04

دی

1403


اقتصادی

13 شهریور 1392 11:29 0 کامنت

 صبح ساحل، اقتصادی _ قائم مقام دبیر کل خانه کشاورز ایران مهترین عامل تضعیف کشاورزی در کشور را مدیران بی کفایت دانست و از دولت جدید خواست توقعات انباشته کشاورزان را برآورده کند.دکتر عنایت الله بیابانی در دیدار با اعضای خانه کشاورز استان هرمزگان اظهار کرد: جامعه کشاورزی به دلیل عدم مدیریت، بی کفایتی مدیران، تصمیمات غلط و غیر اصولی و غیر کارشناسی در سالهای اخیر ضربه های جبران ناپذیری خورد.وی افزود: مدیری که درک صحیحی از جامعه خود نداشت، تصمیمات غلط می گیرد و برای توجیه اعمال خود دروغ چاشنی آن می کند. اگر مدیر با کفایت و لایق بود، واقعیتهای جامعه کشاورزی را درست می دید و قانون را درست اجرا می کرد.قائم مقام دبیرکل خانه کشاورز ایران با بیان اینکه هویت جامعه کشاورزی در سالهای اخیر خدشه دار شد تصریح کرد: وقتی به سوالات این جامعه عظیم پاسخی ندارند تقاضاهای کشاورزان را به انحراف می کشند و آدرس غلط می دهند. اما کشاورزان به عنوان صاحبان اصلی این مملکت نه تنها در مقابل سرما و گرما، سیل و طوفان مقاومت می کنند بلکه با عدم مدیریت و بی کفایتی مدیران نیز دسته پنجه نرم می کنند تا حیاط را استمرار بخشند. با این حال رانتهایی در کشور وجود دارند که با آدرسهای اشتباه می خواهند خون کشاورزان را بمکند.بیابانی یادآور شد: یک وزیر در سال 91اعلام می کند که 14میلیون و سیصد هزار تن نیاز گندم ماست و 12میلیون تن ذخیره کشور. آمارهای رسمی گمرکات هم نشان می دهد که در همان سال 6میلیون و 700هزار تن گندم وارد کشور شده است. بپرسید اضافه گندم کجا رفته و چه کسی خورده است؟! در حالی که هیچ کس پاسخگوی این سوال نیست. آنوقت می گویند شما حق ندارید گندم را بیش از 720تومان بفروشید.وی خانه کشاورز را بلندگوی جامعه کشاورزی دانست و گفت: دیگر کسی خیالش راخت نیست که داد کشاورزی به جایی نمی رسد.

بانکها سود و جریمه تاخیر وامهای کشاورزی را ببخشند

دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان نیز گفت: از شروع خشکسالی در سال 71، عمق چاههای کشاورزی در بندرعباس از 20متر به 200متر رسیده است.ابوطالب جوادی در جمع اعضای خانه کشاورز با بیان اینکه میزان شوری آب نیز در طول این سالها ار یکهزار به هفت هزار رسیده تصریح کرد: جدیت و علاقه مندی به سنت آبا و اجدادی و جلوگیری از حاشیه نشینی باعث شد کشاورزان دست از کار و تولید بر ندارند.

وی افزود: کشاورزان با چنین وضعیتی محصول تولید می کنند اما دولت دست آنها را نمی گیرد و بانکها از آنها سود 20درصد طلب می کند، بدهیها ما را به اجرا می گذارد و املاک و خانه های ما را حراج می کند. آیا این اجر و ثواب است کف دست کشاورز پینه بسته می گذارند؟

دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان تصریح کرد: ما به بانکها عامل و مدیران آن به کرات گفته ایم که مگر شما از نداشتن سپرده نمی نالید. سود و جریمه تاخیر کشاورزان را ببخشید و درجا اصل وام را دریافت کنید.جوادی تاکید کرد: من به عنوان مسئول خانه کشاورز در استان این مسئله را متعهد می شوم و قول می دهم که در صورت همکاری بانکها اصل وام توسط کشاورزان پرداخت شود.وی با بیان اینکه خانه کشاورز نه تنها حقوق کشاورزان را پیگیری می کند بلکه به عنوان خانه روستائیان تلقی می شود گفت: در سالهای گذشته تشکلهای بی خاصیتی در مقابل خانه کشاورز تاسیس شد که بانی آن آقای خلیلیان وزیر وقت جهاد کشاورزی بود. این تشکل کشاورزان را مجبور می کند سالیانه 29هزار تومان به عنوان حق عضویت پرداخت کنند. بانک کشاورزری هم نامه زده است کسی که عضو این تشکل نباشد به او وام پرداخت نمی شود.دبیر اجرایی خانه کشاورز ادامه داد: جهاد کشاورزی هم بخشنامه می کند که کشاورزی که دارای پروانه این تشکل نباشد، حق دریافت وام، نهاده، کود و سم را ندارد.جوادی با بیان اینکه حق عضویت در خانه کشاورز سالیانه هزار تومان است افزود: این در حالیست که این خانه برای حفظ استقلال خود و دفاع از حقوق کشاورزان هیچ گونه کمکی از دولت دریافت نمی کند.وی از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرد که خرید تضمینی محصولات کشاورزی با قیمت حاکم بر بازار تنظیم شود.

جوادی همچنین به بیماری جاروی جادوگر در باغهای لیمو ترش استان اشاره کرد و گفت: تولید لیموترش در استان به 210هزار تن هم رسید و اگر این بیماری 5سال دیگر مخل تولید نمی شد به دلیل 20هزار هکتار سطح زیر کشت جدید، تولید این محصول از یک میلیون و پانصد هزار تن هم تجاوز می کرد. در حالیکه این رقم هم اکنون به زیر 80هزار تن رسده است و تاکنون خسارتهای وارد شده در این بخش نیز به هیچ عنوان جبران نشده است.وی از دولت خواست خانه کشاورز را به عنوان مغز متفکر بخش کشاورزی بپذیرد.

جوادی اضافه کرد: در صورتیکه کشاورزان از هم حمایت کنند جلوی اقداماتی که به ضرر آنان باشد می ایستند و در انتصاب مدیرانی که با بخش کشاورزی مرتبط هستند از آنان نظرخواهی خواهد شد. نماینده کشاورزان هرمزگان در شورای مرکزی خانه کشاورز ایران نیز گفت: .بخش کشاورزی در حوزه تحقیقاتی با مشکل مواجه است. مستعلی امیری اظهار داشت: در حالی که در کشورهای توسعه یافته 70 درصد از بودجه‌های بخش‌های مختلف صرف تحقیقات می‌شود در ایران تنها سه درصد از بودجه‌ها در ایران صرف این امر می‌شود. وی ادامه داد: این امر به حدی بر روی امر توسعه کشاورزی تاثیر گذاشته است که در استانی هرمزگان در واحد تحقیقاتی موجود، برای کوچک‌ترین مسائل و حتی سنجش وضعیت کشت‌های جایگزین نیز دچار مشکل هستیم.

نماینده کشاورزان هرمزگان در شورای مرکزی خانه کشاورز ایران، گفت: دولت تاکنون نشان نداده است که تخصص لازم را در کشاورزی دارد. وی افزود: مدیریت نادرست سبب شده است که، از نظر اقتصادی هزینه‌ها و درآمدها برای کشاورزان همخوانی نداشته باشد. امیری با بیان اینکه دولت نمی‌خواهد در کنار خودش یک حوزه کشاورزی توانمند و پویا داشته باشد، گفت: در کشورها همواره تقسیم قدرت سخت است و تجربه نشان داده است که دولت به راحتی با کشاورزها کنار نمی‌آید. امیری افزود: در حالی که قوانینی صریح حتی در بخش بانکی مبنی بر حمایت از حوزه کشاورزی وجود دارد و تصریح شده است که باید 25 درصد از اعتبارات باید به توسعه کشاورزی اختصاص یابد، به جرات می‌توان گفت که دو درصد از اعتبارات هم به این امر اختصاص نیافته است. به گفته نماینده کشاورزان هرمزگان در شورای مرکزی خانه کشاورز ایران، سیاست‌های دولت از اواخر دولت خاتمی تاکنون در قبال کشاورزی دوگانه شده است. وی افزود: کشور در حال حاضر بر دوش تحملِ مردم و فعالان بخش‌هایی همانند کشاورزی راه می‌رود.

دیدگاه ها (0)
img