فوت سالانه 350 هزار نفر در دنيا بر اثر ابتلا به سرطان دهانه رحم ؛

سرطان دهانه رحم دومين سرطان شايع در زنان



صبح ساحل ، حوادث - عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: سالانه 350 هزار نفر در دنيا بر اثر ابتلا به سرطان دهانه رحم فوت مي‌کنند که در کشورهاي در حال توسعه دومين سرطان شايع زنان است اما در کشورهاي توسعه يافته به دليل انجام غربالگري دهمين سرطان شايع است.به گزارش فارس، زهره شاهوردي در نشست خبري به مناسبت هفته ملي مبارزه با سرطان، گفت: سرطان دهانه رحم در کشورهاي در حال توسعه بسيار شايع است به طوري که در دنيا 500 هزار نفر به اين سرطان مبتلا مي‌شوند و 350 هزار نفر سالانه بر اثر اين سرطان فوت مي‌کنند.وي ادامه داد: در کشورهاي در حال توسعه دومين و سومين سرطان شايع در زنان است اما در کشورهاي توسعه يافته به دليل انجام غربالگري و برنامه بهداشت عمومي به دهمين سرطان شايع رسيده است.اين فوق‌تخصص سرطان زنان گفت: 99.7 درصد علت ابتلا به اين سرطان يک نوع ويروس است در واقع بيش از 150 نوع ويروس وجود دارد که 40 نوع آن در اين رابطه بيماري‌زا بوده و 15 نوع آن ويروسي است که سرطان ايجاد مي‌کند اما ساير ويروس‌ها در اين ناحيه از بدن ريسک کمتري داشته و شايد فقط منجر به زگيل تناسلي شود.شاهوردي گفت: 85 تا 90 درصد  افراد تا سن 80 سالگي حتي با انجام يک مقاربت جنسي ممکن است در معرض ابتلا به اين ويروس قرار گيرد البته در سال اول و دوم درگيري با اين ويروس بدن خود به خود آن را پاک مي‌کند و فقط 10 تا 20 موارد در بدن بيمار پايدار مي‌ماند و منجر به وضعيت پيش‌سرطاني مي‌شود البته اين وضعيت قابل تشخيص است و  10 تا 15 سال زمان مي‌برد تا به سرطان تبديل شود.عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در مورد راه‌هاي انتقال اين نوع سرطان گفت: از طريق تماس پوست به پوست با ناحيه آلوده به شخص منتقل مي‌شود حتماً نبايد در يک رابطه نزديکي کامل اين ويروس منتقل شود بلکه حتي تماس پوستي باعث انتقال اين بيماري مي‌شود.وي افزود: استفاده از وسايل پيشگيري از بارداري تا 70 درصد در جلوگيري از انتقال اين بيماري مؤثر است اما استعمال سيگار و دخانيات از ريسک فاکتورهاي انتقال اين بيماري است همچنين مصرف قرص‌هاي جلوگيري از بارداري به مدت طولاني از عوامل انتقال اين عفونت است.اين فوق تخصص سرطان زنان گفت: راه پيشگيري از اين ويروس اين است که در سن معيني واکسن آن تزريق شود اين واکسن GarDsil در سال 2006 توسط سازمان غذا و داروي آمريکا تأييد شده و در 80 کشور در حال استفاده است، بنابراين اگر بتوانيم در ايران نيز به راحتي اين واکسن را تزريق کنيم شايد شاهد کاهش ابتلا به اين سرطان را تا دهه آينده باشيم.شاهوردي گفت: اين ويروس در مردان هم مي‌تواند ايجاد سرطان کند به طوري که در ناحيه مقعد يا در ناحيه تناسلي زگيل و سرطان ايجاد شود بنابراين مردان نيز بايد مراقبت رفتارهاي جنسي خود باشند.

 نسخه وزارت بهداشت براي سرطان

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همزمان با آغاز کمپين ملي مبارزه با سرطان، نقش ورزش در جلوگيري از بروز سرطان‌هاي مختلف را تشريح کرد.

