توسعه ای مدیرانش توسعه راتنهابا اعداد وارقام آنهم در حوزه های سدسازی و راه سازی وهرآنچه با زیربناهای اقتصادی سروکار داشت می سنجیدند. هنوز زمان بسیاری مانده بود تا ایده های مربوط به لزوم هماهنگی توسعه فرهنگی با اقتصادی با صدایی بلند  از سوی محققان و سیاستگذاران کشورشنیده شودونگاه کیفی در تئوری های توسعه غالب شودکه چنین گام بلندی در هرمزگان در برهوت نهادهای فرهنگی و سیاسی برداشته شود.

این روزنامه در شرایط فقدان دانشگاه، احزاب سیاسی، سایتها، شبکه تلویزیونی استانی  و نهادهای مردم نهاد تلاش داشت دست کم مردم وگروه های مختلف استان را در فضای روزنامه به یکدیگر پیوند دهد  در آن روزها وسالها  روزنامه صبح ساحل فضایی را به وجود آورده بود که از سویی باید برای تداوم فعالیت حرفه ای نیروی کار مورد نیاز بخش های تحریریه وفنی در نبود نهادهای آموزشی که این مهم را به انجام برسانند تربیت می کرد و از سویی دیگر اخبار اتفاقات نیک  وبد نقاط دور دست استان را به اطلاع عموم وحتی مسئولان برساندوحتی زمانهایی وجود داشت که دغدغه انتقال دیدگاه های گروه های سیاسی مختلف ومتهم شدن به جانبداری از گروه خاص به دلیل جایگاه منحصر به فرد این روزنامه آن را دردوراهی های سخت قرار می داد.از یکسو می خواست صدای بخشهای مختلف جامعه باشد و ازسویی دور از اتهامات بماند. هرچه بود گذشت و در پستی وبلندی های دوران های گذشته و امروز آنچه به جای ماند اعتماد مخاطب ومردم هرمزگان است که بالاترین سرمایه هر نشریه ای می تواند باشد. سرانجام سالهایی رسید که فضای مطبوعات هرمزگان رشد کرد و با متولد شدن نشریات دیگر، تلاشهای عرصه اطلاع رسانی صبح ساحل یارانی دیگر هم یافت. وگاه رقیبانی که بعدها پدیدار شدند رقیبانی باانصاف و گاه بی انصاف. آنها که به نقدهای منصفانه می پرداختند از هر فکر و جناح دریک نقطه صبح ساحل را موهبتی برای استان برشمرده اند وآن صف شکنی این روزنامه در روزهایی است که روزنامه فقط روزنامه  های سراسری  بود که چندان اعتنایی به خبرهای استان نداشت وحضور صبح ساحل موجد این خودباوری دراستان برای فعالیت رسانه ای شد. آنجایی که هیچ کس باوری به اقدامات فرهنگی رسانه‌ای نداشت.

بسیاری که پیش ازآن اعتقادی به کار فرهنگی در استان هرمزگان نداشتند بامشاهده موفقیت این روزنامه با اقبالی که مردم به این روزنامه نشان دادند بخشی از ظرفیتهای پاسخ داده نشده ودست نخورده آن را شناختند و به عرصه رسانه ای وحتی سایر زمینه های فرهنگی وارد شدند.  به این ترتیب به فرض اینکه آنچه برخی منتقدان این روزنامه درخصوص میانه رو بودن و یا خنثی بودن در برخی مواقع آن مطرح می کنند صحت داشته باشد همین یک خدمت صبح ساحل و دست‌اندرکاران درآن سالهای دور خدمتی فراموش نشدنی وبی مناقشه برای استان هرمزگان بوده است که این روزنامه بستر ساز بسیاری حرکتهای رسانه‌ای و تربیت نیروی انسانی و حرکتهای خودباورانه بسیار دراستان بوده است.

دیدگاه ها (0)
img