اجتماعی
محیا تکنده، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تا قبل از شیوع کرونا، ارزش جامعه ما تحسین جمعگرایی و تشویق اعضای خود کنار هم ماندن بود. با ورود و شیوع کرونا اما ارزشها ناگهان تغییر جهت دادند و به همگان توصیه میکند از هم دور بمانند، فاصله بیشتر سلامت بیشتر! تاکنون به ابعاد فیزیکی و جسمانی کرونا بسیار پرداخته شده اما بگذارید چندی به این بیندیشیم که کرونا و پاندمیک دوری و دوستی چه تاثیری بر سلامت روانی ما داشته است. اگر از ما دربارهی عوامل سلامت جسمانی بپرسند، اکثرا به پول، عدم مصرف دخانیات، سبک غذایی سالمتر و ورزش اشاره میکنیم، اما جالب است بدانیم محققان دانشگاه هاروارد در یک تحقیق طولی هفتاد و پنج ساله ثابت کردهاند این، روابط میان فردی سالم و مناسب است که سلامت و شادمانی جسمی ما را پیشبینی میکند. تنهایی مداوم، میتواند تجربهای آسیبزا و مخرب باشد، اما هنگامی که از دخالت روابط میانفردی در سلامت جسمانی سخن میگوییم مقصود کلام ما تعداد روابط اجتماعی نیست، بلکه میزان صمیمیت و درک متقابلی است که ما در روابط خود احساس میکنیم. معیارهای یک رابطه مناسب و ثمربخش میتواند از فردی به فردی و از سنی به سن دیگر متفاوت باشد، برای مثال معیارهایی که در سن بیست سالگی از یک رابطه معنادار و مثبت دارید در سن سی سالگی بسیار متفاوت خواهد بود. «لیندزی آنتین» اما معتقد است عامل مشترک بسیاری از روابط سالم، سازگاری است. جریان زیستن، روابط و حتی خواستههای فردی ما همیشه در حال تغییر است. این تغییر به ویژه در روابط میتواند یک عامل تنشزا و بحث برانگیز باشد که استرس فردی را بالا میبرد اما کسانی که در حال ساختن یک رابطه سالم هستند، در اولین گام با این تغییرات سازگار میشوند و آن را میپذیرند. به جای تفکر به شرایط پیشین و حسرت خوردن، به این فکر می کنند که با شرایط فعلی چطور برخورد کنند که بیشترین نفع و سازگاری حاصل شود. گام بعدی در ساختن رابطه بین فردی موثر، شناخت اهداف و نیازهای مبتنی بر رابطه است، اینکه شما از رابطه بین فردی خود چه میخواهید و اصولا هدفتان از در ارتباط بودن با دیگران چیست پیشبینی میکند در روابط اجتماعی قاطعتر و موفقتر باشید. همچنین مهارت جرئتورزی یا ابراز وجود این امکان را برای ما مهیا میکند تا بتوانیم درباره ی نیازها، خط قرمزها و اهدافمان در رابطه صحبت کنیم. اگر مهارت ابراز وجود ما در سطح پایینی قرار داشته باشد، نه تنها روابط سالمی نخواهیم داشت بلکه دچار نشخوار فکری و هجوم واگویه های منفی میشویم و به جای تامین شدن سلامت جسمانی، بیش از پیش با عوامل خطر بیماری مواجه خواهیم بود. پس زمانی به ارتباطات موفق و سالم بین فردی دست پیدا خواهیم کرد که از بهداشت روانی متوسط رو به بالایی برخوردار باشیم و بتوانیم از قِبل این سلامت روانی سلامت ارتباطات بین فردی و سلامت جسمی خود را تامین کنیم.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
والدین مطلقهای که قصد ازدواج مجدد دارند، بخوانند
ادعای خواندن سرنوشت
هشدار سازمان جهانی بهداشت به فراگیرشدن کرونا
ریشه اختلافات روسها و سعودیها
رکورد تولید گاز کشور تا پایان سال شکسته میشود
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
با دستگيري قاتل، راز جنايت جسد سوخته جوان هرمزگاني فاش شد
یک بانوی هرمزگانی مدیرکل سرمایه انسانی وزارت کشور شد
با دستگيري قاتل، راز جنايت جسد سوخته جوان هرمزگاني فاش شد
پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی و کبدی با کمک بهترین متخصص بندرعباس
پیشتازی ایران از قطر در برداشت گاز میادین مشترک
تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در جاده زاهدان