دکتر شهرام رفيعي‌فر در گفت‌وگو با (ايسنا)، گفت: بي‌تحرکي دير يا زود براي جامعه‌مان مشکل‌ساز خواهد شد. حتي اگر هيچ عامل خطرزاي ديگري در فرد وجود نداشته باشد، بي‌تحرکي به ميزان بسيار زيادي احتمال ابتلا به سرطان را در فرد افزايش خواهد داد و حتي اين موضوع در ديگر بيماري‌ها همچون بيماري‌هاي قلبي - عروقي، فشار خون بالا، ديابت و اضافه وزن نيز صادق است.وي افزود: بي‌تحرکي نتيجه‌اي جز نياز بيشتر به دارو، بستري در بيمارستان و البته ملاقات بيشتر با پزشک نخواهد داشت. با وجود تمام خطراتي که بيان شد، بيشتر مردم کشورمان کمتر از ميزان مورد نياز ورزش مي‌کنند.به گفته رفيعي‌فر، با توجه به آمار منتشر شده، 35 درصد افراد 15 تا 64 ساله کشور در اوقات فراغت خويش به هيچ وجه فعاليت فيزيکي انجام نمي‌دهند. تحقيقات نشان داده که روزانه 30 دقيقه فعاليت ورزشي متوسط بطوري که تنفس و ضربان قلب افزايش يابد اما بتوانيد با همراه خود صحبت کنيد، مي‌تواند باعث حفظ سلامتي بدن وکاهش خطر ابتلا به سرطان شود.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت در ادامه گفت: افرادي که از نظر جسمي فعالند، نسبت به افراد بي‌تحرک زندگي طولاني‌تري دارند و نه تنها خطر سرطان در آنها پايين‌تر است، بلکه در معرض خطر پايين‌تري از ابتلا به بسياري از بيماري‌ها و وضعيت‌هاي غيرعادي ديگر نيز قرار دارند؛ از جمله اضافه وزن و چاقي، سکته مغزي، ديابت، فشار خون بالا، آرتروز و پوکي استخوان.

رفيعي‌فر افزود: علاوه بر آن فعاليت منظم بدني با کنترل وزن، افزايش سطح انرژي و کاهش استرس، سبب بهبود خلق و عزت نفس در افراد مي‌شود. شواهد علمي نشان مي‌دهد که فعاليت بدني منظم حتي بعد از سال‌ها غيرفعال بودن، مي‌تواند خطر مرگ و مير را کاهش دهد.

وي ادامه داد: نکته مهم اين است که فعاليت لزوما نبايد شديد باشد. براي مثال پياده‌روي تند براي حداقل 30 دقيقه در روز مزاياي مهمي را براي سلامت به همراه دارد؛ از جمله کاهش خطر مرگ زودرس، بيماري قلبي، سکته مغزي، ديابت و سرطان روده بزرگ.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت گفت: فعاليت منظم بدني، خطر سرطان را به روش‌هاي مختلف کاهش مي‌دهد از جمله تنظيم وزن بدن، کاهش عوامل التهابي، تنظيم سطح هورمون‌ها، تنظيم کارکرد انسولين و تقويت دستگاه ايمني.

رفيعي‌فر در خصوص رابطه ورزش و سرطان روده بزرگ اظهار داشت: فعاليت بدني قادر است احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا حد 40 تا 30 درصد کاهش دهد. برآورد مي‌شود که 30 تا 60 دقيقه فعاليت بدني روزانه با شدت متوسط تا زياد لازم است تا از بدن در برابر سرطان روده بزرگ محفاظت شود.

وي به رابطه ورزش و سرطان پستان اشاره کرد و گفت: شواهد موجود حاکي از آن است که با انجام فعاليت بدني هم در دوره پيش از يائسگي و هم در دوره پس از يائسگي خطر سرطان پستان کاهش مي‌يابد. مطالعات پزشکي حاکي از آن است که فعاليت بدني با شدت متوسط تا شديد به مدت 30 تا 60 دقيقه در روز با کاهش خطر سرطان پستان همراه است.سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت درباره رابطه ورزش و سرطان رحم گفت: خطر سرطان رحم در زناني که از نظر بدني فعال هستند به ميزان 20 تا 40 درصد کاهش مي‌يابد و بيشترين ميزان کاهش خطر در زناني ديده مي‌شود که سطح فعاليت بدني بيشتري دارند.وي با اشاره به رابطه ورزش و پيشگيري از سرطان ريه اظهار داشت: بين فعاليت بدني و خطر سرطان ريه رابطه معکوسي وجود دارد و در افرادي که از نظر بدني از همه فعا‌ل‌تر هستند، اين خطر به ميزان تقريبا 20 درصد کاهش مي‌يابد. البته بخش زيادي از اين تاثير مثبت احتمالا به اين دليل است که افرادي که فعاليت بدني منظم دارند کمتر سيگار مي‌کشند.رفيعي‌فر در پايان در رابطه با رابطه ورزش و سرطان پروستات گفت: احتمال وجود رابطه معکوس بين فعاليت بدني و خطر سرطان پروستات زياد است و امکان دارد مرداني که از نظر بدني فعال هستند، کمتر به سرطان پروستات مبتلا شوند

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها