29

آبان

1403


سیاسی

17 بهمن 1390 08:24 1 کامنت

صبح ساحل، سیاسی _  دکتر قنبر درویشی از جمله روحانیون وانقلابیون سرشناس استان است که گرچه مصدر دراختیار دارداماکمتر در رسانه ها حضور دارد،به بهانه در پیش بودن انتخابات ساعاتی مهمان ایشان بودیم،البته حرفهای ناگفته وگفته ی بسیاری رد و بدل شدکه بخشی ازآن به امانت نزد ماماند و بخشی دیگر که ظرفیت رسانه ای شدن داشت در پی می آید:

 

***

 

درایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی وهمچنین در آستانه برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم ارزیابی جنابعالی از فضای سیاسی،اجتماعی استان چیست؟

 

- مردم شریف وعزیزما همانگونه که در زمان انقلاب با سردادن شعار«نهضت ما حسینی، رهبر ما خمینی» نشان دادند احساس مسئولیتی عمیق وبرگرفته ازمکتب اصیل اسلامی دارند، خوشبختانه اینک که 34 سال از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی نیز می گذرد  همچنان با ایمانی استوار حضور خودرا حفظ نموده‌اند، به اعتقاد بنده عملکرد مسئولین نظام نیز دراستان بد نبوده است ولی انتظار مردم این بوده وهست که همان اندازه که اهالی شریف این استان درقبال انقلاب ونظام اسلامی ایثارگری می کنند. خادمان‌ آنها در دولت نیز باتمام توانشان قدرشناس مردم خوب هرمزگان باشند، درارتباط با انتخابات مجلس نهم نیز جوش وخروشی که در معرفی متنوع کاندیداها و حمایتهایی که از افراد دیده می‌شود این نوید را می دهدکه مردم انشاالله حضوری موثر وپررنگ در پای صندوق‌های رای خواهند داشت، بنده امیدوارم مجریان انتخابات و ناظرین آن با دقت کافی همانگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید دارند تلاش کنند که ازبیت المال به نفع جریان خاصی استفاده نشود که انشاالله نخواهد شد. بعنوان دبیر جامعه روحانیت هرمزگان که از جمله قدیمی ترین وتاثیرگذارترین تشکل‌های سیاسی استان محسوب می شود آیا از روند برگزاری انتخابات مجلس نهم تا این زمان رضایت دارید؟

 

- بهرحال تلاشها و اقدامات خوبی شده است اما چون وضعیت تایید صلاحیت‌ها هنوز به شکل رسمی روشن نیست نمی توانم به راحتی جواب سوال شما را بدهم اما قطعاً  بعداز اعلام نهایی اسامی نامزدها اظهار نظر صریح خواهم داشت.

 

آیا اساساً  چهره های ثبت نام کرده موجود به لحاظ وزن سیاسی وتنوع دیدگاه می توانند بخشهای مختلف جامعه را دریک فرآیند رقابتی نمایندگی کنند؟

 

- البته جای شخصیت‌هایی همچون شهید حقانی ومرحوم عباسی بنظر ما به این زودی پر نمی شود، چون من اعتقاد دارم آنها شخصیتی ملی بودند نه استانی ودلیل آن نیز هجمه و برخوردهای آشکاری بودکه معاندین به این عزیران داشتند بهرحال شما روزنامه نگار باتجربه ای هستیدوحتمایادتان می آید رسانه های غربی در روزهای پایانی عمرمرحوم عباسی چگونه او را تخریب می کردند، ولی باز به لطف خدای متعال به چهره هایی که ثبت نام کرده اند نیز امیدواری زیادی داریم ومعتقدیم که بتوانند پس ازاخذ رای مردم هم در قانون گذاری وهم درنظارت که خواست اصلی مردم است بخوبی انجام وظیفه کرده ودرکنار آن بتوانند وضعیت اجتماعی، سیاسی واقتصادی استان را به شکل واقعی ومطلوب به دولت منتقل کنند تا حقوق مردم این سازمان ضایع نشود.

 

اشاره کردید که جای شخصیت‌هایی همچون شهید حقانی و مرحوم عباسی به این زودی پر نمی شود، چه ویژگی هایی این دو عزیز را متمایز ازدیگران می کرد؟

 

-در 3 بخش واقعا متفاوت بودند اول داشتن زهد و تقوای خالصانه،مثلا مرحوم عباسی دراستفاده از بیت المال فوق العاده حساس بودند. جالب است بدانید ایشان علی رغم اینکه دادستان بندرعباس بودند، سه دوره نماینده مردم در مجلس بودند، نماینده رهبری در سپاه بودند اما وقتی ازدنیا رفت تایکسال که مسایل اداری بازنشستگی تامین اجتماعی ایشان حل شد واقعا خانواده‌اش برای امرارمعاش دست خالی بودندو اگر کمک دیگران نبود معلوم نبودچه می شد الان هم دارند از یک حقوق ساده بازنشستگی ارتزاق می کند.

