سلامت
معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور ضمن تشریح جزئیات طرح «غربالگری ژنتیک» سازمان بهزیستی کشور، از فعالیت بیش از ۲۸۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور خبر داد.
معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور ضمن تشریح جزئیات طرح «غربالگری ژنتیک» سازمان بهزیستی کشور، از فعالیت بیش از ۲۸۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور خبر داد.
به گزارش صبح ساحل به نقل از ایسنا، مجید رضازاده با بیان اینکه برنامه پیشگیری از اختلالات ژنتیک برنامه فراگیری است که قسمتهای مختلفی دارد، گفت: بخشی از این برنامه مربوط به آگاهسازی افرادی است که در سنین پیش از ازدواج - به ویژه برای دختران در سنین دبیرستان- است. در این طرح این افراد مورد غربالگری قرار میگیرند و اگر ریسک ابتلا به بیماریهای ژنتیک در آنان وجود داشته باشد به این افراد توصیههایی میشود تا در زمان ازدواج و بارداری به این توصیهها توجه کنند.
وی در ادامه بخش دیگری از برنامه غربالگری ژنتیک سازمان بهزیستی را مربوط به «مشاوره ژنتیک» دانست و اظهار کرد: در حال حاضر ۲۸۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور فعال است و افراد میتوانند پیش از بارداری یا ازدواج خودشان به این مراکز مراجعه کنند. افراد مذکور در صورت نیاز برای آزمایشهای ژنتیک به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند. انجام این آزمایشها رایگان نیست اما اگر افراد مذکور "نیازمند مالی" باشند با ورود به سیستم مددکاری سازمان بهزیستی کشور میتوانند از یارانه ویژه این بخش استفاده کنند.
به گفته معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور هزینه انجام این آزمایشها متفاوت است و سال گذشته نیز افزایش قیمت قابل توجهی داشته است. هزینه آزمایشهای ساده زیر ۱۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان که شامل یک آزمایش کامل ژنتیک است را شامل میشود.
رضازاده با اشاره به اینکه براساس نوع معلولیتی که قرار است برای فرد بررسی شود، این آزمایشها متفاوت هستند، تصریح کرد: ممکن است بررسی مذکور با آزمایشهای روتین معمول به نتیجه برسد یا اینکه لازم باشد تا کل ژن فرد بررسی شود که این آزمایش در ایران انجام نمیشود و به دلیل لزوم ارسال آزمایش به خارج از کشور هزینه بالایی هم دارد اما آزمایشهای بینابین دیگری هم بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان وجود دارد که متداول تر است.
وی افزود: برای مثال ممکن است آزمایشهای ۵۰۰ هزار تومانی، یک میلیون تومانی تا دو میلیون تومانی انجام شود. البته در قدمهای اول از آزمایشهایی که ارزان تر است، استفاده میشود تا به تشخیص برسند. این طرح برای افرادی است که به صورت عادی خودشان مراجعه میکنند. سازمان بهزیستی به این افراد هزینه و یارانه نمیپردازد مگر اینکه آن فرد نتوانند هزینه آزمایشها را پرداخت کند بنابراین وارد سیستم مددکاری میشوند.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
راهاندازی خط 123 در پنج شهر هرمزگان
کمک کارکنان آبفار به مددجویان کمیته امداد
زیر پوستبندرعباس
نظارت بر مهدکودک ها تشدید میشود
افزایش 16 درصدی کودک آزاری در هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
میزبان والیبال زیر۱۶ سال پسر و دختر آسیا ۲۰۲۵
کاشت بیش از دوهزار نهال حرا در هرمزگان
خسارت ۵۲ میلیاردی سرما به کشاورزان مینابی
ابلاغ سند معماری هوش مصنوعی به دستگاهها
وزارت بهداشت : سرانه مصرف لبنیات ایرانیها کمتر از یک واحد
روزنامه عکاظ: قریب به ۵ هزار زن در عرض ۴ سال به بازار کار عربستان پیوستند