حوادث
برخورد لنج تجاری قشمی با یک گونه نهنگ که در زبان محلی با نام "کولی کر" شناخته میشود، باعث شد تا این شناور چوبی دچار نقص فنی شود.
به گزارش صبح ساحل،به نقل ازخبرگزاری تسنیم از قشم، یک فروند شناور تجاری از مبدا دبی به مقصد بندر بهمن قشم در 25 مایلی جزیره قشم و پنج مایلی جزیره هنگام در مسیر با نهنگ (کولی کر) برخورد کرده و دچار نقص فنی و شکستگی در ناحیه موتور شده که باعث نفوذ سریع آب به داخل لنج شده است.
سید یعقوب دریانورد مدیر عامل تعاونی لنج داران پیما خلیج فارس در همین راستا گفت: آسیب به بدنه این لنج که حاوی بار بازرگانان قشمی بوده به حدی گزارش شد که گویا پمپهای تخلیه آب، قادر به تخلیه آب ورودی به کف شناور نبوده است.
وی ادامه داد: اما با اقدام به موقع فرمانداری، کشتی ناجی اداره بنادر و دریانوردی، آتشنشانی، سازمان امنیت و دریانوردی، نیروی دریایی سپاه، گمرک سازمان منطقه آزاد قشم و لنجداران قشم، 9 عدد پمپ آب کمکی همراه با دیگر مایحتاج به کمک یدککش ارسال شده که این عملیات از ساعت 00:00 بامداد آغاز و سرانجام شناور حادثه دیده امروز ساعت 9:30 صبح وارد اسکله بهمن قشم و عملیات پهلوگیری و تخلیه بار آن به صورت اضطراری انجام گرفته است.
کوسهنهنگ یا وال کوسه یا کوسه کولی کر گونهای از کوسه است که از حیوانات کوچک دریایی مانند پلانکتونها تغذیه میکند و به علت جثه بزرگش به کوسهنهنگ شهرت یافته است و یکی از دهها نوع کوسهای است که به انسانها حمله نمیکند.
کوسهنهنگ با نام علمی (Rhincodon typus) از بزرگترین ماهیان دنیا به شمار میروند که طول آنها تا 18 متر هم میرسد. دهان آنها انتهایی است. خارهای آبششی بسیار بلند و پلانکتونخوار هستند، دندانهای آنها کوتاه و کند بوده و درنده نیستند و پلاژیکند و پلک سوم هم ندارند. کرکوسه سست و تنبل و آرام است (شنای کندی دارد) و اجازه میدهد که کشتیها کاملاً به آن نزدیک شوند به همین خاطر به آن کوسهکر میگویند. این گونه در معرض خطر انقراض معمولاً نسبت به محیط اطراف خود و حتی صدای موتور لنجها بیتفاوت است.
این کوسه غذای خود را از طریق فیلتر کردن آب بهدست میآورد و معمولاً از پلانکتونهای جانوری تغذیه میکند. دلیل اینکه به آنها وال کوسه گفته میشود، این است که رژیم غذایی آنها مانند والهاست و از پلانکتونها تغذیه میکنند.
کوسهنهنگها را میتوان به راحتی از طرح متفاوت روی بدنشان تشخیص داد که البته این الگوی خالدار در افراد مختلف با یکدیگر فرق دارد.
زیستگاه اصلی کوسهنهنگ آبهای نواحی حاره و زیرحاره است. این نوع کوسه در سواحل اسکاتلند و فیلیپین به وفور وجود دارند و در آبهای خلیج فارس، دریای عمان، اقیانوسهای هند و اطلس و قسمتی از اقیانوس آرام نیز یافت میشوند.
کوسهنهنگ یکی از بزرگترین گونههای کوسه در آبهای خلیج فارس است تا امروز نزدیک به 30 گونه مختلف از کوسهها در آبهای خلیجفارس شناسایی شده که وضعیت ظاهری آنها نیز اغلب با یکدیگر بسیار متفاوت است.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
نجات 8 فروند شناور در آب های هرمزگان
شتران هرمزگانی از سیریک راهی دبی شدند
صادر شدن سومین فرش بزرگ جهان به عمان
حوالی جزیره هنگام قتلگاه لاک پشت های سبز شده است
باند قاچاق مواد مخدر مسیر دریایی متلاشی شد
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: مصوبه کنکوری شورا تغییری نکرده است به شایعات توجه نکنید
کشف ۱۱ پرنده شکاری از متخلفان در بندرلنگه
ترکیب پرسپولیس و الغرافه برای دیدار امشب
بخشنامه عارف به کلیه دستگاههای اجرایی و استانداری ها ابلاغ شد: تاکید بر به کارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی
حملهکنندگان به اتوبوس مسافربری در محور کرمان- بم دستگیر شدند
آمار شهدای غزه به ۴۳ هزار و ۳۷۴ نفر افزایش یافت