29

آبان

1403


فرهنگی و هنری

12 شهریور 1398 13:39 0 کامنت

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس اظهار داشت: بکارگیری نوحه‌ها و روضه‌های تحریف شده موجب عادت کردن مردم به آنها می‌شود و این آسیب را در پی دارد که حقایق تاریخی واقعه کربلا را کمتر بپذیرند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی‌زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  امام حسین (ع) جامعه اسلامی را عزیز و بزرگ می‌خواست لذا شعارهای و نوحه‌هایی که در مجالس و تکایا طرح می‌شود هم باید در این راستا باشد.

وی افزود: قیام حسینی حماسه‌ساز بوده و شعارهای آن هم حماسی است و نباید آن را با تحریف به عنوان حرکتی منفعلانه تعبیر و معرفی کرد.

امام جمعه بندرعباس یادآور شد: نوحه‌خوان‌ها و مداحان از نظر ظاهری و اخلاقی باید به گونه‌ای باشند که جوانان بتوانند آنان را الگوی خود قرار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هر حرکت و واقعه تاریخی در گذر زمان دچار آسیب تحریف می‌شود و قیام عاشورا هم از این قاعده مستثنی نیست و اکنون با تحریف فرهنگ عاشورا روبه‌رو هستیم.

فرهنگ عاشورا گره‌گشای مشکل‌های جامعه

نماینده ولی فقیه در هرمزگان اظهار داشت: این آسیب را باید با مطالعه وقایع عاشورا و بکارگیری مطالب مستند و موثق برطرف ساخت و تاکیدی که به همین دلیل بر اهل مطالعه و تفکر بودن نوحه خوان‌ها و مداحان تاکید می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده اضافهکرد: دلیل تحریف در فرهنگ عاشورا آن است که همه توده‌های مردم در انتقال آن نقش داشته و دارند که شاید بسیاری از آنان شناخت لازم را از ابعاد مختلف قیام امام حسین (ع) نداشته و یا ندارند.

وی یاد آورشد: شهید مطهری و قبل از آن مرحوم محدث نوری برای آسیب‌زدایی از فرهنگ عاشورا به مبارزه با خرافات، بدعت‌ها و تحریف‌ها پرداختند امروز نیز علما، فرهیختگان و رسانه‌ها باید راه این بزرگان را ادامه دهند.

به گفته وی از آموزه‌های فرهنگ عاشورا می توان برای برطرف کردن نیازهای فرهنگی جامعه مانند ایجاد روح تعاون، امید، همزیستی و نوع دوستی بهره گرفت و در این راستا باید بین نیازهای جامعه و فرهنگ غنی عاشورایی تعامل دوسویه ایجاد کنیم.

وی عنوان کرد: قیام امام حسین (ع) برای همه کودک، پیر، جوان، مرد و زن نقش تعریف کرده که این مسوولیت پذیری، حس مسوولیت، روح تعاون، همکاری و همدلی را در جامعه تقویت می‌کند.

فرهنگ عاشورا گامی برای تمدن‌سازی اسلامی/ گام دوم انقلاب اسلامی با فرهنگ عاشورایی محقق شدنی است

نماینده ولی فقیه در هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود ابرازداشت: عاشورا و محرم ظرفیت بسیار بزرگی برای ما در سطح بین‌المللی است و در ابعاد مختلف از جمله سبک زندگی اسلامی و الگوهای اخلاقی می‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد تمدن بزرگ اسلامی فراهم کند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی‌زاده اشاره کرد: برای تمدن سازی به چند رکن بسیار مهم سخت افزاری، نرم افزاری و نگاه تمدنی نیاز است، بسیاری از کشورها با مقداری تلاش قادر به فراهم ساختن زیرساخت‌های سخت افزاری آن هستند که کشور ما هم در حال مهیا ساختن آن است.

وی ادامه داد: ولی مهم‌ترین رکن تمدن سازی، حوزه نرم افزاری است که شامل اخلاق، سبک زندگی، فرهنگ، تروج معنویت گرایی می‌شود و این بنیان‌ها را می توان در عاشورا جست وجو و استخراج کرد.

فلسفه قیام امام حسین (ع) برای زیربار ظلم نرفتن است

نماینده ولی فقیه در هرمزگان خاطر نشان کرد: سبک زندگی عاشورایی درس ایثار، اخلاص، وفا، صبر، استقامت و مقاومت است که برای تمدن سازی باید آن‌ها را در جامعه ترویج داده شود. 

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده گفت: گام دوم انقلاب اسلامی را نیز به همین دلیل می‌توان با فرهنگ و سبک زندگی عاشورایی محقق ساخت.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از نظام‌های سیاسی در جهان حاکمیت ظلم و جور و ظلم‌اند، تاکید کرد: فلسفه قیام امام حسین (ع) زیربار ظلم نرفتن است که جهان کنونی به آن نیاز دارد، این الگو را می‌توان به جامع بشری نیز عرضه کرد تا جهانیان زیر بار ذلت و خواری مستکبران و دشمنان اسلام و قرآن نروند.

وی با بیان اینکه درس‌های فراوانی در قیام عاشورا وجود دارد که می‌تواند دستمایه‌ای برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی در سطح جهان باشد، افزود: با تبلیغ و ترویج فضایل و سبک زندگی عاشورایی و انس بیشتر مردم با آن‌ها می‌توان جامعه‌ای حسینی ساخت.

دیدگاه ها (0)
img