 

دوم، شجاعت وقاطعیت بی نظیر این دو بود، همه مرحوم عباسی رانمونه دیگری از «مدرس» می‌دیدند، چراکه هرچند طرفدار یک جریان فکری بودند اما استقلال رای خود را حفظ می نمود وحتی باجریان خودش هم برسر مسایلی که معتقد بود درست نیست درگیر می شد.

 

سوم تیزبینی سیاسی، هم شهید حقانی وهم مرحوم عباسی به لحاظ زیرکی سیاسی زبانزد بودند.

 

جامعه روحانیت مبارز هرمزگان آیا درانتخابات پیش رو نامزد خاصی دارد یا ترجیع می دهد از بین افراد حاضر ازکسی اعلام حمایت کند؟

 

-جامعه روحانیت استان هرمزگان بعداز اعلام نهایی تایید صلاحیت‌ها بررسی دقیقی از افراد موجود خواهد کرد وباتوجه به شاخصها و شرایطی که داریم از افراد مورد وثوق خود اعلام حمایت می کنیم، سه شاخص، ولایت مداری، تخصص وتوانمندی درکنار تعهد و هرمزگانی بودن شخص می باشد.

 

در واقع بومی بودن بعنوان یک شاخص اساسی مورد توجه شما است؟

 

- بله، مسئله هرمزگانی بودن نماینده یک خواست عمومی است که تنها منحصر به استان ما نیست وتقریبا درتمام استانها این نگاه وجود دارد، حالا بگذریم که برخی افراد در استان وقتی ما شعار بومی می دهیم بلافاصله نطق می کنندکه اینها فلان وبهمان هستند ولی خودشان که به لطف همین استان صاحب منصب ومقام شده اند حتی حاضر نیستند راننده خودرا از مردم بومی انتخاب کنند و ازشهر خود راننده می آورند ولی حالا اگر ما نماینده را بومی خواستیم می گویند بومی گرا هستیم.

 

جامعه روحانیت استان تا چه اندازه تابع نظرات سازمانی و رفتار حزبی جامعه  روحانیت تهران در انتخاب نامزد مورد حمایت خود است؟

 

- اینکه تهران نشینها برای ما تصمیم بگیرند را ما اصلا نخواهیم پذیرفت وقطعا مطابق با سلایق و ملاکهای خود عمل می کنیم.

 

بنظر می رسد در انتخابات مجلس نهم یک رقابت درون اصولگرایی راشاهد باشیم، رقابتی که برخی ازسیاسیون آنرا پاشنه آشیل جریان اصولگرایی می دانند چرا که این جریان وقتی جریان سیاسی قدر دیگری  در رقابت با خودندید از وحدت خارج شده وبا چند جریان مختلف در انتخابات شرکت نمود.

 

- به اعتقاد من درمبارزات سیاسی و انتخاباتی نوعاً گروه هایی که احساس می کنند اشتراکاتی با هم دارندکنار هم قرار گرفته وبرای پیروزی باهم متحد می شوند ولی پس از اینکه در رقابت سیاسی برنده شدند برسر تصمیم سهم  بردن از قدرت دچاراختلاف می شوند، خصوصا دراین بین افرادی که ایمان ضعیف تری دارندکارها و رقابتها رابراساس تقرب بخدا انجام نمی دهند، نمونه ها فراوان است، زمانی گروه‌های دوم خردادی کنار هم قرا رگرفته وپیروز شدند اما پس از آن نهایتا کارشان به تنازع بین خودکشیدوازهم گسیخته شدند حالا حکایت برخی اصولگرایان مدعی به همین  سمت می رود اینکه می گویم اصولگرای مدعی به خاطر این است که آنان را جریانی جدا از اصولگرای واقعی می دانم زیرا اصولگرای واقعی هرگز ادعای جایگاهی که لیاقت آنرا ندارد را  نمی کند.به تعبیر امام رضا(ع) اگر کسی ببیند شخصی در جایگاهی بخوبی عمل می‌کندوخودش نسبت به آن طرف درمرتبه کمتر می باشدعلی القاعده مدعی آن مسئولیت نمی شود، یعنی اگر کسی شایسته یک مسئولیت نیست اصلا نباید خود رامطرح کند، اما در مورد اینکه جریان سیاسی دیگری در رقابت وجود ندارد را اصلا قبول ندارم، الان دوم خردادیها یا بقولی اصلاح طلبان طبق آماری که وزارت کشور اعلام نموده بیش از تعداد مورد نیاز نمایندگان مجلس درکل کشور کاندیدا دارند، بنظرم آنها ارزیابی کرده‌اند جاهایی که زمینه رای دارند کاندیدا مطرح نموده و در جاهایی که زمینه رای آوری ندارند از برخی کاندیداهای مدعی اصولگرایی که ازدیدما اصولگرا نبوده ونیستند پشت  صحنه حمایت کرده تا زمانی وارد پارلمان شدند از وجودشان استفاده کنند در واقع اصلاح طلبان برخلاف برخی حرف و حدیث ها تحریم نکرده اند تنها تاکتیک راعوض نموده‌اند، به قولی چون دستشان به انگور نمی‌رسد می گویند ترش است.

 

آیا این موضوع دراستان هم صدق می کند؟

 

- کاملاً.

 

اما جدا از این دو جریان آنچه در آستانه انتخابات مجلس نهم مطرح است بحث حضور و قدرت نمایی جریانی بنام جریان انحرافی است،آیاشما اساساً قائل به وجود چنین جریانی هستید یامثل عده ای آنرا یک توهم می دانید؟

 

- بهرحال درطول تاریخ درهر جایی قدرتی پا گرفت،نیروهای ناخالص وگاه مخالف تا توانستند به درون این قدرت رخنه کرده تاسوء استفاده کنند که در دین از آنها بنام منافق تعبیر شده است، سابقه همیشگی هم دارند، این افراد چون بصورت علنی نمی توانند قدرت را بدست بگیرند از وجود افراد موجه استفاده کرده و زمینه سوء استفاده پیدا می کنند اما در مورد جریانی که به جریان انحرافی مشهور شده بایدعرض کنم گروهی فرصت طلب بوده که در دل دولت صاحب برخی مناصب شده وگفته می شود با دسترسی به منابع مالی ادعا کرده اند با صرف هزینه فراوان و جذب 150 نماینده در پی بدست گرفتن قدرت هستند، اما مطمئن باشید وضعیت کشور وهوشیاری متولیان امور به گونه ای است که این جریان هرگز به امیال خود نمی رسند و از صحنه حذف می شوند.

 

آیا این جریان درهرمزگان نیز ردپایی دارند؟

 

- حالا ممکن است زمزمه هایی باشد اما اینها نه توانمندی لازم را دارند ونه قادر به معرفی نامزد توانمندی هستند،در کل اینکه گروهی باحمایت رهبری به قدرت رسیدند اما بعد به نامه‌های رهبری و نصایح دلسوزانه ایشان بی اعتنایی کرده وقهر نمودند وبه قولی خانه نشین  شدند فراموش نکنندکه ملاک ما ولایت ومسیر نابی است که در فرمان پذیری از ایشان طی می کنیم، درست است که ما به احمدی نژاد  رای دادیم ولی رفتارهای امثال مشاعی را هرگز بر نمی تابیم.

 

دریک جمع بندی کلی مجلس آینده را آیا محل اکثریت یک جریان سیاسی خاص می دانید؟

 

- امیدوارم مجلس آینده مجلس اصولگرایی باشد.

 

ظاهراً  اگر این اتفاق بیفتد درواقع حاصل رقابت دو گروه ازاصولگرایان یعنی «جبهه متحد اصولگرایان» و « جبهه پایداری» خواهد بود، دیدگاه شما در مورد این دوطیف سیاسی چیست؟

 

- بنده سران اصلی دوجبهه مثل آیات عظام مهدوی کنی، یزدی ومصباح را از ذخایر انقلاب دانسته، همواره  در خدمتشان بوده و انسانهای بسیار لایقی هستند، دراستان هرمزگان هم شخصیت خوبی مثل حجت الاسلام والمسلمین متین که از چهره های  خدوم استان است دارند در طیف پایداری فعالیت می کنند،البته نسبت به تشکیلاتی که دراستان به نامها وجود دارد قطعا گلایه هایی دارم خصوصا درارتباط با جبهه متحد اصولگرایی که بنظر می رسد رعایت اصولگرایی نشده است.

 

یکی از انتقادهایی که به جامعه روحانیت هرمزگانی می شود این است که نمی تواند انسجام کاملی بین نیروهای خود ایجادکند، به تعبیری دیگر بسیاری از نیروها ازدل این  تشکل  بیرون آمدند اما هرکدام پس از مدتی باهویت مستقل مسیر جدید انتخاب کرده اند،چرا توانایی حفظ و  به روزسازی نیروها وجود ندارد، مثال روشن این سوال اتفاقاً برخی نمایندگان مجلس هستندکه علی رغم اینکه همسو با شما بودند ظاهرا این روزها مورد انتقاد شما هستند؟

 

- بنظر من این موضوعی که شما طرح کردید و البته موضوعی درست است به دلیل عدم توانایی در مدیریت کردن نیروها از سوی ما نیست، بلکه بی پیرایه بگویم این نفس اماره طرف مقابل است، افرادی هستندکه تا قدرت ندارند ادعا دارنداما وقتی به قدرت رسیدند در ادعاهای خودبه تناقض می رسند ونمی توانند حرکت سالمی را ادامه دهند واسیر آفات می‌شوند.

