02

دی

1403


اجتماعی

02 مرداد 1392 08:55 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ هرچیزی قانون و اقتضائاتی داردکه وقتی براساس آن قاعده وقانون حرکت کردیم، به نتیجه و سرمنزل مقصود می رسیم.مثلا مسافرت از شهری به شهر دیگر با پیمودن مسافت وحرکت از راه هموار وجاده صاف امکان پذیر است درغیر این صورت مسافرتی شکل نمی گیرد. درمورد تاثیرگذاری دراجتماع و دیگران نیز قانون وقاعده ای وجود دارد و آن در ابتدا خودسازی است، یعنی نسبت به سخنی که می خواهیم بیان کنیم ویا کاری که می خواهیم به دیگران سفارش نماییم، ابتدا باید خود عامل به آن باشیم تا آن حرف اثر داشته باشد.خداوند در آیه 44 سوره بقره فرموده است:« اتامرون النّاس بالبّر وتنسون انفسکم و انتم تتلوون الکتاب افلا تعلقون.»یعنی:« آیا مردم رابه خیر ونیکی دستور می دهید و خودتان را فراموش کرده اید درحالی کتاب آسمانی تلاوت می کنید، پس چرا نمی اندیشید؟»

 

خداوند دراین آیه شریفه، چهار نکته را بیان فرموده اند:

 

-1 دستور دادن به کاری درحالی که خود آن را انجام ندهد، کار ناپسندی است.

 

-2 وظیفه وتکلیف اصلی بر دوش کسانی است که مبلّغ دین بوده و قرآن را می فهمند که از یک طرف وظیفه دارند  دیگران را به کار نیک دعوت کنند و از سوی دیگر حق ندارند کاری که خود انجام نمی دهند به دیگران سفارش دهند.

 

-3مقدمه دعوت دیگران به راه صحیح آن است که خود آن راه را رفته و ازتمام زوایای آن باخبر باشد وگرنه کسی که خود مسیری نرفته باشد، چگونه می تواند آدرس دقیقی به دیگران بدهد؟ و چنانچه آدرس ونشانی بدهد، یقینا به گمراهی  وگم شدن دیگران می انجامد.

 

-4 خداوند در پایان این آیه فرموده است:« پس چرا نمی اندیشید؟» یعنی ای کسانی که کتاب الهی را تلاوت می کنند ، شما که این دستورات و برنامه های دین را می دانید، پس چرا عمل  نمی کنید ومگر نمی اندیشید که مقدمه ساختن اجتماع، ساختن خود است.پس بیاییم اگر دیگران را به کاری دستور می دهیم، خود عامل به آن کار باشیم.

 

دیدگاه ها (0)
img