02

آذر

1403


اقتصادی

23 اسفند 1391 08:54 0 کامنت

صبح ساحل، اقتصادی _ اهمیت استراتژیک هرمزگان نیاز به اثبات ندارد و با وجود توانمندیها و ظرفیت های بی نظیر از اهمیت فوق العاده  چه در سطح ملی و چه منطقه ای برخوردار است و بعنوان دروازه طلایی اقتصاد ایران مطرح می باشد. اما آیا این استان استراتژیک سهم واقعی خود را از بودجه سالانه کشور برای توسعه و عمران بیشتر دریافت نموده است؟

استاندار هرمزگان در دیدار با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مالیاتهای وصول شده در پایان سال 89 را 28 هزار و 31 میلیارد ریال بیان کرد که سهم استان در وصول مالیاتها در کشور 12 درصد عنوان کرد و هفت هزار و 574 میلیارد ریال وصولی هرمزگان از مالیات بر واردات است که سهم 39 درصدی استان در کشور است اما سهم بودجه ای هرمزگان تنها 7/2 درصد است. ابراهیم عزیزی گفت: قابلیتهای استان باید با ایجاد ظرفیتها دیده شود تا از این قابلیتها در راستای منافع نظام استفاده شود. وی همچنین بر متناسب سازی وصول درآمدها با تملک دارایی های استان تاکید کرد. وی پیشنهاد تخصیص اعتبار به استانها در قالب کمک  فنی  داد و افزود: این اعتبارات می تواند بخشی از خسارتهای وارده  به استانها را جبران کند. استاندار هرمزگان خاطرنشان ساخت: علیرغم توسعه استان در بخشهای مختلف متاسفانه در بحث راههای روستایی همچنان هرمزگان عقب ماندگی های زیادی دارد که در رتبه بندی کشور در جایگاه 28 و29  قرار دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استان هرمزگان به لحاظ درآمدی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است، گفت: بدلیل وجود بنادر شهیدرجایی، باهنر و سایر بنادر استان تقریبا بیش از 60 درصد صادرات و واردات کالا از این استان انجام شده و درآمدهای خوبی نصیب کشور می شود ولی متاسفانه در زمینه تخصیص اعتبارات عمرانی در مقایسه با استانهای دیگر در جایگاه خوبی قرار نداریم. سید عبدالکریم هاشمی اظهار داشت: جبران عقب ماندگی اعتبارات استان از دو راه قابل تامین است که یکی از راهها اختصاص اعتبار مناسب برای محرومیت زدایی در استان تحت عنوان توسعه و توازن منطقه ای است که می تواند جایگاه استان را ارتقاء دهد. وی افزود: بدلیل مشکلات اعتباری ماده 180 برنامه پنجم توسعه و یا همان ماده 43 بودجه 91 که سهم خوبی برای استانهای محروم و بویژه هرمزگان در نظر گرفته شده بود، اجرایی نشد و امسال هم متاسفانه در لایحه بودجه این بند حذف شده است که رایزنی با نمایندگان برای احیای این بند آغاز شده است. نماینده شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به اتفاق نمایندگان استان در حال رایزنی برای اجرای طرحهای بزرگ ملی در استان هستیم تا سقف اعتبارات اختصاص یافته به هرمزگان افزایش یابد و حضور اعضای کمیسیون های برنامه و بودجه و عمران مجلس در استان، نگاه آنها را به هرمزگان تغییر داده است. هاشمی همچنین از تخصیص ردیف خاص اعتباری برای توسعه سواحل مکران که از بندرعباس به سمت چابهار می باشد، در بودجه 92 کشور خبر داد . منصورآرامی در یکی از نطق های پیش از دستور مجلس شورای اسلامی از جایگاه هرمزگان در تخصیص اعتبارات انتقاد کرده و اظهار داشت: هرمزگان در جذب اعتبارات از رتبه 10 در سال 81 به رتبه 16 در سال 91 نزول پیدا کرده است.

وی گفت: استانی که از لحاظ درآمدی جزء استانهای برتر کشور قرار دارد، عدالت حکم می کند که اعتبارات بیشتری برای پیشرفت و عمران  و محرومیت زدایی از مناطق مختلف آن اختصاص یابد. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هرمزگان دارای بیشترین درصد روستایی یعنی حدود 50 درصد است در صورتی که میانگین کشور 30 درصد است، افزود: عمده ترین مشکل استان در بخش راه، برق و آب روستایی است که باید تلاش شود اعتبارات این حوزه ها بیشتر شود. آرامی اضافه کرد: در لایحه بودجه 92، ارقام زیادی از بودجه در اختیار معاونت راهبردی رئیس جمهور قرار گرفته که ما معتقدیم باید به خود وزارتخانه ها واگذار شود و پروژه های عمرانی نیز به صورت ملی برای استانها دیده شود. نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد: بخشی از درآمدهای مناطق آزاد قشم و کیش برای محرومیت زدایی استان و جزایر هزینه شود. وی همچنین از مفید بودن سفر اعضای کمیسیون های عمران و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برای تغییر نگاه به هرمزگان خبر داد و افزود: تمام تلاش خود را به اتفاق نمایندگان هرمزگان و مجموعه استانداری برای تحقق جایگاه واقعی هرمزگان در بودجه 92 کشور انجام خواهیم داد. معاونت عمرانی استاندار هرمزگان در حاشیه سفر اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به هرمزگان ، ضمن انتقاد از عدم اولویت گذاری صحیح در تقسیم بودجه کشور و استان تاکید کرد: صحیح نیست که استان هرمزگان به لحاظ درآمدزدایی در کشور در ردیف چهارم باشد اما به لحاظ تخصیص اعتبارات در ردیف 24 قرار گیرد که این مسئله نیازمند بازنگری جدی جایگاه استان، در نظام بودجه ریزی کشور با وجود ظرفیتهای بیشمار آن است. مهدی رضایی تصریح کرد: آشنایی اعضای کمیسیون های برنامه و بودجه و عمران مجلس شورای اسلامی با ظرفیتها و توانمندی های استان می تواند نتایج مطلوبی را در زمینه تغییر شیوه تخصیص اعتبارات و بهره برداری مفید و متناسب از پروژه های مهم استان داشته باشد. حال باید دید تلاشها و اقدامای نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران اجرایی استان در ارتقای جایگاه هرمزگان در بودجه 92  مثمرثمر  واقع خواهد شد؟

دیدگاه ها (0)
img