03

دی

1403


اجتماعی

11 اردیبهشت 1392 11:03 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ روز به نیمه نرسیده، جنب وجوش مردم شهر آغاز شده، از ترافیک وشلوغی صبحگاهی خبری نیست. خیابان ها کمی خلوت تر شده. کارمند ،کارگر، کاسب وتاجر، همه وهمه فعالیت روزانه خود را آغاز کرده اند. در ایستگاه های تاکسی مرکز شهر، تاکسی های زرد رنگ، به یک خط همچون قطار به انتظار مسافران نشسته اند، تا شهروندان را از این نقطه جابجاکنند. صدای شوخی وخنده رانندگان، سکوت مرکز شهر را می شکند. فرصتی است تا این قشر زحمتکش با بیان جوک ولطیفه و خاطره لحظاتی، شاد باشند. چه اشکالی دارد.درایستگاهی دیگر، چند تن از رانندگان برای گذران اوقات به زور آزمایی مشغولند، به گونه ای که پیاده رو درتصرف آنان است وکسی اجازه تردد را ندارد. این صحنه ها روزانه درایستگاه های تاکسی تکرار می شود. از لطیفه و طنزگویی تا زور آزمایی وخواندن آواز و شعر.

این صحنه ها که تعجب وتاسف شهروندان را به هم راه دارد، زیبنده رانندگان تاکسی نیست.رانندگی از شریف ترین مشاغل جامعه به شمار می رود که نباید عده ای اینگونه به آن بنگرند. باید این قشر از جامع مروج اخلاق و رفتار اسلامی درجامعه باشند. وظیفه مسوولان تاکسیرانی تنها جریمه وتوقف تاکسی های غیرفعال و ابطال کارت سوخت رانندگان نیست.

شاید رانندگان تاکسی بیشتر ازهرکسی با مردم ارتباط داشته و ازنزدیک با آنها همکلام شوند، بنابراین، این قشر نیازمند فراگیری و آموزش هستند تا رفتار اجتماعی خود را در شأن یک راننده تاکسی تغییر دهند. اگر راننده ای بتواند درهر شرایطی وظیفه خود را بخوبی درک کند مسلما به نفع خودش خواهد بود. رانندگان تاکسی می توانند درزمانی که به انتظار مسافران نشسته اند، وقت را غنیمت شمرده وبه مطالعه مشغول شوند نه اینکه ، این زمان ر ا با شوخی به بطالت بگذرانند، سن وسال رانندگان تاکسی با این حرکات همخوانی ندارد.شاید اصلاح این رفتارها با ایجاد رشته تاکسیرانی در کشور محقق شود و شاهد دگرگونی وتحول در صنعت تاکسیرانی باشیم. گویا دراین دانشکده که خبر راه اندازی آن کم وبیش شنیده می شود رشته های تخصصی مربوط به این حرفه به رانندگان تاکسی ارایه و آنان آموزش های لازم را فرا می گیرند. بدون شک با راه اندازی دانشکده تاکسیرانی، در زندگی رانندگان تاکسی نیز تغییراتی حاصل خواهد شد. این اتفاق برای پیشرفت جامعه ضروری است. اینکه تاکسیرانان دراین دانشگاه مطالب مختلفی از جمله مشتری مداری، شهر شناسی، زبان های خارجی و فرهنگ ملل را فرا بگیرند، به خودی خود ضروری است. مهم اینکه این دانشکده، تغییری در شخصیت اجتماعی، رفتاری و سطح فرهنگ این قشر ایجاد کند. راه اندازی این دانشکده درسراسر کشور، تحولی بزرگ در صنعت تاکسیرانی وناوگان حمل ونقل  را رقم خواهد زد. کاری که درکشورهای دیگر ، سالهاست نهادینه شده است.

دیدگاه ها (0)
img