03

دی

1403


اجتماعی

24 آبان 1401 08:13 0 کامنت

بدن ما به عنوان عینیتی که به وسیله‌ی آن با جهان خارج ارتباط برقرار می‌کنیم، همواره مورد توجه جهان سرمایه‌داری بوده است. این روزها نسبت به دوره‌های قبل، بدن بیش از هر مفهوم دیگری می‌تواند برای سرمایه‌داران سود ایجاد کند.

ملموس‌ترین راه این سودآوری، باز تعریف مفهوم زیبایی به نحوی است، که ما احساس کنیم به شکل روزافزونی برای زیباتر بودن نیاز داریم از خدمات زیباسازی استفاده کنیم. در میان ورزشکاران داشتن عضلات و ماهیچه‌های بزرگ بیان‌گر زیبایی بیشتر و در نتیجه مورد توجه واقع شدن است. ورزشکاران ماهانه هزینه‌های سنگینی را صرف تهیه‌ی استروئیدها می‌کنند تا بتوانند حجم و قدرت ماهیچه‌های خود را به شکل غیرطبیعی افزایش دهند.


در واقع آن‌ها با خرید این استروئیدها، برای مرگ خاموش خود هزینه خواهند کرد. البته استروئید‌ها خاصیت درمانی نیز دارند و در مشکلاتی مانند تاخیر در بلوغ، بیماری‌هایی که باعث از دست رفتن عضلات می‌شوند مانند سرطان و ایدز، و غیره استفاده می‌شوند. اما ورزشکاران از این هورمون‌های مصنوعی برای تقویت عملکرد یا بزرگ شدن عضلات سوءاستفاده می‌کنند. اکثر افرادی که از استروئیدها این چنین استفاده‌ای دارند، وزنه‌برداران مرد 20 تا 30 ساله هستند. اما آمارهای نگران کننده‌ای نیز وجود دارد که نشان می‌دهد طی سال‌های گذشته استفاده از استروئیدها، بین نوجوانان کلاس 8 تا 10 افزایش یافته است.  ایوان دس، محقق و روانشناس، چندی پیش نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان می‌داد، افرادی که از استروئیدها استفاده می‌کنند به شکل معناداری از دیگران افسرده‌تر هستند. در این تحقیق آزمودنی‌ها به سه گروه تقسیم شدند و از آنها تست افسردگی گرفته شد.


گروه اول کسانی بودند که هرگز ورزش بدنسازی را انجام نداده بودند، گروه دوم ورزشکارانی بودند که از استروئیدها استفاده نمی‌کردند و سومین گروه بدنسازانی بودند که استیروئید هم مصرف می‌کردند. نتایج تست‌ها نشان داد که ورزشکاران مصرف کننده‌ی استروئید از دو گروه دیگر افسرده‌تر هستند. بررسی‌های دیگر نشان می‌دهد استروئیدها علاوه بر تاثیر بر امواج مغزی و ایجاد افسردگی، بر بسیاری از اندام‌ها و کارکردهای بدن تاثیرات مخرب غیرقابل جبرانی بر جا خواهند گذاشت. آن‌ها با تاثیر بر مغز می‌توانند باعث ایجاد رفتارهای پارانوییدی (حسادت و سوءظن بیمارگون)، هذیان و توهم، پرخاشگری و مانیا (شیدایی) شوند.


همچنین استروئیدها می‌توانند باعث دیابت، از کار افتادن کلیه‌ها و و آسیب شدید کبدی شوند. با این تفاسیر هر روزه شاهد تبلیغات گسترده به نفع تولیدکنندگان استیروئید هستیم. پس این وظیفه بر عهده‌ی والدین، معلمان و روانشناسان است که با آگاه‌سازی در زمینه‌ی استروئید و مشکلاتی که برای جوانان ایجاد می‌کنند، در مقابل سودجویی سرمایه‌داران بایستند. همچنین تمام افراد جامعه با بازتعریف معیارهای زیبایی و پذیرش در جامعه می‌توانند الزام و نیاز به استفاده از استروئیدها را کاهش دهند.

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img