29

آبان

1403


اجتماعی

08 خرداد 1392 09:13 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ باز مدارس تعطیل شد تا سروصدای بچه ها، خواب را برچشم ساکنان محله حرام کند. باز امتحانات به پایان رسید تا حضور بچه ها درکوچه ها پررنگ تر از گذشته شود، بچه هایی که درقامت بازیکنان بزرگ ایران وجهان با یک توپ پلاستیکی، چند تکه سنگ و پاهای برهنه، هرلحظه پس از گل، فریاد شادی سر دهند.هورا بکشند، داد بزنند وبرای رقیب کُری بخوانند. این صحنه ها در بسیاری از کوچه پس کوچه های شهر به تصویر کشیده می شود. یک توپ پلاستیکی،چند تکه سنگ،تنها تفریحی است که هزینه ای را بردوش خانواده‌ها تحمیل نمی کند.

و این آینده سازان چاره ای ندارند جز اینکه درگرمای 40 درجه، اوقات فراغت خود را اینگونه پر کنند. ازطرفی هزینه های سفر هم آن قدر افزایش یافته که بسیاری از خانواده‌ها توانایی مسافرت را در خود نمی بینندکه از تابستان گرم  وشرجی هرمزگان فاصله گرفته، روزهایی را درمناطق خوش آب وهوای کشور به تفریح بپردازند و از طبیعت، جاذبه های گردشگری و... لذت ببرند. از سویی دیگر شهریه کلاسهای خصوصی اعم از ورزشی وهنری نیز آنقدر گران است که برای بسیاری از خانواده ها، تامین هزینه های آن سخت است. هرسال پس از تعطیلی مدارس، موضوع پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان در دستور کار دستگاه های متولی این استان قرار می گیرد و آنها نیز تنها برای رفع تکلیف برنامه ریزی می کنند. نکته جالب اینکه در طول سال، مسوولان آنقدر مشغله فکری وکاری دارندکه برای برنامه ریزی اوقات فراغت هیچ جنب وجوشی از آنها دیده نمی شود. همین که خرداد فرار سید، تازه یادشان می افتد که  تابستانی در راه است وباید برای مشغول کردن دانش آموزان چاره اندیشی کنند. خرداد روزهای پراسترسی برای خانواده ها وفرزندان دانش آموز آنها است. ازیک طرف باید امتحانات پایان سال را پشت سر بگذارند، از سویی دیگر بایدبه فکر برنامه ریزی برای تابستان فرزندان شان باشند.

آنچه درسال های گذشته درکارنامه طرح اوقات فراغت به جا مانده اینکه خروجی این همه کلاس و صرف هزینه ها و وقت ، آن چیزی نبودکه همگان انتظار داشتند. واقعیت هم همین است، کسی هم  بدنبال اعلام نتایج وباز خورد آن در جامعه نیست.

همیشه موازی کاری در دستگاه ها برای اجرای طرح اوقات فراغت دانش آموزان، از جمله مسایلی بوده که تا امروز برطرف نشده است و این شیوه فعالیت، مانع بزرگی در رسیدن به اهداف اصلی اجرای این طرح بوده است. دستگاه های فرهنگی به تناسب توان خود دراین زمینه برنامه هایی راتدارک می بینند اما در اجرا با مشکل روبرو می شوند. امسال نیز وضعیت اجرای این طرح چندان روشن نیست. خانواده ها  نیز منتظر شنیدن خبر آغاز ثبت نام در طرح های اوقات فراغات دانش آموزان هستند. تنها مدیر یک دستگاه از اعلام آمادگی دستگاه متبوع خود در اجرای طرح اوقات فراغت دانش آموزان خبر داده است. روزهای خرداد وحتی تیر امسال به دلایل مختلف سیاسی، روزهای پرمشغله‌ای برای بسیاری از دستگاه ها است که تمام فکر مسوولان را به خود مشغول ساخته است. این وضعیت دیگر زمانی و وقتی را برای فکر کردن آقایان به طرح اوقات فراغت دانش آموزان باقی نمی گذارد. بسیاری از خانواده‌ها همچنان به انتظار نشسته اندکه آیا در شرایط فعلی،باز هم دستگاه های متولی طرح اوقات فراغت، این طرح را آن گونه که مردم انتظار دارند، اجرا می کنند یا خیر؟ به هر صورت طرح اوقات فراغت، از جمله طرح هایی است که نمی توان  آن را نادیده گرفت وبه سادگی از کنار آن گذشت، بلکه باید برای پرکردن آن بیش از گذشته هزینه کرد و با یک برنامه ریزی منطقی، امیدوار بودکه نسل فردا، با بهره گیری از این طرح و تلاش و  کوشش مسوولان، آینده درخشانی را برای کشور رقم بزند.

دیدگاه ها (0)
img