03

دی

1403


اقتصادی

09 شهریور 1392 10:39 0 کامنت

 صبح ساحل، اقتصادی _ استان هرمزگان با تولید10 درصد فولاد، قطب سوم فولاد درکشور است.

دسترسی به آبهای آزاد ، مجتمع بندری شهید رجایی ، حمل و نقل جاده ای و ریلی برای صادرات محصولات تولیدی  و نزدیکی به مخازن گاز عسلویه این قطب را شکوفاتر می کند.

از شمش های فولادی تولید شده در این استان در صنایع کشتی سازی و ساخت مخازن و خطوط نفت و گاز استفاده می شود.

معاون برنامه ریزی استاندار هرمزگان می گوید: هرمزگان با داشتن زیرساختهای جاده ای ، هوایی ،ریلی و دریایی می تواند در صادرات فولاد به کشورهای آسیایی و اروپایی موثر باشد.

ناطق می افزاید: با سرمایه گذاری در این بخش میتوان ظرفیت های بالقوه صنعتی و اقتصادی استان را به ظرفیت های بالفعل تبدیل کرد. در هرمزگان3 مجتمع ،فولاد هرمزگان، فولاد جنوب و فولاد کاوه جنوب تولید فولاد را بر عهده دارند . مجتمع فولاد صبا خلیج فارس نیز در حال ساخت است.مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس می گوید: ظرفیت فولاد هرمزگان برای یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن‌‌آهن اسفنجی و یک و نیم میلیون تختال ،ظرفیت کارخانه فولاد کاوه جنوب یک و نیم میلیون تن بیلت، یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن‌ آهن اسفنجی، ظرفیت صبافولاد خلیج فارس یک و نیم میلیون تن بیلت و یک و نیم میلیون تن‌آهن اسفنجی است.هندیان می افزاید: با توسعه فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب و صبا فولاد خلیج فارس شاهد افزایش تولید فولاد در هرمزگان خواهیم بود.وی اشاره می کند:درحال حاضر در این مجتمع ها 4 میلیون و 700 هزار تن فولاد تولید می شود که با استفاده از تمام ظرفیت ها تا پایان برنامه پنجم توسعه این میزان به ۱۰ میلیون تن فولاد  می رسد.هندیان می افزاید: با این افزایش ظرفیت علاوه بر ایجاد اشتغالزایی برای 30 هزار نفر  ، کشور از واردات فولاد بی نیازشده و هرمزگان به قطب اول تولید فولاد تبدیل می شود.تحقق این مهم با کار و تلاش جوانان ایرانی صورت می گیرد.اما در میان 4 کارخانه فولاد سازی، مجتمع فولاد هرمزگان دومین طرح بزرگ فولادی ساخته شده کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است که به همت جوانان ایرانی در سال 90 به بهره برداری  رسید واکنون در مسیر افزایش ظرفیت ها گام بر می دارد.این کارخانه بعنوان پیشرفته ترین کارخانه فولادی کشور ظرفیت تولید یک  و نیم میلیون تن تختال و یک میلیون و 650 هزار تن آهن اسفنجی در سال را دارد.مدیرعامل مجتمع فولاد هرمزگان می گوید: توانایی تولید تختال های فولاد با عرض دومتر برای نخستین بار در کشور، سرعت بالای خط ریخته گری تا 160 سانتیمتر در دقیقه و استفاده از آخرین فناوری در کنترل آلودگی از ویژگی های این مجتمع است.

تولید هزار تن آهک در سال ، 7 هزار و 500 نرمال متر مکعب اکسیژن بر ساعت ، 18 هزار متر مکعب بر ساعت نیتروژن و 120 نرمال متر مکعب بر ساعت آرگون از دیگر ویژگی های این مجتمع بزرگ است.رئیس هیات مدیره مجتمع فولاد هرمزگان نیز می گوید: پارسال یك میلیون و 133 هزار و 711 تن آهن اسفنجی و 585 هزار و 67 تن تختال تولید شد.سمیعی نژاد می افزاید: امسال برای تحقق شعار سال تولید یك میلیون و 650 هزار تن آهن اسفنجی و یك میلیون و 200 هزار تن تختال سرلوحه برنامه هاست.وی می گوید: تا پایان برنامه پنجم توسعه، ظرفیت تولید این مجتمع به 3 میلیون تن می رسد. که 3هزار شغل مستقیم و ۱۰ هزار شغل غیرمستقیم را  در هرمزگان ایجاد می کند.

مدیرعامل مجتمع فولاد هرمزگان نیز با بیان اینکه امسال سال دستیابی به ظرفیت هاست می گوید: افزايش ظرفيت توليد، افزايش بهره وري و كاهش هزينه هاي توليد و بومي سازي قطعات از مهمترين شاخصه هاي دستيابي به اين مهم است.

آقاجانی می افزاید: برای رسیدن به تولید یک میلیون و 200 هزار تن تختال در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی برنامه ریزی شده است .وی تصریح می کند:  پیشرفت هر چه بیشتر فولاد هرمزگان باعث تقویت صنعت استان بویژه  کشتی سازی می شود.اما این صنایع بزرگ برای ارتقا ظرفیت خود با مشکلاتی مواجه اند.برخی نبود نیروگاه برق در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس  را مشکل بزرگ خود اعلام می کنند.نیروگاه نما با هدف تامین برق صنایع غرب بندرعباس چند سال از کلنگ زنی آن در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس می گذرد ولی تا کنون به بهره برداری نرسیده است. از سوی دیگرآقاجانی مدیر عامل مجتمع فولاد هرمزگان می گوید:شرایط اقلیمی و فصل گرما سبب کاهش تولید و خرابی تجهیرات و دستگاه ها و این امر باعث نرسیدن تولید این مجتمع به ظرفیت خود شده است.

 اما رئیس هیئت مدیره فولاد هرمزگان تامین مواد اولیه را از چالش های پیش روی صنعت فولاد در هرمزگان می داند.

سمیعی‌نژاد می افزاید: اگر تامین مواد اولیه در کنار سیاست‌های توسعه قرار نگیرد منجر به رکود تولید می شود.

نماینده حوزه مرکزی هرمزگان در مجلس می گوید: صنایع هرمزگان در صورت حمایت هر چه بیشتر مسئولان و توجه به رفع مشکلات آنها می توانند بسیار تاثیرگذارتر از شرایط فعلی باشند.

جراره می افزاید: گاهی اوقات نگاه های تمرکز گرایانه مانع بهره برداری صحیح مردم بندرعباس و هرمزگان از این منافع می شود که باید این مشکلات با نگاه ویژه مسئولان برطرف شود.

گرچه صنایع هرمزگان مانند صنایع فولادسازی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند اما عزم همه مسئولان در برطرف کردن این مشکلات و افزایش تولید ملی است.

استاندار هرمزگان می گوید :گرچه تنگناها، محدودیت هایی در استان هرمزگان وجود دارد اما ظرفیت های صنعتی واقتصادی این استان قابل توجه است.

عزیزی می افزاید: بخش صنعت به عنوان مهمترین مزیت نسبی توسعه استان، دارای بیشترین اقدامات توسعه ساز بوده است.

دیدگاه ها (0)
img