حوزه خلیج فارس
برخی رسانه ها مدعی شده اند که روسیه به بندر چابهار چشم دوخته است.
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از اسپوتنیک؛ ایلاف روزنامه عربی زبان اینترنتی با دفتر در لندن می نویسد: روسیه به وضوح در تلاش است به دسترسی به دریای عمان و اقیانوس هند دارای اهمیت استراتژیک دست یابد. ما در مورد آب ها و بنادر ایران صحبت می کنیم که تحریم های آمریکا در آنجا وضع نشده است. ظاهراً روسیه قصد دارد از بندر چابهار با اهداف تجاری استفاده کند.
نویسندگان گزارش ها به سخنان سرگئی میلوشکین، مدیرکل منطقه ویژه اقتصادی آستاراخان اشاره می کنند. به گفته میلوشکین، روسیه قصد دارد از بندر چابهار در جنوب شرقی ایران برای اهداف تجاری استفاده کند. روز پنجشنبه، مدیر منطقه ویژه اقتصادی یک سفر مطالعاتی به ایران انجام داد و در طی آن ، قابلیت ها و زیرساخت های بندر چابهار را ارزیابی کرد. به گفته وی ، این موضوع از اهمیت استراتژیکی زیادی برخوردار است ، زیرا دریای خزر را با اقیانوس هند متصل می کند. دولت روسیه و رئیس جمهور پوتین شخصاً ابراز تمایل کردند که از این بندر برای صادرات کالا به مناطق دیگر به ویژه شبه قاره هند استفاده کنند.
براساس گزارش های رسیده ، یکی از پروژه های سرمایه گذاری روسیه شامل ساخت ترمینال ویژه کانتینر در منطقه شهید - بهشتی بندر چابهار است. بهره برداری از اولین امکانات بندری در دسامبر سال 2017 آغاز شد.
بندر چابهار از زیرساخت خوبی برخوردار است، در زمینه ترانزیت کالا فرصت های بسیار خوبی را فراهم می کند و بنابراین می تواند نقش مهمی در توسعه روابط بین کشورهای همسایه ایران ایفا کند، که با آنها از طریق زمین یا دریا هم مرز است.
منافع ایران
این اوخر بندر چابهار در کانون توجه نمایندگان دولت ایران قرار دارد. به گفته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، توسعه بندر چابهار و مناطق شرقی کشور برای وزارتخانه وی و سیاست خارجی ایران به طور کلی اولویت دارد. ظریف قبل از سفر اخیر به پاکستان خاطرنشان کرد که وی فرصتهای تجاری و اقتصادی منطقه چابهار را مورد مطالعه قرار داده است.
از یک طرف توسعه بخش شرقی کشور و بندر چابهار می تواند نقش مهمی در ترانزیت کالا داشته باشد. از طرف دیگر، وجود یک منطقه آزاد نیز می تواند تأثیر مثبتی بر توسعه این مناطق داشته باشد و به امنیت و ثبات ایران ، پاکستان و افغانستان کمک کند. ظریف با تأکید بر اهمیت همکاری با جامعه جهانی برای موفقیت سیاست وزارت امور خارجه ایران ، هدف از آن استفاده از پتانسیل های موجود در منطقه را نامید.
تلاش های تهران برای افزایش جریان های تجاری از منطقه آزاد بندر چابهار- یکی دیگر از چالش های ایالات متحده است که سعی دارد از فایق آمدن ایران بر بحران اقتصادی جلوگیری کند. این بحران بخاطر از سرگیری تحریم های ایالات متحده در نوامبر سال گذشته بدتر شد. سیاست های واشنگتن مقامات ایرانی را وادار می کند تا دنبال فرصت های اقتصادی جدیدی باشد، از جمله استفاده از منطقه آزاد بندر جنوب شرقی چابهار برای حفظ جریان پایدار کالا.
بندر چابهار، مشرف به اقیانوس هند و در حدود 100 کیلومتری مرز پاکستان واقع شده است، بزرگترین بندر ایران در ساحل خلیج فارس است. این بندر تنها تأسیساتی است که در معرض تحریم های اقتصادی علیه تهران نیست. واشنگتن در نوامبر سال گذشته تحریم ایران را به صورت یک جانبه تجدید کرد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کاهش زمان رسوب کالا در بنادرکشور
تضمین آینده شغلی بهتر دانشآموزان با روشهای جدید آموزشی
چارهای جز ائتلاف با گوادر نداریم
نشست استاندار هرمزگان با کارکنان معاونت خبر مرکز خلیج فارس
در مذاکرات قطر دولت افغانستان عمدا به حاشیه رانده شده بود
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار