29

آذر

1403


اجتماعی

11 آذر 1392 10:14 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - فردا که بیاید صبح ساحل 28 ساله می شود. سالروز تولدی فرهنگی در پاییز مطبوعات که خوشبختانه دولت جدید از زمستانی شدن این حوزه جلوگیری کرد. 12 آذر سالروز تولدی است که حلاوت سالروزهای پیشین را ندارد، سالروزی که بایک یادآوری تلخ برای همه صبح ساحلی ها همراه است، امسال نخستین سالی است که صبح ساحل بدون بنیانگذارش ، بهار عمرش را آغاز می کند. برای همه کسانی که حاج قاسم کرمی را با لبخند همیشگی اش به یادمی آورند، 28 سالگی صبح ساحل لبخند همیشگی را برلبها نمی نشاند. صبح ساحل پدرخویش را حدود 8 ماه پیش از دست داد اما همچنان حمایت معنوی آن بزرگوار را با بجا ماندن مرام و مسلکش با خود همراه می داند همچون همیشه.

 درکشوری که عمر متوسط روزنامه هایش به 15 سال نمی رسد، سابقه ای دوبرابر این رقم در استانی چون هرمزگان، برای حوزه روزنامه نگاری اش مایه افتخار ومباهات است. در شرایطی که برمطبوعات می گذرد و گذشت، از نوعی که همه می دانند بقای نزدیک به سه دهه، تنها به اتکای اراده وهمت بنیانگذار و همراهانش امکان پذیراست ونیت روزنامه نگارانه دست اندرکارانش. روزنامه صبح ساحل برخلاف روندی که اکثرروزنامه ها طی می کنند بدون پذیرش وابستگی های سیاسی ، علاوه برحفظ مواضع و دیدگاه های مستقلش هرجا که مجالی یافت، در دفاع از اعتقادات مردم و سرزمینش ایستادگی کرده است. اغلب در شرایط فقدان فعالیت جدی احزاب سیاسی، روزنامه ها کارکردی حزبی می یابند و همچون ارگان احزاب(رسمی و غیررسمی) فعالیت می کنند ، اما صبح ساحل در تمام سالهای فعالیتش با حفظ مواضع مستقل خویش واجتناب از درگیرشدن با اهداف جناحی و حزبی توانست به عنوان صدای حقیقی و مستقل مورداستقبال مردم هرمزگان قرار بگیرد و هرچند گاه فشارهای تحمیلی همچون همه روزنامه های دیگر، این روزنامه را هم در شرایطی دشوار برای پیگیری به حق و جدی رویدادهای جامعه قرار می داد ، اما حضور موثر در مقاطع حساس تاریخی آن در این مرزو بوم بارها صدای رسای مظلومیتهای این منطقه و جفای رفته برآن شد، اتفاقات فولاد و کشتی سازی نمونه هایی به یادماندنی و اخیرا اعتراضات مردم نسبت به ادعاهای فارس در خصوص کوشکنار نمونه ای دیگر است که وفاداری صبح ساحل به مردمش را نشان می دهد.  در هنگامه ای که صدایی از رسانه ملی و از مرجع قدرتمند مدیریت استان حتی، برنخاست ، صبح ساحل به صدای مردم و امام جمعه اش تبدیل شدو تا آنجا که به گوش می رسید ، اتفاقات و تحرکات و اعتراضات مردم را فریاد زد تا همگان بدانند که هرمزگان در برابر ظلمی که رفته است ساکت ننشسته اند و مردم کوشکنار هم بدانند مدافعان و پاسداران آنها در مرکزاستان حامیانشان هستند.

 

اما در همه این اتفاقات حسرتی بر دل همه صبح ساحلی ها نشست و آن اینکه چرا وسعت انعکاس صدای این روزنامه مردمی به اندازه سایر روزنامه های کشوری نرسید تا در روزی  که روزنامه های کشوری حاضرنشدند به خاطر مردم یک استان، ارتباط خود با نمایندگان استانی دیگر را به خطر بیندازند ، صبح ساحل صدای این استان را یکباره به مردم و همه مدیران و مقامات کشور برساند. باید باورکنیم در عصر ارتباطات ، قدرت متعلق به اویی است که صدایش شنیده شود و قدرت مردم به برد و وسعتی است که صدای رسانه شان شنیده شود. ملتی که نمی خواهد در تاریخ آینده فراموش شود لاجرم باید اولا- اثرفرهنگی ماندگارفرامنطقه ای  و  دوما- رسانه فرامنطقه ای بادوام داشته باشد.

 

خوشبختانه صبح ساحل با ایجاد فضایی فراجناحی فرصتی فراهم کرده برای همه آنهایی که می توانند پیامی داشته باشند. کسانی که سخنی را به حق می دانند اما نمی خواهند به نام حزب وجناح خاصی مصادره شود، آنهایی که هرگاه به جمعی نزدیک شدند نامشان از جمع وابستگان برخاست، آنهایی که از انگ سیاسی خوردن بیزارند و برای رشد این استان می خواهند صدایی باشند از میان مردم و نه از میان صاحبان قدرت. 

دیدگاه ها (0)
img