29

آبان

1403


اجتماعی

14 بهمن 1391 09:19 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی _ « هوا بس ناجوانمردانه سرد است.... » دلیل اصلی رونق «متکدیان وارداتی» به شهر بندرعباس شده است. که دوباره  بحث بومی – غیر بومی را در میان گدایان و متکدیان را نیز زنده کرده و بر گسترش ناهنجاری های اجتماعی در شهر افزوده است.

شدت گرفتن فصل سرما، بندرعباس را به «هتل متکدیان» تبدیل کرده و این روزها بیشتر از هر زمان دیگری شاهد رونق این پدیده اجتماعی در شهر هستیم.

 

هرچند طبق مفاد 713 و 712 قانون مجازات اسلامی تکدیگری جرم و این عمل مجرمانه محسوب می شود و در قانون برای آن حبس و توقیف اموال در نظر گرفته شده اما قبح آن در کلانشهرهایی چون بندرعباس آنقدر ریخته شده که گاها مامور و متکدی در کنار یکدیگر می ایستند و هر یک به کار خود مشغولند.تکدی گری، بهداشت روحی و روانی جامعه را به خطر می اندازد و باعث افزایش آسیب های اجتماعی و بزهکاری و افزایش جرم می شود  که اینروزها این پدیده زخمی کهنه بر شهر بندرعباس شده است.

 

این افراد در واقع با رفتار حرفه ای و تحریک احساسات بدنبال کسب مال مشروع از طرق نامشروع هستند و تنها کافیست، فرد بازیگر توانمندی باشد. آنزمان دیگر شهر در کام متکدیان خواهد بود. از تحلیل و کالبدشکافی این پدیده رقت بار می توان دریافت که این افراد آرام آرام بعنوان الگویی برای دیگران تبدیل می شوند و در ادامه باندهای سودجویی که کار هدایت کودکان کار را برعهده می گیرند، تشکیل می شوند.

 

شهر ما نیز خیابانها و چهارراههای بسیاری دارد که پذیرای این افراد است. از میدان باهنر و سه راه جهانبار گرفته تا ترمینال و خیابان دانشگاه که هر کدام با شیوه های نوین با استفاده از برانگیختن حساسیت های عاطفی در ملاء عام به گدایی مشغولند.متکدیان حرفه ای که در میان آنان مرد – زن -کودک- نوجوان- جوان- پیر- خارجی و حتی سالم دیده می شود و بسیاری از آنان حتی از سر نیاز هم این شغل را انتخاب نکرده اند.حتی برخی چهارراههای شهر که حضور گدایان مستمر است، دارای سرقفلی است و در ساعات مختلف به نرخ های مختلف اجاره داده می شود. برای همین است که متوسط درآمد این افراد از حقوق هر کارمند رسمی بیشتر است.مردم نیز از سر دلسوزی و با نگاه کمک به همنوع در حقیقت آگاهانه و ناآگاهانه به رشد و رونق تکدی گری در شهر کمک می کنند. از شیوه برخورد نهادهای متولی پیشگیری و مقابله با این پدیده ( بهزیستی و نیروی انتظامی و شهرداری و...) می توان به سادگی دریافت که هماهنگی و برنامه ای جدی و جامع میان آنها وجود ندارد و سهم هر یک برای برخورد و اصلاح این معضل مشخص نیست؟ تا از تبدیل شهر به تبعیدگاه معتادین و متکدیان جلوگیری شود!؟

 

کودکان کار نیز هم صنف متکدیان شده اند و این کودکان معصوم به آرامی و با الگو قرار دادن آنها جای آنان را خواهند گرفت.عدم وجود آمار دقیق و قابل اتکا، فقر مالی و فرهنگی و ساده انگاشتن آسیب های اجتماعی زمینه افزایش جرم و تکدی گری را در شهر فراهم می کند و علاوه بر هم زدن چهره شهر، موجبات مهاجرتهای جرم خیز و رونق کارتن خوابها را فراهم می کند. کارتن خوابهایی که خودشان از آن به «هتل کارتن» تعبیر می کنند. ریشه یابی علمی و موشکافانه براساس جغرافیای منطقه ای و توجه به چرایی تکدی گری، توجه به ریشه های اعتیاد و زنان بدسرپرست، کودکان کار، فقر و بیکاری و یکدست کردن سیاستهای پیشگیری و مقابله و کمک جدی و پررنگ کردن نقش پایگاههای اورژانس های اجتماعی و کمک رسانه ها در فرهنگ سازی بیشتر بخشی از راههایی است که می توان از گسترش تکدیگری در شهرها و رفتن بسمت روستاها جلوگیری کرد و امید و نشاط و انرژی را با ساختن جلوه های زیبا به جامعه بیشتر نشان داد.

 

دیدگاه ها (0)
img