 

این آفات چیست؟

 

- متاسفانه همواره این شایعه بین مردم وجود داردکه کسی رای می آوردکه پول داشته باشد،آدم بی پول ولو لایق باشد هم نمی تواند از مردم رای بگیرد، من از مردم خواهش می کنم،تمنا می کنم به این حرف توجه نکنند و متوجه باشند کسانیکه  با شیرین کردن دهان مردم در پی رای هستند حرکت درستی ندارند، پول گرفتن و پول دادن برای رای حرام است، حالا اگر کسی اشتباه کرد و پولی رابرای رای دادن گرفت حداقل حرام دوم را انجام ندهد و رای به نامزد پولی ندهد.

 

جناب درویشی، همیشه برای من این سئوال باقی است که چرا شما باتوجه به ایده ها وتوانی که در خود احساس می کنید قصد ورود به انتخابات نکرده وکاندیدا نمی شوید،دلیل چیست؟

 

- شاهد این اولین بار باشدکه در این مورد به اظهار نظر می پردازم، واقعیت این است که در ادوارمختلف به خصوص پس از درگذشت مرحوم عباسی گروهها و اقشار زیادی ازمردم و طیف های مختلف جامعه به بنده مراجعه و پیشنهادکاندیداتوری را داده اند اما بنده به دلایلی که خاص خودم است وفعلا صلاح دربیان آن ندارم. از ورود به این حوزه خودداری کرده‌ام،انشاالله درفرصتی مناسب این  مسایل بازگو خواهد شد.

 

اجازه دهید از فضای انتخابات خارج شده ویکی دوسئوال حاشیه ای بپرسم،شما فکر می کنید چه عواملی باعث شد شخصی مثل «حسین هاشمی» بعنوان استاندار بومی دریک زمان بسیار ناچیز کنار گذاشته شود؟

 

- متاسفانه یک طرف قضیه انتقادها وتخریب های بی جای بعضی از مخالفین ودوستان بودکه نا آگاهانه به جای اینکه درصدد اصلاح کردن باشند به تخریب این بنده خدا پرداختند و طرف دیگر شاید کسانی بودند که می خواستند استاندار صددرصد در چنگ خودشان باشد و اگر بنابر انتخاب مسئولی بود درپی فامیل یا باند خودبودند.

 

متاسفانه این روزها رفتارهای باج خواهانه برخی مطبوعات   شکل نامناسبی بخود گرفته و احساس میشودبی تقوایی در حوزه رسانه باعث شده  تا عده ای مطبوعات را ابزاری برای تخریب اعداد کنند توصیه شما چیست؟

 

- انسان در هر موقعیتی که قرار می گیرد خوصا وقتی در حوزه رسانه های گروهی و مطبوعات محلی فعالیت می کند باید که درمسیرارتقاء سطح ایمان وتقوای جامعه تلاش کندوحتی اگر تخلفی را دید در پی اصلاح آن حرکت کند نه غوغا سالاری وتخریب، شما که خودروزنامه نگار باتجربه ای هستید ومی دانیدکه ادبیات تخریب با ادبیات  اصلاح کردن کاملا تفاوت دارد لذا جراید استان اولاً وتحت هرشرایطی احترام مسلمانان و مومنین رانگه دارند که این امر چون به احترام به خانه خدا است وثانیاً درتعریف وتمجید ها وهم درانتقاد خدا را درنظر بگیرند.

دیدگاه ها (1)
img
img
هم نداشتم این همه مبلغ سنگین کنه دانشجو ک شغلی ندارم چ طور پرداخت کنم کلا س هم انلاینه با قطع اینترنت رو ب رو هستیم و استاد هیچ درسی هم توضیح نمیدن اکثر استادها ب دانشجو میگن کنفرانس بده اینترنت هم از دانشجو هستش ،علت این همه هزینه واسه چیه نمی‌دونم 2 سال پیش
سلام منم دانشجوی روانشناسی دانشگاه آزاد هستم ،متاسفانههر سال دانشگاه آزاد داره مبالغ سنگینی رو از دانشجو نمیگیره ،من شهریه ثابت دادم ۷۰۰ودی ک زمان امتحانم هست باید ۲۹۰۰پرداخت کنم و هیچ گونه بدهی هم ند