اقتصادی
صبح ساحل ، اقتصادی _ اهداف توسعه اي در هر سرزميني به شرايط اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي و حتي سياسي آن گره خورده است .
صبح ساحل ، اقتصادی _ اهداف توسعه اي در هر سرزميني به شرايط اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي و حتي سياسي آن گره خورده است . اينكه در چارچوب سندهاي توسعه ي كشوري ، هر استاني افقي روشن از توسعه را براي خود ترسيم كند ومطابق آن گام بردارد شايد از بديهي ترين امور برنامه ريزي شده در ساختار توسعه ي منطقه اي هر كشور باشد .
به گمان بسياري از صاحبنظران علم مديريت آنچه مهمتر از هر عاملي تظميني براي موفقيت سازمان ها ، بنگاه ها و صنايع بزرگ است ، نقش بي بديل نيرو يا همان منابع انساني است كه تحت نام مديريت منابع انساني در توسعه ي هر سازمان و در نتيجه هر سرزميني نقشي تاثيرگذار ايفا مي كند.
اما تا چه اندازه اين ديدگاه در منطقه و استاني به تمام معنا اقتصادي ، به نام هرمزگان توانسته خود را ديكته كند ؟ و يا اينكه تاثيرگذار باشد ؟! شرايط مختلف جامعه ي ساكن در هرمزگان و گذشته ي پر فراز و نشيب سير توسعه اجتماعي در آن كه گاه و ناگاه سرعت توسعه اجتماعي از سرعت توسعه ي اقتصادي و زيربنايي در استان عقب مانده است ، بيشتر از هميشه نقش مديريت منابع انساني را گوشزد مي كند.تاريخ توسعه ي هرمزگان با رويكردهاي ملي و منطقه اي متفاوتي رويرو بوده است ، گاه شتاب توسعه ي اقتصادي و ايجاد بنگاه هاي صنعتي و بنادر چند منظوره تجاري در ابعاد زيربنايي آنچنان زياد بوده است كه توسعه ي اجتماعي و به ويژه نيروي كار متخصص از اين قبيل اقدامات سالها عقب مانده است. اقداماتي كه از غفلت در برنامه ريزي ها و سياستگذاريهاي آموزشي ، مهارتي و توانمندسازي منابع انساني در استان توسط دولتهاي وقت و نماينندگان آنها خبر مي دهد.
زوايا ديگر اين سير تاريخي به خوبي نشان ميدهد كه گام هاي توسعه اي در هرمزگان در همه ي ابعاد ان همراه و هماهنگ نبوده است كه بدون ترديد عللي ريشه اي تر از آنچه به آن مي پردازيم دارد . به عنوان نمونه توسعه نظام آموزش عالي در هرمزگان در ابعاد ملي و دولتي اش آنچنان كند بوده كه شايد بتوان گفت نقش دانشگاه آزاد اسلامي و حضور تاثير گذار آن در خلاء آموزش عالي دهه ي هفتاد استان اولين و تنها محرك و پاسخ به سيل جمعيت توانمند كاري ( منابع انساني ) محروم مانده از تحصيلات عالي بود
اما به راستي اين جاي خالي بزرگ در بدنه ي نظام توسعه اي هرمزگان چگونه پر شد؟ چگونه صنايع مستقر، منابع انساني مورد نياز خود را تامين كردند؟ چگونه سازمانها در گير و دار توسعه و نيازمند به نيروي كار توانمند مرحله ي گذار خود را طي نمودند؟
شواهد تجربي و حتي تبعات ناشي از اين ناهمگوني بزرگ توسعه اي و ريشه اي در مشكلات كنوني قابل مشاهده است . زماني كه اقتصاد تمام دولتي دهه هاي گذشته چشم بر نا موزوني توسعه اقتصادي و اجتماعي منطقه بست و به جاي درگير نمودن جامعه ي ساكن در منطقه در توسعه ي اتفاق افتاده رو به ورود نيروي كار از ديگر مناطق آورد ، در بلند مدت باني ايجاد دو مشكل بزرگ گرديد 1- نيروي ورودي در كوتاه مدت پس از كسب مهارتهاي بيشتر، ساز انتقال كوك نمود و دوباره شكاف خلا منابع انساني نمود پيدا كرد .2- نيروي كار ساكن پشت درهاي توسعه ماند و باز هم نتوانست پاسخگوي نيازهاي منابع انساني سازمان ها ، صنايع و بنگاه ها باشد.اما اكنون كه راه توسعه ي اجتماعي با حضور نظام آموزش عالي توانمند در مسير ترقي است بايد عرصه هاي ديگر منابع انساني را نيز دريابيد و آن پرورش مديران و متخصصاني است كه در بلند مدت در فرآيند برنامه ريزي و اجراي توسعه حضور داشته باشند .و به جايي نرسيم كه نقطه ي توقفمان در توسعه ي همه جانبه ي هرمزگان پشت خط پاياني خوش باشد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تجارت بين الملل و حقوق آن
ارتباط استراتژي و مديريت پروژه
قطار بندرعباس از مسير روسيه به اروپا وصل مي شود
بیش از 5هزار میلیارد ریال یارانه به خانوارهای هرمزگان پرداخت شد
تعمیر اسکله های بندرشهیدرجایی برای نخستین بار در ایران
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار