سیاسی
صبح ساحل، سیاسی _ هر ساله با نزدیک شدن به انتخابات، در کشور ما مسأله مشارکت مردم در انتخابات دوباره مطرح می شود. افزایش مشارکت مردم در انتخابات، ادای مسئولیت اجتماعی برای انتخاب نماینده اصلح در شورا یا سایر نهادهاست.
صبح ساحل، سیاسی _ هر ساله با نزدیک شدن به انتخابات، در کشور ما مسأله مشارکت مردم در انتخابات دوباره مطرح می شود. افزایش مشارکت مردم در انتخابات، ادای مسئولیت اجتماعی برای انتخاب نماینده اصلح در شورا یا سایر نهادهاست. اما کاهش مشارکت مردم در انتخابات زمینه را برای حضور افرادی که توانایی کمتری دارند، برای تصدی مناصب و مسئولیت ها فراهم می کند. خوداین شرایط در کاهش خدمات رسانی به مردم و فقدان مدیریت صحیح جامعه مؤثر است. بنابراین مردم با افزایش مشارکت خود و انتخاب مسئولانه به انتخاب افراد اصلح کمک می کنند. از طرفی، کشور، با توطئه های خارجی و تحریم مواجه است. افزایش مشارکت مردم درانتخابات سبب می شود تا در صحنه ی بین المللی، کشورها جایگاه خود را تثبیت کند و بی شک این مشارکت بر نوع تعامل خارجی ها با ما مؤثر است. اما سئوال این جاست که افزایش مشارکت مردم چگونه ممکن است؟ چه کاری باید انجام داد تا نسیم امید وزیدن گیرد و شاهد حضور پرشور مردم در پای انتخابات باشیم؟ در پاسخ به این سئوال باید گفت مسئولیت نخبگان جامعه بسیار زیاد است. منظور از نخبگان فقط افراد تحصیل کرده و دارای مدرک تحصیلی بالا نیست، بلکه منظور تمامی کسانی است که جامعه به آنها اعتماد دارند و آنها را صاحب فکر و اندیشه تأثیر گذار می دانند. پس نخبگان دامنه ی وسیعی را در بر می گیرند. از تحصیل کرده ها، اساتید، علماء معتمدین گرفته تا افرادی که به هر دلیلی در میان اقشار مردم نفوذ دارند. این افراد با تبیین اهمیت انتخابات باید به عاملی برای مشارکت مردم در انتخابات تبدیل شوند. ممکن است همین افراد به وضع موجود یا برخی عملکردها انتقاد داشته باشند و برخی از رفتارهای صورت گرفته در سالهای اخیر نیز برخلاف رضایت عمومی باشد و همین امر به بهانه ای برای بی مسئولیتی و بی تفاوتی در قبال انتخابات تبدیل شده باشد. اما در نقد این بی مسئولیتی باید گفت: انتخابات ذاتاً فرصتی برای تغییر، حرکت رو به جلو، ابزار وجود و بیان مشکلات است. انتخابات در هر جامعه ای یک فرصت برای پیشرفت است. مهم این است که این پیشرفت در چاچوب قانون تعریف شود. به هر حال انتخابات در ماهیت خود یک نقطه ی امید و فرصت تحول در جامعه است. از اینرو نخبگان نباید نسبت به آن بی تفاوت باشند. به فرض اینکه در نظر برخی از افراد مشکلاتی در وضعیت عمومی وجود داشته باشد و مثلاً اوضاع اقتصادی به عاملی برای بی انگیزگی در قبال انتخابات معرفی شود، اما این بهانه نیز نمی تواند موجه باشد. زیرا بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره در هر جامعه ای نسبی است و حتی اگر 10 یا 20 درصد از مشکلات اقتصادی در سایه حضور پر شور مردم در انتخابات توسط مدیران آینده حل شود، باز هم مشارکت در انتخابات یک قدم رو به جلو هست. از طرفی، کشور ما در شرایط فعلی با تحریم ها و فشارهای بین المللی مواجه است. همگرایی و اتحاد مردم و نخبگان می تواند این فشارها را بی اثر کند و همچنین مسئولیت پذیری نخبگان را در شرایط سخت کشور ثابت کند. به قول معروف "ابتدا باید برادریت را ثابت کرد بعد ادعای ارث نمود". لذا مسئولیت پذیری نخبگان در قبال افزایش به مشارکت مردم در انتخابات در شرایط فعلی یک وظیفه ملی و دینی است و این امر باید ورای سلیقه های افراد و نخبگانی که بعضاً با هم در برخی مسائل اختلاف نظر دارند صورت گیرد، تا حضور همگانی در انتخابات به حماسه ای ملی تبدیل شود و زمینه را برای انرژی تازه جهت کار و توسعه کشور فراهم کند.
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تصاویر هوایی اختصاصی صبح ساحل از آرامستان باغو حومه بندرعباس تیر ۱۴۰۳
پادکست شماره غم درس یا
قسمت ۱۲ - سیاست شکستخورده
نباید عده ای با استفاده رانت و رابطه به وام های کلان دست یابند
سازمان«فرهنگی» یا «ورزشی»
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار