03

آذر

1403


اجتماعی

09 اسفند 1397 11:44 0 کامنت

 

واگذاری پارکینگ بیمارستان جامع شهید محمدی بندرعباس به بخش خصوصی موجب تحمیل مبالغ گزاف بر بیمار می شود که بعضا قیمت تمام شده از هزینه مراحل درمان نیز بیشتر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مهم ترین مرجع خدمات درمانی و آموزشی در استان به شمار می رود که بیماران بسیاری از سراسر هرمزگان و استان های همجوار جهت طی روند درمان به این مرکز مراجعه می کنند.

مرکز درمانی جامع بیمارستان شهید محمدی در سال ۱۳۵۹ بعنوان بیمارستان  ۲۲۲ تختخوابی شروع بکار کرد هم اکنون با توجه به نیاز درمانی استان با ۴۵۰ تخت مصوب مشغول به فعالیت می باشد.

بیمارستان شهید محمدی در  ۲۳ هکتار در ۲۳ بخش بستری، اورژانس داخلی،اورژانس جراحی ،داخلی فوق تخصصی، داخلی عفونی، داخلی مغز و اعصاب، داخلی ۴، ارتوپدی یک، ارتوپدی دو، جراحی مغز و اعصاب ، جراحی عمومی ،جراحی توراکس ،گوش ،حلق و بینی وجراحی چشم،  سوختگی و فوق تخصصی نفرولوژی ،بخش های ویژه  آی سی یو جنرال، آی سی یو مغز و اعصاب ،آی سی یو داخلی آی سی یو ریه،آی سی یو قلب، سی سی یو، پست سی سی یو، پست کت  می باشد همچنین سه اتاق عمل مجزا با عنوان اتاق عمل قلب با ۲ تخت،اتاق عمل ارتوپدی باپنج تخت و اتاق عمل جنرال با ۱۰ تخت فعال دارد.

خدمات پاراکلینیک از جمله بخش های مهم بیماستان جامع شهید محمدی است که همواره با ازدحام مراجعین و بیماران روبروست و از آنجایی که در اغلب شهرستان های استان ارائه خدمات درمانی تخصصی وجود ندارد همواره مردم از سراسر هرمزگان مجبور به سفر به بندرعباس هستند.

کم و کاستی های حوزه بهداشت و درمان معضل دیرینه در استان هرمزگان به شمار می رود که با وجود ورود دستگاهها و ارگان های مختلف برای کم کردن بار مشکلات از دوش مردم همچنان به قوت خود باقی است و تنها بیمارستان جامع بندرعباس میزبان خیل عظیمی از مراجعین می شود که بعضا جایی برای بستری بیمار در بخش ها وجود ندارد.

معضل بهداشت و درمان را باید سرفصل مشکلات در هرمزگان دانست که حواشی پررنگ تر از متن موجب تحمیل هزینه های گزاف بر مراجعین و همراه بیمار می شود.

با وجود ورود سازمان های بیمه گر برای کاهش هزینه های نهایی درمان و دولتی بودن بیمارستان شهید محمدی وجود برخی موانع و سیاست های مدیریتی سنگی بزرگ پیش پای بیمار است که علاوه بر طی مسافت طولانی،سختی راه و آوارگی همراه بیمار تا طی روند درمان موجب هزینه تراشی می شود.

مراجعه بیماران از گوشه و کنار هرمزگان فارغ از اقامت همراهان در حیاط بیمارستان ها و چادر زدن در حاشیه خیابان که چهره نامناسبی از وضعیت اسکان مراجعان را به نمایش گذاشته سیاست اخیر علوم پزشکی در واگذاری پارکینگ بیمارستان به بخش خصوصی جای بسی گلایه و انتقاد دارد چه بسا که هزینه پارک خودرو در محوطه بیمارستان بیشتر از هزینه درمان بیمار می شود.

بر اساس این گزارش بخشی از محوطه باز بیمارستان که جهت پارک آزاد خودروها به بخش خصوصی واگذار شده که ورودی هر خودرو معادل دوهزار تومان است و بابت هر ساعت توقف در پارکینگ هزار تومان نیز گرفته می شود.

این برنامه شامل تمامی مراجعین بیمارستانی از بیمار و دانشجوی پزشکی می شود که با یک حساب سرانگشتی شاهد وصول مبلغ هنگفت از این منبع می شویم که نهایتا به جیب بخش خصوصی مستقر در بیمارستان سرازیر می شود.

قرار گرفتن بیمارستان شهید محمدی در محدوده پرترافیک شهر و فقدان پارکینگ، مراجعان این مرکز را مجبور به توقف در پارکینگ بیمارستان می کند حال چنانچه اگر روند درمان بیماری چندین روز طول بکشد،مبلغ چشم گیری از فرد تنها بابت پارک خودرو ستانده می شود.

دانشجویان پزشکی و پرستاری نیز که باید چندین سال از روند آموزششان را در این بیمارستان بگذرانند باید متحمل هزینه پارکینگ خودرو باشند که تحمیل این مساله و هزینه تراشی برای قشر نخبه استان قابل قبول نیست.

برخلاف راهبرد هوشمندانه رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه “کاری کنیم بیمار جز بیماری رنج دیگری نداشته باشد،” اجرای برخی سیاست های منفعلانه و اخذ هزینه های چشم گیر از مراجعینی که راهی جز تن دادن به شرایط پیش رو را ندارند قابل تامل و پیگیری است که انتظار می رود با ورود مسئولان زیرربط این هزینه های اضافی از دوش بیماران برداشته شود.

دیدگاه ها (0)
img