02

دی

1403


اجتماعی

15 مهر 1392 09:08 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان از فراهم‌نمودن امکان حضور 130 کشاورز درکنگره خانه کشاورز ایران خبرداد.

ابوطالب جوادی درنشست هم‌اندیشی کشاورزان عضوخانه کشاورز با بیان‌اینکه کنگره خانه کشاورز با حضور دکتر روحانی رئیس‌جمهور، آیت‌ا...هاشمی‌رفسجانی،وزیرکشاورزی،مسوولان ارشدکشور و کشاورزان عضوخانه‌های کشاورز سراسرکشور ششم‌وهفتم آبان‌ماه درتهران برگزار می‌شوداظهارداشت: کنگره خانه کشاورز ایران هر سه‌سال یکبار تشکیل و دبیرکل خانه کشاورز دراین کنگره انتخاب می‌شود. وی این اجلاس را اجلاس خاص کشاورزان مملکت عنوان کردوافزود: بعد از تحمل هشت‌سال محدودیت وتنگ‌نظری کاندید موردتاییدخانه‌کشاورز به کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زد که موجبات امید و مسرت کشاورزان را فراهم کرده است.

جوادی دیدار کشاورزان با آیت‌ا...هاشمی‌رفسنجانی و وزیر کشاورزی ورئیس مجلس شورای اسلامی را از برنامه‌های کنگره عنوان کرد وافزود: دراین کنگره یک نفر از استان هرمزگان به نمایندگی از کشاورزان هرمزگانی به سخنرانی خواهد پرداخت ومشکلات این بخش را دراستان مطرح خواهد کرد.

دبیراجرایی خانه کشاورز هرمزگان اضافه کرد: تعیین تکلیف اراضی بلاتکلیف منابع‌طبیعی واداره اموراراضی، برقی‌کردن موتورتلمبه‌های کشاورزی، جهت رفع مشکل سوخت، تعیین تکلیف‌وام کشاورزی،تعیین تکلیف صندوق بیمه کشاورزی وطرح انفکاک آن از بانک کشاورزی از جمله موضوعاتی است که توسط نماینده خانه کشاورز هرمزگان دراین کنگره مطرح می‌شود.جوادی با بیان اینکه بیمه کشاورزی دارای نواقص است از طرح این موضوع نیز خبرداد و تصریح کرد:کشاورز محصولات را بیمه می‌کند اما درخت وخزانه شامل بیمه نمی‌شود. وی از کشاورزان خواست مسایل ومشکلات خود را به خانه کشاورز انعکاس داده تا درکنگره به مسوولان انتقال داده شود. نماینده کشاورزان هرمزگان درخانه کشاورز ایران هم درادامه این نشست با اشاره به اهمیت کنگره خانه کشاورز ایران گفت: کنگره رکن‌اساسی و به هر تشکل وحزب وجاهت قانونی، قدرت واعتبار می‌بخشد. مستعلی امیری با یادآوری حضور گسترده وبیش از 5هزار نفری کشاورزان درکنگره دوران وزارت دکتر کلانتری اظهارداشت: حضور آحاددولتمردان، وزرای مرتبط و غیرمرتبط،رئیس‌جمهور وقت گام درآن کنگره گام مهمی را درعرصه اقتصادی و سیاسی برداشته شد. وی خاطرنشان کرد:‌انتقال دولت از خاتمی به احمدی‌نژاد فرازونشیب‌های فراوانی را به همراه داشت ودرزمانی که زمینه فعالیت برای تشکل‌ها وجودداشت محدودیت‌ها باعث حرکت لاک‌پشتی فعالیت خانه کشاورز شد. امیری با بیان اینکه فضا برای فعالیت رضایتبخش نبود تصریح کرد: فضا زمانی برای کشاورزی رضایتبخش خواهد بود که احقاق ‌حق باشد و درجایی که حقوق ما زایل می‌شود باید قانون تصویب کنیم. این فعال اقتصادی بخش کشاورزی ادامه داد: دولت نهم ودهم با دیدگاه‌های خودخواهانه واستفاده از نقطه‌نظرات شخصی به صراحت دستور داد که به خانه کشاورز اهمیت ندهند وبا حضور نخستین وزیر این دولت تشکل‌های موازی را با هدف تضعیف خانه کشاورز شکل گرفت. امیری با بیان اینکه از توسعه وافزایش تشکل‌ها بدون اهداف خاص موجب خوشحالی است تصریح کرد: هرچند حرکت خانه کشاورز کند شد اما با صبر وتلاش اعضای خانه این حرکت‌ها قطع نشد. وی وضعیت کشاورزی را بحرانی توصیف کرد و گفت: ما خود را با گذشته مقایسه نمی‌کنیم بلکه با کشورهای ترکیه، آمریکا براساس توانمندی و شاخص‌ها مقایسه می‌کنیم.

وی با اشاره به برخی مشکلات کشاورزان گفت: 27 درصد تولید ناخالص از بخش کشاورزی است که کمتر از سه درصدآن به این بخش برمی‌گردد. نماینده کشاورزان درخانه کشاورز ایران تاکید کرد: دغدغه‌ها تامین اعتبار از بانک‌های عامل است که دراین زمینه طرح‌ها و پیشنهادات اصلاح قوانین باید به کمک بخش کشاورزی بیاید. وی معتقد است؛ اعتبارات باید به صورت بلاعوض دراختیار کشاورز قرار گیرد با پیدا کردن راهکار توانمندی‌های سطح کشاورزی را ارتقاء دهد. بهره‌ بالای بانکی یکی دیگر از موضوعاتی بود که این کشاورز به آن اشاره وتصریح کرد: همه علما معتقد به این موضوع هستند که سود بیش از 6 درصد نزول است اما بانک‌ها سودهای کلانی را از مردم دریافت می‌کنند. درپایان این هم‌اندیشی تعدادی از کشاورزان به بیان مشکلات بخش کشاورزی پرداختند.

دیدگاه ها (0)
img