04

دی

1403


اجتماعی

12 دی 1397 08:01 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - اعظم رام:«سواحل و طبعیت بکر و زیبای جزیره قشم فرصتی بی نظیر برای جذب گردشگر است و  معرفی کردن این جزیره  به عنوان یک جزیره تجاری و صنعتی بی انصافی است چرا که  ظرفیت های گردشگری فراوانی در این جزیره وجود دارد».

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور این مطلب را در آیین گشایش دومین نمایشگاه گردشگری، هتلداری و صنایع دستی در قشم  بیان کرد و ادامه داد:جزایر خلیج فارس با جذابیت های طبیعی، تاریخی و آداب و رسوم اقوام خود،منحصر به فردند و به تنهایی می توانند در صورت ایجاد زیرساخت‌های لازم به اندازه یک کشور ارزآوری کنند. 

علی اصغر مونسان ، جزیره قشم را  از جمله جزایر مهم و ویژه در جنوب کشوردانست  و تصریح کرد: با نگاه مدیریت عالی سازمان منطقه آزاد قشم به حوزه گردشگری، این بخش در این جزیره در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته و زیرساخت‌های خوبی نیز جمله هتل و خانه‌های بوم گردی در آن فراهم شده است.

وی تاکید کرد: برای توسعه گردشگری در قشم باید تقویم رویدادهای این جزیره تنظیم شود و در کنار آن تبلیغات و پشتیبانی از بومگردی و صنایع دستی واستفاده از فضای مجازی انجام شود.

مونسان ادامه داد: قشم با روند رو به رشد در حوزه گردشگری توانایی تبدیل شدن به پایلوت گردشگری کشور را دارد. وی این را هم اضافه کرد: برای تامین منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی کشور، آمادگی کامل برای همکاری با پروژه های در حال اجرای گردشگری و هتلداری قشم وجود دارد.

مشاور رییس جمهوری اظهار داشت: توجه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم به حوزه گردشگری این جزيره با مدد از سرمایه گذاران جوامع محلی و با کمترین امکانات و بیشترین آمار اشتغالزایی، قابل تقدیر است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به نقش بسزای گردشگری در رشد و توسعه اقتصاد کشورها گفت: براساس آمارهای موجود،  ایران به لحاظ داشتن مواهب طبیعی، آثار تاریخی و آیین های متنوع اقوامش، جزو 10 کشور برتر دنیا به لحاظ بهره‌مندی از پتانسیل‌های گردشگری شمرده می شود.

مونسان صنعت گردشگری را  سومین اقتصاد جهان  اعلام کرد که در عصر حاضر از رشد فزاینده ایی برخوردار است و افزود: در شرایط حال حاضر کشور، شکل گیری یک اقتصاد جدید و درون زا که به دور از تلاطمات جهانی و اثر تحریم ها باشد، تحولی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد. 

وی گفت: صنعت گردشگری با سرمایه گذاری اندک، سرعت بالای برگشت سرمایه و اشتغالزایی بالا، صنعتی قابل توجه است که می تواند 50 درصد مشکل اشتغال را در جهان حل کند.

مونسان اضافه کرد: با وجود تحریم ها و برخی مشکلات دیگر و به دلیل برخی تمهیدات در حوزه ویزای بدون مهر، ویزای الکترونیکی، و گردشگری بدون ویزا و با توجه به ما به التفاوت نرخ ارز، صنعت گردشگری در ایران رشد مناسبی داشت .

وی با بیان اینکه امسال 4 میلیون و 700 هزار گردشگر تا آخر آبان ماه به کشور وارد شدند که رشد 58 درصدی را نشان می دهد گفت: توسعه زیرساخت های گردشگری در دولت تدبیر و امید، سرمایه گذاری 120 هزار میلیارد تومانی در حوزه گردشگری کشور، اجرای پروژه های کوچک و بزرگ و اقداماتی همچون ارایه ویزای الکترونیک، برداشتن ویزای کشورهای هدف و ... منجر به رشد 58 درصدی گردشگری در 8 ماهه امسال نسبت به سال گذشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در یک‌سال گذشته، 400 پروژه بزرگ و کوچک در بخش گردشگری کشور به بهره‌برداری رسیده و نتایج بسیار نیز حاصل شده است. مونسان افزود: در دوره های گذشته کمتر به بحث گردشگری پرداخته شده است اما هم اینک یک درک مشترک از ایجاد حوزه ای جدید در اقتصاد در کشور به وجود آمده است که گردشگری می تواند این حوزه جدید باشد.

رییس سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری بیان داشت: این سازمان در راستای حمایت از طرح های گردشگری و صنایع دستی وام ارزان قیمت و بسیار خوبی برای احداث خانه‌های بوم‌گردی نیز اعطا می‌کنیم تا شاهد شکوفایی هرچه بیشتر گردشگری در قشم باشیم.

