اجتماعی
از روز ازل انتخاب و تصمیمگیری برای انسان یکی از سختترین و البته مهمترین مراحل زندگی بودهاست. برای انسانهای ابتدایی یک انتخاب و تصمیم اشتباه در لحظه، میتوانست به قیمت از دست رفتن جان تمام شود.
از روز ازل انتخاب و تصمیمگیری برای انسان یکی از سختترین و البته مهمترین مراحل زندگی بودهاست. برای انسانهای ابتدایی یک انتخاب و تصمیم اشتباه در لحظه، میتوانست به قیمت از دست رفتن جان تمام شود.
برای همین انسان از اجداد خود آموخت که برای هر انتخاب همواره باید میزان زیادی دقت به خرج دهد و شرایط را بررسی کند. با گستردگی دامنهی زندگی در دنیای امروز، دوراهیهای بسیار زیادی بر سر راه ما پدیدار میشوند و قدرت تحلیلمان را به چالش میکشند، تصمیماتی که میتوانند کل زندگی را تحت شعاع خود قرار بدهند. برای مثال تصور کنید یک پیشنهاد سرمایهگذاری عالی با دریافت سود صد در صد دریافت میکنید، موقعیت کمی خطیر به نظر میرسد، اما آنقدر وسوسه شدهاید که نمیتوانید زمانی برای بررسی موقعیت اختصاص دهید، پیشنهاد را میپذیرید، اما بعد از مدتی به شما میگویند که کار با بحران مواجه شده و اگر سرمایهتان را دو برابر نکنید پول اولیهی شما سوخت میشود.
در این شرایط یا باید قید کل سرمایه را بزنید و اعتراف کنید که چه اشتباه بزرگی کردهاید یا پول بیشتری واریز کنید. طبق بررسیها، افراد در چنین شرایطی معمولا به جای عقب نشینی و اعتراف به اشتباه، تصمیم میگیرند بیشتر پیش بروند. پس دو برابر پول را واریز میکنید و کمی بعد به شما مگفته میشود که پروژه در فلان مرحله گیر کرده و حالا باید پول زیادی را رشوه بدهید، برای رشوه هم نیاز به پروندهسازی و پولشویی دارید. در نهایت میبینید از این پروژهی سرمایهگزاری نه تنها سودی ندیدهاید، که درگیر تنشهای بسیار، رشوه، پروندهسازی و غیره شدهاید. انگار این تصمیم باتلاقی بوده که هرگز راهی برای بیرون آمدن نداشته و هر لحظه بیشتر و بیشتر شما را درخود بلعیده است.
چنین موقعیتی صرفا برای تصمیمات مالی نیست، بلکه در زندگی لحظه به لحظه با چنین تصمیمات و موقعیتهایی روبه رو خواهیم شد. چه بسیار روابطی مانند دام عسل، افراد را به سمت خود میکشانند اما در نهایت حاصلی جز درمانگی نخواهند داشت. یکی از دلایلی که باعث چنین موقعیتهایی میشود، این است که ما گمان میکنیم، لازم نیست برای اشتباهات تاوانی بدهیم. وقتی در تصمیم اشتباهی قرار میگیریم، حاضر نیستیم بپذیریم که اشتباه کردهایم و تاوان اشتباه را تا آن بازه باید پرداخت کنیم و از آن انتخاب فاصله بگیریم. بیشتر و بیشتر جلو میرویم و متاسفانه در نهایت مجبوریم تاوان هنگفتی بدهیم.
برای جلوگیری از افتادن در این دامها، پیشنهاد میکنم موقعیتهای خطیر را بشناسید. این موقعیتها معمولا بار عاطفی، مالی و روانی بسیاری دارند، وسوسهانگیز هستند و ریسک بالایی دارند. اگر لازم بود وارد این انتخابها شوید، همیشه یک پلن خروج داشته باشید. چرا که قرار نیست دائما شرایط مطابق نقشه پیش رود، باید یک دورنمای کلی از بحران در هر لحظه داشته باشید و برای خروج از این تصمیم خود را آماده نگه دارید. چک کردن سوابق و انگیزههای افرادی که پیشنهادی را مطرح کردهاند، همیشه مفید است، از خودتان بپرسید که چرا چنین پیشنهاید به شما ارائه شده است؟ در نهایت هر جا متوجه شدید که تصمیم اشتباه است، عقب نشینی کنید. اینکه برای مدت کوتاهی سرزنش شوید و احمق به نظر برسید، بهتر از این است که تمام عمر تاوان یک اشتباه را بدهید.
روزنامه صبح ساحل
نظرسنجی
اخبار مرتبط
راههای ارتباط موثر با نوجوانان چیست؟
متفاوت بودن و ماندگار شدن
چگونه دیگران به ما اعتماد میکنند؟
پذیرفتن حقایق تلخ
ذهنخوانی، سراشیبی انزوا
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
دبیر اجرایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران: سن سکته قلبی در ایران به ۳۵ سال رسید/مرگ سالانه ۱۶۰ هزار نفر
گامی بلند برای دریانوردی؛ اتحادیه حملونقل دریایی هرمزگان پیشگام تحول در صنعت دریایی
شورای رقابت قیمتهای جدید خودرو را تایید کرد
بازگشت مالیات مدالآوران المپیک ۲۰۲۴ پاریس
اعمال افزایش قیمت خودرو از اول آذر اجرایی میشود
توضیحات حضرتی درباره افزایش قیمت خودرو