02

آذر

1403


اجتماعی

30 خرداد 1399 10:40 1 کامنت

از تحقیقات رسانه ها چنین بر می‌آید که با اخد مجوز بکارگیری مجدد نیرو در منطقه هرمزگان نه تنها مشکل کارگران بیکار شده‌ی جایگاه های عرضه سوخت استان برطرف خواهد شد که تهدیدی امنیتی نیز از کشور رفع می‌شود.

به گزارش صبح ساحل، موضوع اشتغال جوانان همواره یکی از اصلی ترین دغدغه های عمومی در کشور به‌ویژه در هرمزگان بوده است و دولت ها در ادوار مختلف تلاش کرده اند تا با تمرکز بر این بخش، از سطح نارضایتی ها بکاهند. با این حال در وضعیت فعلی به سبب بروز شرایط نامساعد اقتصادی و تنگ تر شدن حلقه تحریم، اشتغال زایی بسیار دشوار شده است و توقعات عمومی با واقعیت اجتماعی همخوانی چندانی ندارد.

در استان هرمزگان نیز به دلیل استقرار صنایع بزرگ نفتی، فولادی، آلومینیومی و مبادلات تجاری صورت گرفته در بندرهای شهید رجایی و شهید باهنر که از مراکز حساس اقتصادی کشور به حساب می آیند، توقعات در زمینه بکارگیری نیروهای بومی بسیار زیاد است. در جدیدترین مورد خبر جذب ۶۸ نفر نیروی غیرهرمزگان‌نشین در شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان علامت سوال های بسیاری را برای افکار عمومی ایجاد کرده و بار دیگر سبب القای حس نابرابری در شهروندان این خطه از ایران اسلامی شده است؛ از این رو برای بیشتر مشخص شدن زوایا و بررسی صحت ادعاهای مطرح شده به سراغ «عبدالله احمدی کمرپشتی» مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان رفتیم.

موضوع از اساس دروغ است

کمرپشتی ضمن تکذیب بکارگماردن 68 نفر نیروی غیربومی در این شرکت به تشریح موضوع پرداخت و گفت:  در سال های 92 تا 94 با استناد به اصل ۴۴ قانون اساسی و با توجه به واگذاری تعدادی از جایگاه های عرضه سوخت دولتی به بخش خصوصی، برخی از کارگران این حوزه در شهرستان‌های بندرعباس، میناب، قشم، بندرخمیر و بندرلنگه در بازه‌ی زمانی سال‌های 97 و 98 و پس از پایان تعهد کارفرمای بخش خصوصی بیکار شدند و در این شرایط باید فکری به حال آنان می شد.

جذب کارگران بومی

وی ادامه داد: از این رو با تاکیدات استاندار هرمزگان، پیگیری های نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تلاش هایی که داشتیم و اخذ دستور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران توانستیم دغدغه‌های به‌حق این کارگران را که همگی بومی استان هرمزگان بودند، انعکاس دهیم تا در اواخر بهمن 97 این تعداد نیروی بومی مجددا بکارگیری شدند و از ابتدای سال 99 تمام مسائل حقوقی و مالی آنان را حل کردیم و ادامه بکارگیری آنان دیگر منعی نخواهد داشت.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان اظهار داشت: برخی از این کارگران نزدیک به 20 سال سابقه کار داشتند و با رایزنی بسیار سرانجام توانستیم مجوز اشتغال مجدد آنان در انبار نفت شهید رجایی و باهنر را با توجه به کمبود نیروی انسانی بگیریم و مشکل تمام کارگران بی کار شده‌ی جایگاه های هرمزگان را مرتفع کنیم.

وی گفت: با این حال اگر در جایگاه های مورد بحث کارگر بیکار شده‌ی دیگری نیز باشد، این آمادگی را داریم تا مقدمات جذب وی را فراهم کنیم.

افزایش ظرفیت پالایشی هرمزگان و کمبود نیروی انسانی

از کمرپشتی درباره چرایی بروز کمبود نیروی انسانی در این شرکت پرسیدیم که چنین پاسخ گفت: با افزایش صادرات در شرکت نفت منطقه و راه‌اندازی فازهای مختلف پالایشگاه ستاره خلیج فارس و اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت در پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج فارس، حجم اقدامات بسیار گسترده شد تا جایی که برنامه‌های تدارکاتی از ۷۰ میلیون لیتر در روز به حدود ۲۰۰ میلیون لیتر فرآورده ارتقا یافت و همین تغییرات ما را با کمبود نیروی انسانی مواجه کرد.

وی توزیع حجم قابل توجه فرآورده های تولیدی پالایشگاه های استان که بالغ بر نیمی از سبد سوخت کشور را شامل می‌شود، اقدامی خطیر و حیاتی خواند و گفت: به دلیل روحیه ای که در پرسنل وجود داشت و مدیریتی که صورت گرفت، توانستیم با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری پیشین این رسالت را به انجام رسانیم.

وی به سختی کار در شرایط کمبود نیروی انسانی اشاره و تصریح کرد: با این حال از سال 1398 و از ستاد پالایش و پخش برای جذب ۴۷۰ نفر اقدام کرده ایم که پیگیری های مکرر به دریافت موافقت برای بکارگیری مجدد ۱۶۷ نفر نیرو منتج شد، البته تا به امروز هیچگونه تامین نیرویی صورت نگرفته است و ما همچنان با نیروی انسانی پیشین کار را به پیش می بریم.

بکارگیری 167 نفر از کارگران بیکار جایگاه های سراسر کشور

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان در پایان درباره نحوه بکارگیری این افراد نیز بیان داشت: با دستور وزیر نفت مقرر شده است تا بکارگیری نیرو خارج از وزارت خانه نداشته باشیم و تنها کارگران بیکار شده‌ی سایر جایگاه های سوخت کشور مجددا بکارگیری شوند و برای تنویر افکار عمومی باید عرض کنم که از بهمن ماه سال ۹۸ تاکنون علی رغم سختی اجرای برنامه تدارکاتی و صادراتی فرآورده های نفتی نیروی غیربومی در این منطقه مشغول به کار نشده است.

وی افزود: وزارت نفت کمتر از نیاز فعلی ما، تعدادی نیرو را به هرمزگان منتقل می کند و باید گفت که عملا جذبی صورت نخواهد گرفت.

تهدیدات امنیتی در کمین کشور

از صحبت های عبدالله کمرپشتی می‌شد چنین برداشت کرد که تمام تلاش ها برای بکارگیری نیروی بومی در این شرکت انجام شده است اما انگار موضوع ابعاد گسترده‌تری دارد. مزایده 40 جایگاه سوخت دولتی به ارزش مجموعی 263 میلیارد تومان در کشور در حالی صورت پذیرفته که این الزام قانونی نهایتا اشتغال و معیشت بسیاری از کارگران را در اقصی نقاط ایران به خطر انداخته است و وزارت نفت با چالشی جدی مواجه شده.

نارضایتی این کارگران و اعلام نیاز منطقه هرمزگان سبب شده است تا وزارت نفت با جابجایی این نیروها به صورت همزمان از شر بخشنامه‌های خود مبنی بر عدم جذب نیروی جدید و همچنین درخواست های منطقه هرمزگان برای تامین نیرو خلاص شود و با این اقدام به توقعات کارگران از کار بیکار شده‌ی جایگاه های سراسر ایران نیز پاسخ دهد.

با این تفاسیر به نظر می رسد که این اقدام وزارت نفت در راستای رفع تهدیدات امنیتی و جلوگیری از تجمعات کارگری در کشور است و در قالب این طرح سعی شده تا ضمن ساماندهی کارگران بیکار شده ی هرمزگانی، مشکل سایر کارگرهای کشور نیز مرتفع شود.

منبع: موج

دیدگاه ها (1)
img
img
حسين ف 3 سال پیش
تورو خدا يك فكري به كاركرن اردبيل بكنيدهنوز بيكارند