وی خاطرنشان کرد: دولت در بودجه سال آتی نگاه ویژه ای به حوزه گردشگری داشته است و امید است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این مساله توجه درخوری نشان دهند.

 به گفته معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری ،از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون 33 هتل چهار و پنج ستاره در کشور ایجاد شده که در نتیجه آن تعداد این هتل ها از 125 به 158 مورد رسیده است که تلاش می شود تعداد هتل های چهار و پنج ستاره تا سال 1400 به 220 مورد برسد.

آمادگی حمایت از سرمایه گذاران

برای ورود به حوزه های  گردشگری در قشم 

مدیرعامل منطقه آزاد قشم در ادامه این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و  از آمادگی حمایت از سرمایه گذاران برای ورود به حوزه های مختلف گردشگری  و همچنین  نولید سفر ارزان مطالبی بیان کرد و گفت: گردشگری توان همپایی و همیاری با سایر بخش‌های  اقتصادی کشور را دارد و ما از سرمایه‌گذاران این بخش حمایت می‌کنیم. 

حمید رضا مومنی ادامه داد:این منطقه با کاهش هزینه های سفر به قشم و ارتقا کیفیت و استانداردسازی مراکز گردشگری و افامتی خود، سعی دارد با تبدیل مسافر به گردشگر به توسعه پایدار جزیره کمک کند.

وی یادآور شد: در یک برنامه میان مدت و با استفاده از ظرفیت های موجود در کشور و توان بخش خصوصی،می توانیم اتکا اقتصاد کشور را از نفت به سمت گردشگری ببریم.

مومنی ،آموزش و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای خدمات دهی به گردشگران، از سیاست های دیگر این سازمان برای وارد کردن صنعت گردشگری به چرخه تامین مالی کشور  اعلام کرد و افزود: جوامع محلی قشم با فرهنگ و آداب و رسوم خود، ظرفیتی ارزنده در جذب گردشگر است.

توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد اشتغال پایدار، کمک به اقتصاد روستاها از سیاست های مهم سازمان منطقه آزاد قشم در دولت تدبیر و امید بود که سهم اقتصاد روستاها را از 10 درصد به 70 درصد رسانده است. 

وی با بیان اینکه  اقدامات قابل توجهی در دولت تدبیر و امید برای رونق و پیشرفت قشم در دستور کار قرار گرفته است افزود: پیش از شروع فعالیت این دولت تعداد تخت‌های فعال در قشم، سه‌هزار و 750 تخت بودتا پایان امسال ۲ هزار تخت دیگر نیز به این حوزه افزوده خواهد شد.

مومنی گفت: راه اندازی نخستین هتل 5 ستاره در قشم تا پایان امسال با 350 تخت، برقراری خط دریایی قشم-عمان و در آینده نزدیک ایجاد خط هوایی بین قشم و مسقط از دیگر برنامه های توسعه ای این سازمان در حوزه گردشگری است.

رییس هیات مدیره منطقه آزاد قشم ادامه داد: در حوزه بومگردی امسال ۷۵ واحد در قشم فعال شده است.

 مومنی با اشاره به اینکه امکاناتی که برای تبدیل مسافر به گردشگر در این جزیره بوده را ارتقا دادیم،  خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۷۴درصد گردشگرانی که به قشم آمدند با خودرو پراید وارد جزیره شده و ۸۲ درصد هم خودشان غذا پخت کردند.  

دومین نمایشگاه ملی گردشگری، هتلداری

وصنایع دستی تا 15 دی ماه در قشم 

گفتنی است: دومین نمایشگاه ملی گردشگری، هتلداری و صنایع دستی از  10 دی ماه  به مدت 5 روز در محل نمایشگاه بین المللی قشم گشایش یافت و 13استان کشور شامل استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، زنجان، کرمان، خوزستان، گلستان، کرمانشاه، چهارمحال بختیاری و مرکزی در محل سالن دائمی نمایشگاه های بین المللی قشم به مساحت یک هزار و 500 مترمربع، ضمن عرضه محصولات هنری خود به ارایه دستاوردها و موفقیت های صنعت هتلداری و بوم گردی خود می پردازند.

93 غرفه این نمایشگاه در حوزه‌های ارائه خدمات و محصولات ازجمله صنایع دستی، گردشگری سلامت و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری، هتل ها، آژانس های مسافرتی، رستوران ها، اقامتگاه‌های بومگردی و استارت آپ ها، فعال هستند.

اجرای موسیقی اقوام توسط پنج گروه استانی، همایش ملی گردشگری، مسابقه ایران شناسی و برگزاری چهار کارگاه تخصصی شامل کارگاه آموزشی میناکاری، کارآفرینی در حوزه گردشگری، کارآفرینی در حوزه صنایع دستی و کارگاه راهکارهای توسعه ورزش در مناطق آزاد از فعالیت های جانبی دومین نمایشگاه ملی گردشگری، هتلداری و صنایع دستی قشم می باشد.

دیدگاه ها (0)
img