29

آبان

1403


علم و فناوری

30 تیر 1398 10:37 0 کامنت

این روز ها چالش فیس اپ فراگیر شده و همه در اینستاگرام و توییتر عکس‌هایی از خودشان اما پیرتر و مسن‌تر منتشر کردند. برخی از این عکس‌ها بسیار خوب ساخته شده و واقعی‌تر هستند. به‌طوری‌که با اولین بار دیدن‌شان شوکه می‌شویم و تصور می‌کنیم برای دوست یا یکی از آشناها اتفاقی افتاده است. در بهترین حالت تصور می‌کنیم صاحب ماشین زمان هستند و ۵۰ سال جلوتر رفتند.

همه‌چیز زیر سر اپلیکیشنی به نام FaceApp است که می‌تواند با تکنیک‌های هوش مصنوعی چهره شما را ۴۰ الی ۵۰ سال پیرتر کند. به همین خاطر هم به چالش فیس اپ معروف شده و هیچ‌کس توان مقاومت در برابر آن را ندارد. شما دوست ندارید چهره‌تان را در ۵۰ سال بعد ببینید؟

FaceApp چیست؟

اپلیکیشن FaceApp یک برنامه رایگان در اپ‌استور اپل و گوگل‌پلی برای دستگاه‌های اندرویدی است. این اپ با استفاده از هوش مصنوعی و به‌کارگیری چند فیلتر و ویژگی سعی می‌کند نسخه‌های مختلفی از چهره کاربران در جوانی، میان‌سالی و پیری بسازد.

اجازه دهید آمار شگفت‌انگیزی از FaceApp به شما بدهیم. در گوگل پلی به تنهایی بیش از ۵۰ میلیون دانلود داشته است. در اپ استور با گرفتن امتیاز ۴.۷ از بیش از ۲۵۰ هزار کاربر در رتبه نخست اپلیکیشن‌های عکس و ویدیو است.

این اپلیکیشن اولین بار در سال ۲۰۱۷ عرضه و کمی سروصدای کرد ولی نسخه‌های نخسیتین آن چندان چنگی به دل نمی‌زد تا اینکه در به‌روزرسانی‌های بعدی به تدریج توانست چهره‌هایی واقعی‌تر بسازد و یک اپ سرگرم‌کننده برای کاربران شود.

نسخه رایگان این اپ فیلترهای محدودی می‌دهد ولی نگران نباشید؛ همین فیلترهای محدود به شما اجازه می‌دهد خود را پیرتر کنید، جنسیت خود را عوض کنید، لبخند و شکل دهان را دستکاری و رنگ موی خود را عوض کنید.

با فیلترهای اپلیکیشن فیس اپ می‌توانید جوان‌تر هم شوید. البته، به دلایل نامعلومی فیلتر جوان‌گرایی آن زیاد جالب و واقعی نیست و چندان استقبالی از آن نشده است. شاید هم به این دلیل است که ما قبلا جوان و می‌دانیم چه شکلی بودیم. مردم بیشتر دوست دارند سراغ آینده بروند و از گذشته کمتر سراغی می‌گیرند.

فیس اپ چگونه کار می‌کند؟

اپلیکیشن FaceApp توسط تیمی کوچک از سنت پترزبورگ روسیه ساخته شده است. یاروسلاو گونچاروف، بنیانگذار و مدیر عامل فیس اپ می‌گوید: «ما فناوری جدیدی را توسعه دادیم تا با استفاده از شبکه‌های عصبی بتواند چهره افراد را دستکاری کند در حالی که هنوز قابلیت فتورئالیستی آن حفظ شده است.»

مدیرعامل فیس اپ تاکید دارد که فناوری و اپلیگیشن آن‌ها سعی در تغییر چهره دارد ولی نمی‌خواهد یک چهره فانتزی یا خیالی بسازد بلکه ویژگی‌های واقعی چهره باقی می‌مانند و همین موضوع فیس اپ را از سایر اپ‌های مشابه متمایز ساخته است.

شما می‌توانید از میان عکس‌های قبلی خود در گالری یک عکس چهره انتخاب کنید یا با دوربین گوشی عکسی جدید بگیرید و بعد در فیس اپ با استفاده از فیلترهایی که ارایه شده‌اند؛ خود را پیرتر، جوان‌تر و غیره کنید.

این اپلیکیشن برای دسترسی به گالری عکس شما نیاز به مجوز دارد اما مدیرعامل فیس اپ می‌گوید کاملا حریم خصوصی کاربران رعایت شده و در صفحه حریم خصوصی نرم‌افزار به طور کامل نحوه استفاده کاربر از این اپ مشخص شده است.

البته، در این صفحه ذکر شده ممکن است عکس و برخی از مشخصات یا اطلاعات کاربران با دیگر شرکت‌های زیرمجموعه همین گروه به اشتراک گذاشته شود.

چالش فیس اپ

در حال حاضر، بسیاری از هنرمندان، بازیگران، افراد مشهور دنیای مجازی و فوتبالیست‌ها در چالش فیس اپ شرکت کرده و عکس‌هایی از خود منتشر ساختند در حالی‌که پیرتر و شکسته‌تر شدند.

نمی‌توانیم بگوییم همه عکس‌ها واقعی و یک دست هستند. برخی عکس‌ها بهتر و واقعی‌تر و برخی دیگر از عکس‌ها خیلی مصنوعی درآمدند و نشان می‌دهد یک دستکاری نرم‌افزاری ساده است.

این موضوع نشان می دهد هنوز اپلیکیشن فیس اپ خطاهایی دارد و باید روی برخی ویژگی‌های خود بیشتر تمرکز کند و شبکه عصبی آن نیاز به آموزش بیشتری دارد. به هر حال، هر چیزی نشانه‌ای از آینده داشته باشد؛ مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.

دیدگاه ها (0)
img