03

آذر

1403


حوادث

27 دی 1393 08:36 0 کامنت

صبح ساحل ، حوادث - حشرات خانگي  ، ديدن آگهي سمپاشي در جرايد و تماس با شماره تلفن ذکر شده، قرص هاي برنج (فسفيد آلومينيوم) و مرگ پسر 23 ساله . اين کلمات در کنار هم فاجعه دردناکي را مي سازد که مدتي قبل گريبانگير خانواده اي دربندرعباس گرديد. فاجعه اي که چند ماه قبل نيز در شهرک پيامبر اعظم رخ داد که بر اثر گاز قرص برنج  دو کودک و يک زن جوان جان باختند.خانواده از حشراتي مانند  ساس به تنگ آمده بودند و از همسايگان و آشنايان براي رهايي از حشرات کمک خواستند تا آنکه شماره فردي که اقدام به سمپاشي مي نمود را از طريق همسايگان مي يابند. آنها بيان مي دارند که شماره اين فرد نيز در نيازمندي هاي استان به چاپ رسيده است، مرد خانواده با اطمينان از کاربلدي سمپاش به شماره وي تماس گرفت، بعد از حضور فرد سمپاش در منزل،  قرار بر اين شد که منزل مدتي خالي از سکنه باشد تا اين فرد اقدام به سمپاشي نمايد. وي در روز موعد که منزل خالي از سکنه بود بدون توجه به موارد و مسائل بهداشتي،  اقدام به گذاشتن  تعدادي زيادي قرص برنج در نقاط مختلف منزل ويلايي  نمود. محمدپور پدر خانواده در اين باره گفت که سمپاش بيان داشت افراد تا سه روز نبايد وارد منزل نشوند حتي وي از نوع سم بکار گرفته در خانه نيز به ما چيزي نگفت، بعد از مدت ياد شده فرزند خانواده بنام مهدي 23 ساله بدون هيچ اطلاعي از نوع سم بکار گرفته وارد منزل گرديد تا آنکه در حمام و در حال دوش گرفتن حالش بهم خورد و به سختي خود را به اتاق ديگري رساند، دقايقي ديگر پدراز راه رسيد و با ديدن پسر رنگ و رورفته سريعاً او را به بيمارستان انتقال داد، اما اين پسر يک روز بعد ازحادثه  فوت شد.

 دستگيري سم پاش غير مجاز

مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس  در اين باره گفت:اين جوان در اثر ترشح گاز فسفيد از اين قرص برنج، دچار مسموميت شد و جان باخت. طالب غريب پور با بيان اينکه فرد خاطي تحويل مراجع قانوني شده است اظهار داشت:اين فرد بدون مجوز اقدام به انتشار آگهي در جرايد نموده و اينکه از سم غيرمجاز براي از بين بردن حشرات استفاده کرده است. وي اين راه اضافه کرد که پرونده اين حادثه در دستور پيگيري است.غريب پور به حادثه شهرک پيامبر اعظم در تيرماه جاري اشاره کرد که  20 نفر از ساکنان مجتمع پيامبر اکرم (ص) شهر بندرعباس که  از طريق استنشاق گاز قرص سمي برنج (فسفيد آلومينيوم)  مسموم شده بودندکه  در پي آن سه نفر جان خود را از دست دادند،پس از آن حادثه مرکز بهداشت استان اطلاع رساني لازم را از طريق رسانه ها انجام داده  که عرضه و استفاده هر گونه سموم دفع حشرات بدون مجوز ممنوع است ،از سموم صنعتي و کشاورزي در محيط منزل استفاده ننماييد. اين سموم سلامت خانواده را به خطر خواهد انداخت و...

 نشرآگهي با مجوز

وي با بيان اينکه نظر به بروز حوادث ناگوار به سبب اقدام به سمپاشي منازل و اماکن عمومي توسط شرکت ها و افراد فاقد صلاحيت و مجوز که منجر به فوت شهروندان در سال جاري شده و همچنين نشر آگهي مرتبط با اينگونه خدمات در آن نشريه بدون تحصيل مجوزهاي لازم از جمله نيازمندي هاي  تحت عنوان شرکت سم پاشي...  گفت: بر طبق ماده 10 آيين نامه اجرايي قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردني ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي  کليه رسانه هاي گروهي براي درج آگهي مرتبط با خدمات بهداشت محيط بايد از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي مجوز دريافت نمايند و به استناد قانون حمايت  از مصرف کنندگان و آيين نامه هاي اجرايي آن و ممنوعيت تبليغات کالا و خدمات فاقد مجوزهاي مربوطه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي هرمزگان از چاپ و نشر آگهي بدون تحصيل مجوزهاي لازم نموده است.وي خاطر نشان ساخت:تا زمان اخذ مجوز لازم از دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان از چاپ و نشر آگهي هاي مرتبط با خدمات بهداشت محيط خودداري فرماييد و در غير اين صورت برابر مقررات  اقدام قانوني صورت خواهد گرفت.

