اجتماعی
صبح ساحل، اجتماعی _ این روزها ، آب وهوای هرمزگان دایم درحال تغییراست. یک روز هوا آنقدر گرم که دچار تنگی نفس می شوید و روزی دیگر آن چنان بهاری که دوست دارید این هوای مطبوع را برای 9 ماه در ریه های خود ذخیره کنید.
صبح ساحل، اجتماعی _ این روزها ، آب وهوای هرمزگان دایم درحال تغییراست. یک روز هوا آنقدر گرم که دچار تنگی نفس می شوید و روزی دیگر آن چنان بهاری که دوست دارید این هوای مطبوع را برای 9 ماه در ریه های خود ذخیره کنید.این تغییردما تبعات و پیامدهای خاص خودش را دارد. مردم ماندهاندکه با این وضعیت چگونه سازگاری پیدا کنند.کودکان و افراد مسن بیشتر درمعرض تغییرات جوی قرار دارند.همیشه و درهر نقطه ای ازاین کره خاکی وزش باد و روان شدن ریزگردها،مشکلات تنفسی برای ساکنین این مناطق به همراه دارد. ازاین وضعیت که گذر کنیم، سرما خوردگی شایع ترین بیماری این فصل هرمزگان است.
وظیفه شهروندان برای مراقبت از خردسالان، کودکان وحتی افراد مسن دراین ایام ازسال بیشتر می شود. البته این را فراموش نکنیم که اگر ریزگردها به افراد جوان ویا مسانسال رحم می کند، اما سرماخوردگی به هیچ کس ترحم ندارد. به گواه آمار، تعداد کودکان مبتلا به سرماخوردگی بیشتر از دیگر سنین است. این روزها مراکز درمانی ویا مطب پزشکان عمومی و متخصص بسیار شلوغ تر از فصول دیگر است. آنهایی که وضعیت مالی خوبی دارند، سراغ مطب خصوصی پزشکان را می گیرند، اما اقشار آسیب پذیر که توان پرداخت ویزیت پزشکان متخصص را ندارند، مجبورند درمراکز درمانی یا به عبارتی دیگر درمانگاه ها، بدنبال معالجه خود و فرزندانشان باشند. ساعت کاری محدود مراکز بهداشتی درمانی باعث شده که دایم این مراکز مملو از جمعیت باشد. بالطبع هرچه میزان شلوغی و ازدحام شهروندان دراین مراکز بیشتر باشد، سطح درمان نیز کاهش می یابد. هرچه ساعت کاری این مراکز بیشتر باشد، پیک تعداد مراجعین نیز به حد استاندارد می رسد.از این هاکه بگذریم، به نکته بسار مهم می رسیم؛ بهداشت این مراکز بهداشتی، دغدغه بسیاری از شهروندان است. فضای فیزیکی بسیاری از این درمانگاه های سطح شهر، اجاره ای است. اجاره بودن این مراکز،تاثیر مستقیمی بر نظافت وحفظ زیبایی محیط های این درمانگاه ها دارد. متاسفانه درمکانی که عنوان بهداشتی را با خود یدک می کشد، بهداشت فراموش شده است. سری به اتاق تزریقات وپانسمان این مراکز بزنید.درهرگوشه ای از این اتاق، انواع سرنگ، باند و... به جای اینکه در سطل زباله ریخته شود، روی زمین رها شده است.حتی در و دیوار و کف بسیاری از این مراکز بهداشتی،درمانی ظاهر مناسبی ندارد و چندش آور است. میزهایی که پرسنل وکادر درمانی این درمانگاه ها ازآنها استفاده می کنند به دوران پارینه سنگی ومادها برمی گردد ودیگر کارایی خود را از دست داده است. تصور کنید وقتی شهروندان برای درمان بیماری خود به این مراکز مراجعه می کنند با چه صحنه هایی باید روبرو شوند.
مراکز بهداشتی باید ازنظر بهداشت و پاکیزگی، الگویی برای مردم باشند نه اینکه انواع و اقسام حشرات موذی وجونده از در و دیوار آن رژه بروند. به هرحال شایسته است که مسوولان بهداشتی استان، نظارت و پاکیزگی بهداشت را از مراکز بهداشتی آغاز کنند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
طرح ضربتی مبارزه با اخلال گران اقتصادی در بازار همچنان ادامه دارد
دود دخانيات قاتل سلامت غیرسیگاری ها
بیاعتنایی نهادینه شده به تقاضای شهروندان
نرخ جدید ویزیت پزشکان و دندانپزشکان
غده ای بر تن شهر بندرعباس
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار