03

دی

1403


اقتصادی

01 مرداد 1398 08:55 0 کامنت

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم به اشتغال و چالش‌های پیش روی آن اشاره کرد که هرمزگان با دارا بودن توانمندی‌ها و پتانسیل‌های قوی اما همچنان دچار چالش بیکاری است. نصرالله بازوند یادآور شد: ما باید در همه زمینه‌ها پاسخگوی عملکرد خود در برابر جامعه هدف باشیم، چالش‌هایی در هرمزگان وجود دارد که مختص این استان نیست و در کل کشور حاکم است. وی به چالش حوزه فرهنگی و اجتماعی گریزی زد و ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که استان‌ها را آزار می‌دهد چالش‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی است مانند اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و ... که اگر نتوانیم برای این‌ها برنامه‌ریزی داشته باشیم و سازمان و سمن‌ها را فعال کنیم این‌ها به بزرگ‌ترین چالش در آینده تبدیل می‌شوند و دشمن هم به این اندازه این‌ها نمی‌تواند به ما آسیب وارد کند. بازوند بابیان اینکه ایجاد اشتغال در استان و همچنین تحت شعاع قرار گرفتن چالش‌های اجتماعی و فرهنگی، مبنی بر اعتماد به بخش خصوصی و رفتن به سمت کارآفرینی است گفت: به سمت کارآفرینی برویم و به آن‌ها اعتماد کنیم باید میدان را به دست اتحادیه‌ها و تشکل‌ها و سمن‌ها بدهیم و این مهم‌ترین تصمیمی است که باید در این استان گرفته شود. این مقام مسئول چالش بعدی را نهضت مهارت‌آموزی اعلام کرد که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، مهارت لازم را ندارند و بیکار هستند. بازوند گفت: چالش‌های که ما را اذیت می‌کند عدم مهارت فارغ‌التحصیلان است که این موضوع از برنامه‌های وزارت تعاون است باید جدی گرفته شود. وی افزود: نیامدیم نهضت مهارت‌آموزی را ترویج کنیم، اگر ده سال گذشته به این سمت می‌رفتیم نمی‌گفتیم آمار بیکاری 11 درصد است و 50 تا 60 هزار بیکار در استان هرمزگان داریم، افرادی که مهارت دارند بیکار نمی‌مانند. بازوند تأکید کرد: مسئولان استانی نهضت مهارت‌آموزی که یکی از برنامه‌هایی مهارت‌آموزی در استان است را گسترش دهند.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاشیه‌نشینی شهرها را چالش اجتماعی مهم دیگر ذکر کرد و گفت: یکی از علت‌های مهم این موضوع، هجوم روستاییان به شهرهای استان است چراکه بر اساس شواهد و آمارها، هرمزگان ازنظر راه‌سازی ضعیف‌ترین استان کشوراست که اگر توسعه راه‌های روستایی را به‌خوبی انجام می‌دادیم این مشکل کاهش می‌یافت. بازوند چالش دیگر را ازنظر اقتصادی، صنعتی و گردشگری ذکر و عنوان کرد که اگر مشارکت بخش خصوصی در بحث گردشگری، بوم گردی، دریانوردی و... در این استان رونق یابد پیشرفت بسیاری در اشتغال خواهیم داشت. وی تأکید کرد: باید روی سند توسعه گردشگری کار شود، به هدف که می‌خواهیم نرسیدیم. بازوند اظهار داشت: در حوزه صنعت کارگاه‌های بسیار بزرگی در هرمزگان مانند فولاد، کشتی‌سازی و... وجود دارد اما آیا صنایع زیردستی این‌ها را توسعه دادیم؟ چرا نتوانستیم 10 تا 20 هزار شغل مجموعه صنایع بزرگ را گسترش دهیم که نرخ بیکاری ما از 11 به 8 برسد؟ قطعاً در این استان زیرساخت آماده است و می‌شود نرخ بیکاری را پایین آورد. معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به معضل قاچاق و تحقیقات دانشگاهی در این مورداشاره‌ای داشت و تصریح نمود: قاچاق هرمزگان را آزار می‌دهد، هرچه سطح قاچاق پایین آید، شفاف‌سازی کنیم بیشتر و مالیات‌ها پرداخت شود درنتیجه بسیاری از دغدغه‌هایمان کاهش می‌یابد، آیا تحقیقات گسترده کافی در خصوص سر باندهای قاچاق در دانشگاه‌ها صورت گرفته است؟ وی چالش بعدی را در حوزه کشاورزی و دام‌پروری در هرمزگان عنوان کرد و گفت: تولید محصولات کشاورزی و دام‌پروری و شیلات در چه جایگاهی است؟ محور اصلی کشاورزی آب؛ و... است در حوزه شیلات هرمزگان باید حرف اول را بزنیم، متأسفانه در هرمزگان آلودگی دریا و خشک‌کردن ساحل یکی دیگری مشکل دیگری است که استان با آن مواجه است. بازوند یکی دیگر از چالش‌ها را در حوزه بهداشت و درمان در استان بیان کرد و گفت: این حوزه در هرمزگان جایگاه خوبی ندارد، با توجه به نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس اگر بحث توریست درمانی در این استان را توسعه دهیم می‌توانیم ده‌ها هزار شغل ایجاد کنیم و برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شناسایی رسته‌های اولویت‌دار استان‌ها در دولت سخن گفت که در هرمزگان نیز رسته‌ها تائید شده‌اند و تسهیلات اشتغال را برای این رسته‌ها پرداخت می‌شود. بازوند در خصوص جامعه هدف بهزیستی گفت: واگذاری به جامعه هدف بهزیستی 110 هزار واحد مسکونی در اختیار این عزیزان قرارگرفته، ایجاد 92 هزار شغل خانگی و 270 هزار مجوز شغال صادر کرده‌ایم. وی ادامه داد: برقراری مستمری برای بهزیستی از موضوعات مهم دیگر است، از 3 تا 5 برابر این مستمری افزایش داشته‌اند، وزیر تعاون پیگیری زیادی نیز در نخبه‌گرایی دارد و کمک زیادی از نخبگان دانشگاهی گرفته می‌شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنانش به کاهش سن مدیریتی در وزارت تعاون اشاره داشت و گفت: در هرمزگان سن مدیریتی را از 33 سال به 20 سال کاهش دادیم. بازوند به حقوق دریافتی تمامی مدیران وزارت تعاون نیز پرداخت و گفت: این امر باید در سایت وزارت قرار گیرد تا برای مردم شفاف‌سازی شود، دریافت وام‌های ضمانت‌نامه‌ها، بدهکاران وابسته به صندوق بازنشستگی و شستا، در سایت وزارت تعاون از اقدامات وزیر تعاون بوده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با اشاره به عملکرد مدیریت 5 ساله محمدعلی سلیمی در این اداره کل گفت: سلیمی دارای کارنامه درخشانی است و کسب مقام اول در چهار سال در جشنواره شهید رجایی گواه عملکرد این مرد بزرگوار است.

رسیدگی به مشکلات کارگران و اتحادیه‌ها

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری هرمزگان در این مراسم با برشمردن افتتاح پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری و شرایط اشتغال تأکید کرد که باید به مشکل کارگران و اتحادیه‌ها رسیدگی بیشتری شود. مسعود هندیان افزود: هرمزگان با توجه به مزیت‌هایی که دارد مشکل سرمایه‌گذاری ندارد و استانی چندمنظوره است، در سال 97 حدود 466 پروژه افتتاح داشتیم که حدود 12 هزار شغل ایجاد کرده است و سالیانه حدود 34 هزار شغال ایجاد می‌شود. وی عنوان کرد: در حال حاضر حدود هزار پروژه در استان در جریان است و شرایط استان با توجه به شرایط اقتصادی کشور عالی است و در امر اشتغال مشکلی نداریم و صادرات و تولید ما در حال رشد است.

پیشگیری از حوادث کار و بهبود روابط کارگر و کارفرما

هادی ابراهیمی پس از دریافت حکم از سوی «محمد شریعتمداری»، پشت تریبون قرار گرفت و پس از ارائه برنامه‌های آینده این اداره کل، بر توجه ویژه به پیشگیری از حوادث کار و بهبود روابط کارگر و کارفرما تأکید کرد و اینکه تلاش خواهد نمود تا سلامت کاری را به‌عنوان شاخصه اصلی به‌ کار گیرد. مدیرکل جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: عقلانیت حکم می‌کند با در نظر گرفتن شرایط منطقه‌ای با بهره‌گیری از روش‌های علمی و توجه به ظرفیت‌های استانی به‌خصوص در بعد سرمایه انسانی به توسعه در بستر اقتصاد مقاومتی تأکید کنم. ابراهیمی در ادامه گفت: تلاش می‌کنم با بهره‌گیری از توان همکارانم و استفاده ازنظر متخصصین و کمک شرکای کاری این اداره کل در محور برنامه‌های وزارت گام بردارم، تقویت بخش انسانی و توجه به بازار کار و توسعه نهادسازی در تکمیل زنجیره تولید، توسعه ترویج تعاون، توسعه اشتعال‌های خانگی، رفع مشکل تعاونی‌ها با مشارکت اتحادیه‌های تعاونی‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوص و تشکل‌ها و توجه به جوانان و نیروهای بومی و مشارکت دادن آن‌ها از برنامه‌های آینده این‌جانب است.

کسب چهار دوره کسب افتخار برتری در جشنواره شهید رجایی

محمدعلی سلیمی مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان نیز سخنران بعدی این مراسم بود که قریب به 33 سال خدمت در این اداره کل به بازنشستگی نائل آمد. وی گفت: خدا را شاکرم آنچه در توان داشتم برای خدمت به مردم به کاربردم ولی افسوس می‌خورم که چرا نتوانستم بیشتر در خدمت جامعه کارگری باشم. سلیمی افزود: کسب چهار دوره کسب افتخار برتری در جشنواره شهید رجایی که شاخص‌های آن خود گویای عملکرد این اداره کل است را در کارنامه خوددارم و خدمت به مردم را افتخار خود می‌دانم.

دیدگاه ها (0)
img