معاون سازمان سنجش:

درس ادبیات از آزمون سراسری ۱۴۰۲ حذف نشده



معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور، برخی اخبار رسانه‌ها از جمله یادداشت قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص حذف درس ادبیات فارسی از آزمون سراسری ۱۴۰۲ را رد کرد و گفت: دروس عمومی و اختصاصی در آزمون سال آینده تغییری نخواهد داشت و بدین ترتیب درس ادبیات نیز مانند دیگر دروس عمومی از جمله دروس این آزمون است.

 

به گزارش صبح ساحل، دکتر حسن مروتی تأکید کرد: استناد قائم مقام وزیر میراث فرهنگی به سخنانی از رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در توضیح مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حذف دروس عمومی از آزمون سراسری و انتقال محاسبه نمرات آن به سوابق تحصیلی مطرح شده که مصوبه مذکور با توجه به اصلاحات مورد نظر این شورا تاکنون ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه دروس عمومی و اختصاصی در آزمون سال آینده تغییری نخواهد داشت، افزود: درس ادبیات نیز مانند دیگر دروس عمومی از جمله دروس آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ خواهد بود و با توجه به اطلاعیه اخیر سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر مبنای مقررات سال ۱۴۰۱، تغییری در مواد درسی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ نیز رخ نداده است.

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: تغییر در قوانین و مقررات سنجش و پذیرش داوطلبان در دانشگاه‌ها و آزمون سراسری بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود و سازمان سنجش منحصراً مجری قوانین ابلاغی است.

 

واکنش قائم‌مقام وزارت میراث فرهنگی به حذف ادبیات از کنکور ۱۴۰۲

گفتنی است که پیش از این، قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بلند نشدن صدای اعتراض از نهادهای رسمی و غیردولتی را تاسف‌بارتر خواند و از فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواست که در اصلاح این تصمیم نادرست پیشگام باشد.

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به حذف زبان و ادبیات فارسی از کنکور سال ۱۴۰۲ واکنش نشان داد و این تصمیم متولیان سازمان سنجش را تعجب‌برانگیز و بلند نشدن صدای اعتراض از نهادهای رسمی و غیردولتی را تاسف‌بارتر خواند و از فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواست که در اصلاح این تصمیم نادرست پیشگام باشد.
 
میانه خردادماه ۱۴۰۱ رییس سازمان سنجش آموزش کشور از حذف پرسش‌های درس‌های عمومی، از جمله زبان و ادبیات فارسی از کنکور سال آینده خبر داد که تا کنون واکنش بسیاری از نویسنده‌ها، داستان‌نویسان،، شعرا و ادبیان را به دنبال داشته است. علی دارابی ـ معاون میراث فرهنگی و قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که متولی حفظ و نگهداری از میراث ناملموس و فرهنگی ایران نیز است، همسو با این جریان، به این حذف واکنش نشان داده و آن را در نقض قانون اساسی دانسته است.
 
دارابی در متنی که با ضمیمه تصاویری از نسخ خطی و تاریخی زبان و ادبیات فارسی منتشر کرده، چنین نوشته است: «در خبرها آمده بود که برای کنکور سراسری ۱۴۰۲ دروس عمومی از جمله ادبیات و زبان فارسی حذف خواهد شد!؟
 
اصل ۱۵ قانون اساسی تصریح دارد که زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است. روز ۲۷ شهریور را در تقویم رسمی کشور «روز شهریار» و «روز زبان فارسی» ثبت کرده‌ایم. جای بسی تعجب از متولیان سازمان سنجش که این خطای راهبردی را بدون مشورت با اعاظم و بزرگان حوزه زبان و ادبیات فارسی مرتکب شده‌اند و تاسف‌بارتر آن‌که از نهادهای رسمی و غیردولتی نیز صدای اعتراضی بلند نشده است!؟
 
زبان فارسی از گذشته در میان اقوام متعدد ایرانی نقش رابط و همزه وصل را ایفا کرده است. ایران کشوری با گویش‌های مختلف [است]؛ گیلکی، ترکی، بلوچی، لری، کردی، ترکمن، تاتی، ارمنی، آشوری و ...
 
ایران، افغانستان، تاجیکستان سه کشوری هستند که زبان رسمی آن‌ها فارسی است، حتی فراتر از این سه کشور در بخش‌هایی از ازبکستان و چین.
 
زبان فارسی که امروزه با آن تکلم می‌کنیم از قرن سوم هجری، زبانِ کتابت شده است. از هزار و صد سال پیش بسیاری از آثار، سروده‌ها، کتب و مقالات به زبان فارسی در سراسر دنیا در کتابخانه‌ها، دانشگاه‌ها قرار دارد.
 
حسن انوری، استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی در بیان اهمیت و ویژگی‌های زبان فارسی افزون بر نکات پیش گفته، تصریح دارد که «زبان فارسی قبل از فرانسوی و انگلیسی، زبان بین‌المللی بوده است. از هندوستان تا جنوب شرقی اروپا و از آنجا تا امپراطوری عثمانی.»
 
شاهکارهای جهانی، چون شاهنامه فردوسی، دیوان کبیر مولانا، کلیات سعدی، دیوان حافظ و ... همه به زبان فارسی سروده شده است. از میان شش هزار زبان رایج در دنیا چند زبان قادر بوده است چنین شاهکارهایی خلق کند؟
 
زبان و ادبیات فارسی، زبان هویتی و میراثی ما است. باید هر میزان می‌توانیم در حفظ، اشاعه، ترویج و اهمیت دادن آن همه تلاش کنیم. اصلاح تصمیم نادرست سازمان سنجش در حذف درس زبان و ادبیات فارسی از کنکور سال آینده، نخستین گام است.
 
فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای مطالبه این امر باید پیشگام باشد.»
 
منبع: ایسنا
منتظر تایید: 1
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها