03

آذر

1403


حوزه خلیج فارس

12 آذر 1399 18:43 0 کامنت

منابع سازمان اوپک می گویند که عربستان بخاطر مخالفت امارات با دیدگاه این کشور برای کاهش عرضه نفت در بازارهای جهانی سرخورده شده است و به همین دلیل از کمیته نظارت مشترک در سازمان کشورهای صادر کننده نفت کنار کشید.

به گزارش صبح ساحل، اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک، روسیه و چندین تولیدکننده دیگر غیر عضو اوپک است، قرار بود نشست رسمی وزیران را روز سه شنبه برگزار کند. این گروه در آوریل موافقت کرده بود تولیدش را در ژانویه 2021 به میزان دو میلیون بشکه در روز معادل دو درصد از مصرف جهانی افزایش دهد؛ اما در پی موج دوم شیوع ویروس کرونا و کمبود تقاضا برای نفت، اوپک پلاس در حال بررسی ادامه محدودیت عرضه 7.7 میلیون بشکه در روز در ماههای نخست سال آینده است.


برخی منابع به «رویترز» اعلام کردند که این هفته امارات از زیر نفوذ سنگین عربستان در اوپک خارج شد؛ چراکه امارات قصد افزایش تولید نفت را دارد که همین امر منجر شد تصمیم اوپک و استراتژی متحدانش به مدت دو روز به تعویق بیفتد. این اقدام غیرمعمول نفوذ فزاینده امارات در اوپک را نشان می‌دهد؛ چراکه در تلاش است تا تولید نفت را برای افزایش سهم بازار خود در سال‌های آینده افزایش دهد. این موضوع همچنین نشان‌دهنده استقلال سیاسی ابوظبی از ریاض است.


بازارها به طور گسترده پیش‌بینی می‌کنند که اوپک و متحدانش به رهبری روسیه ، به عنوان بخشی از یک گروه اوپک پلاس ، کاهش تولید فعلی 7.7 میلیون بشکه در روز را تا دوره ژانویه تا مارس در برابر کاهش تقاضای نفت در سایه شیوع اپیدمی کرونا ادامه و گسترش دهند. منابع در اوپک پلاس پیش از این به رویترز گفته بودند که عربستان سعودی طرفدار چنین اقدامی است.
امارات متحده عربی این هفته اعلام کرد که ممکن است از تمدید توافق اوپک پلاس مبنی بر محدودیت تولید و عرضه نفت پشتیبانی کند؛ اما ادامه این توافق در سال 2021 دشوار خواهد بود. این منابع گزارش دادند که امارات این موضوع را در جلسات غیررسمی روز یکشنبه و بار دیگر در جریان نشست اوپک در روز دوشنبه مطرح کرد.


موضوع تمدید تولید کاهش نفت در اوپک ممکن است موجب اختلافاتی در میان کشورهای عضو اوپک شود؛ چراکه عراق اصرار دارد به دلیل مشکلات بودجه ای نمی‌تواند توافق محدودیت تولید نفت را تمدید کند. همچنین روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکننده غیرعضو در سازمان که در قالب اوپک پلاس همراه اوپک شده، با تمدید توافق در سطح کنونی مخالف است. عربستان سعودی که در نشست اوپک حضور داشت از سایر کشورهای عضو خواست تا قبل از نشست اوپک پلاس در روز سه شنبه ، با تمدید کاهش تولیدات نفت به مدت 3 ماه موافقت کنند. امارات و عراق پیش از این اعلام کردند که از توافق اوپک پلاس حمایت خواهند کرد ؛ اما قبل از تصمیم گیری رسمی تا نشست اوپک پلاس در روز سه شنبه صبر می‌کنند.


دو منبع موثق گفتند که عربستان سعودی از الجزایر که امسال ریاست اوپک را بر عهده دارد ، خواست که به طور رسمی درخواست کند جلسه اوپک پلاس به روز پنجشنبه موکول شود تا زمان بیشتری برای رایزنی‌ها فراهم شود. برخی منابع معتقدند که سعودی‌ها واقعا از امارات ناامید شده اند. «شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان در اقدامی که به نظر می‌رسد در واکنش به اقدامات امارات بوده، به دیگر شرکت‌کنندگان گفته ممکن است از سمت خود به‌عنوان رئیس مشترک کمیته فنی اوپک استعفا دهد.

اوپک پلاس باید توازن ظریفی میان تلاش برای تقویت قیمت‌ها و عدم فراهم کردن حمایت از افزایش تولید نفت شیل آمریکا برقرار کند. تولید نفت شیل آمریکا با افزایش قیمت‌ها به بالای 50 دلار در هر بشکه، افزایش پیدا می‌کند. عامل دیگری که به چالش اوپک پلاس افزوده است، شرایط مالی روسیه در برابر قیمت پایین‌تر نفت در مقایسه با عربستان سعودی است. قیمت نفت روز دوشنبه به 47 دلار در هر بشکه رسید که طبق پیش بینی «دویچه بانک»، در صورت عدم توافق تولیدکنندگان اوپک پلاس درباره تمدید محدودیت عرضه، ممکن است حداکثر 10 درصد سقوط کنند.


یک نماینده اوپک گفت: من گمان می‌کنم که در پایان، اوپک و تولیدکنندگان اوپک پلاس درباره تمدید محدودیت عرضه توافق خواهند کرد.

دیدگاه ها (0)
img