02

آذر

1403


سیاسی

07 تیر 1393 08:59 0 کامنت

صبح ساحل ، سیاسی -  رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری از اعزام ۱۵۰ گروه برای استهلال ماه مبارک رمضان خبرداد. به گزارش فارس،‌ حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد رئیس ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در نشست خبری رؤیت هلال ماه مبارک رمضان، گفت:‌ روز جمعه 29 شعبان، 150 گروه در نقاط مختلف کشور برای استهلال هلال ماه مبارک رمضان اقدام کردند. وی اظهار داشت:‌ همچنین در غروب روز شنبه سی‌ام شعبان نیز برای اطمینان بیشتر و برای اینکه ماه مبارک رمضان به لحاظ اثبات شرعی مشکل نداشته باشد، استهلال انجام می‌شود. بنابراین انتظار ما این است که ماه مبارک رمضان، بر اساس همان روزی که در تقویم مشخص شده، روز یکشنبه آغاز شود. اما به هرحال استهلال همانند سال‌های گذشته انجام می‌شود. وی گفت: بنا بر هیچ فتوایی شنبه هفتم تیرماه، اول ماه مبارک رمضان نیست.موحدنژاد اظهار داشت: در تمام استان‌ها گروه‌های استهلال را داریم، اما در برخی استان‌ها مانند کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران و گیلان به دلیل شرایط بد آب و هوایی، استهلال نداریم اما در استان‌های مانند تهران، خراسان، فارس و اصفهان گروه استهلال به صورت فعال‌تر حضور دارند، بنابراین پراکندگی گروه استهلال در تمام نقاط مختلف ایران وجود دارد.

 حکم کارکردن در شهرهای گرم در رمضان

 آیت‌الله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسش‌های مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن، کار در شهرهای بسیار گرم و تکلیف دختران تازه به بلوغ رسیده برای ماه رمضان را تبیین کرد. به گزارش ایسنا، متن استفتاء و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل است:

  «سوال:  سن بلوغ زن 9 سال در رساله ذکر شده و تکلیف بر او واجب است، در حالی‌که دختر این قدر کوچک است که اگر روزه بگیرد مریض می‌شود بلکه نمی‌تواند روزه بگیرد و علامت بلوغ دیگر هم ندارد، تکلیف ایشان چیست؟

  پاسخ:

  سن تکلیف دختران 9 سال کامل قمری است و در عین حال قدرت شرط تکلیف است، آنچه قدرت انجامش را دارد باید انجام دهد و آنچه قدرتش را ندارد تکلیف ساقط است، مثلاً اگر قدرت گرفتن روزه ندارد، نباید روزه بگیرد و هر وقت قدرت یافت قضای آن را بجا آورد، ولی نماز و حجاب و امثال اینها را که قدرت دارد باید انجام دهد.

  والله العالم»

  «سوال: حکم شخصی که شغل او سخت و دشوار است و در شهر بسیار گرمی کار می‌کند و عملاً روزه‌گرفتن در تابستان برای وی تقریباً غیر ممکن است، چیست؟

 پاسخ:

  اگر می‌توانند از ساعات کار کم کنند و روزه‌ها را بگیرند و از برکات آن محروم نشوند؛ و اگر این کار میسر نیست، هر روز صبح به قدر مسافت شرعی مسافرت کنند و روزه خود را در آنجا افطار نمایند که فقط قضای آن روزها به عهده شخص می‌آید و کفاره ندارد.

  والله العالم»

  «سوال:  اگر در ماه‌ مبارک‌ رمضان‌، قرآن‌ را به طرز غلطی‌ بخوانیم‌، آیا ضرری‌ متوجه‌ روزه‌ می‌شود؟(عدم‌ تلفظ‌ صحیح‌ کلمات‌)

 پاسخ:

 اگر عمداً آیات‌ را غلط‌ نخوانید، اشکال‌ ندارد.

  والله العالم»

 

دیدگاه ها (0)
img