 توصيه

مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس  از شهروندان  خواست که  با ديدن هر گونه تبليغ  در رابطه با سم پاشي با مرکز بهداشت  استان با شماره تلفن 33330431 تماس بگيرند واز مجوز دار بودن آن شرکت   اطمينان نمايند وجهت مبارزه با حشرات و جوندگان موذي از شرکتهاي داراي مجوز از دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان استفاده نمايند تا شاهد اين گونه حوادث ناگوار نباشيم.  اثرات تماس با قرص برنج :

 تماس انسان با قرص برنج مي تواند عوارض شديد و کشنده اي در برداشته باشد .قرص برنج كه به نام فسفيد آلومينيوم نيز شناخته مي‌شود، قرصي است كه يك عدد از آن قادر است هزاران شته را از بين ببرد. و از آن براي جلوگيري از آفت‌زدگي برنج در انبار استفاده مي‌شود. مسموميت با اين قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستي و هم به صورت خوراكي است.

 مسموميت با سم، جان 688 تن را در هشت ماه گرفت

مرگ و مير ناشي از مسموميت با سم در هشت ماهه امسال با کاهش مواجه بوده است به طوري که در اين مدت 688 نفر بر اثر مسموميت با سم جان خود را از دست داده اند.به گزارش سازمان پزشکي قانوني کشور، براساس آمار 449 نفر از افراد مسموم شده با سم مرد و 239 نفر ديگر زن بودند و اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 9.1 درصد کاهش داشته است.براساس اين گزارش، در بين سموم آنچه بيشترين سهم را در مرگ افراد داشته قرص برنج است، به نحوي که در سال جاري 63 درصد از تلفات مسموميت با سم را به خود اختصاص مي دهد، پس از آن به ترتيب سموم دفع آفات نباتي، الکل، سيانور و جونده کش ها در رتبه هاي بعدي در ميزان مرگ و مير قرار مي گيرند.در هشت ماهه امسال 432 نفر بر اثر مسموميت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات 449 نفر بود، 3.8 درصد کاهش يافته است.بر اساس آمارهاي موجود در سازمان پزشکي قانوني کشور در 10 سال گذشته از سال 1383 تا 1392، هشت هزار و 769 نفر در کشور بر اثر مسموميت با سم جان خود را از دست دادند. در تمامي اين سال ها مرگ بر اثر مسموميت با سم با افزايش مواجه بوده و از 713 نفر در سال 1383 به يک هزار و 101 نفر در سال گذشته رسيده است. اما در هشت ماهه امسال آمار مسموميت با سم روندي کاهشي در پيش گرفته که اميد است تا پايان سال شاهد تداوم اين روند کاهشي در کشور باشيم.اما در اين مدت تلفات ناشي از مسموميت دارويي در کشور با رشد 5.8 درصدي مواجه بوده و اين آمار از 497 فوتي در هشت ماهه سال گذشته به 526 فوتي در هشت ماهه امسال رسيده است. در اين مدت استان هاي تهران با 141، فارس با 109 و کرمانشاه با 38 فوتي بيشترين آمار تلفات ناشي از مسموميت دارويي را داشته اند.

 نکات مهم در پيشگيري از بروز مسموميت ها

بنابراين گزارش عمده ترين موارد مسموميت در بزرگسالان ناشي از داروهاي مسکن، آرامبخش، ضدافسردگي و همچنين محصولات پاک کننده و شيميايي است که ممکن است عوارض جبران ناپذيري را براي فرد به همراه داشته باشد.

در کودکان نيز مسموميت ها در اثر خوردن مواد شيميايي و بهداشتي، مواد شوينده، داروها، اجسام قابل بلع مثل باطري و يا گياهان آپارتماني به وجود مي آيد.لازم است والدين ضمن آگاهي از خطراتي که به دنبال ايجاد مسموميت، فرزندشان را تهديد ميکند، هر گونه موادشوينده، سموم و داروها را از دسترس کودکان دور نگه دارند. در اين بخش ضمن اشاره به برخي از انواع مسموميت ها، نکاتي را براي آگاهي بيشتر و نيز پيشگيري از بروز آن بيان مي کنيم.لحظات اوليه پس از بروز مسموميت، براي نجات فرد مسموم حياتي است. بلافاصله پس از برخورد با موارد مسموميت ضمن تماس با اورژانس 115 براي انتقال فرد به مراکز درماني، مي توانيد با تلفن 1490 (مرکز اطلاع رساني داروها و سموم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي) تماس بگيريد. اين مرکز اطلاعات اوليه در مورد برخورد با فرد مسموم را در اختيارتان مي گذارد.

 

دیدگاه ها (0)
img