به گزارش صبح ساحل، به نقل از فارس، «رضا نواز»، سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور ، با اشاره به آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارت سوخت جایگاهها گفت: استقبال مردم از کارت سوخت شخصی برای سوختگیری بنزین آزاد کمنظیر بوده است و مردم در دو ماه گذشته به خصوص در کلانشهرها همکاری خوبی برای اجرای قانون بودجه ۱۴۰۲ مبنی بر ساماندهی کارت سوخت جایگاهها داشتهاند.
وی اظهار داشت: هماکنون میزان استفاده از کارت سوخت شخصی برای بنزین آزاد نسبت به قبل از اجرای طرح حدود ۱۰ برابر شده است و روند افزایشی ادامه دارد.
نواز افزود: با توجه به اینکه طبق قانون بودجه باید تا شهریور امسال، میزان استفاده از کارت سوخت شخصی به ۹۰ درصد برسد و با توجه به مدلی که دولت در اجرای این قانون در پیش گرفته است، به نظر میرسد تا مردادماه امسال برای هر جایگاه تنها یک کارت سوخت برای بنزین آزاد وجود داشته باشد.
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور گفت: تاکنون همکاری پرسنل جایگاهها و مردم برای اجرای این طرح ایثارگرانه بوده است تا مردم آگاهی یابند که ضروری است از کارت سوخت شخصی برای بنزین آزاد استفاده کنند، زیرا کارت سوخت جایگاهها به گونهای در دسترس است که تنها مخصوص موارد اضطراری است.
وی توضیح داد: ساماندهی کارت سوخت جایگاهها و الزام خودروها به استفاده از کارت سوخت شخصی، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار نهادهای متولی قرار میدهند که بتوانند بهتر از گذشته برای مدیریت مصرف سوخت اقدام کنند.
نواز تاکید کرد: در ابتدای اجرای طرح، کمی ترک کردن عادت قبلی در استفاده از کارت سوخت جایگاهها سخت بود ولی اکنون روند استفاده از کارت سوخت شخصی افزایشی است و انشاالله که این طرح به خوبی تکمیل شود.
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور گفت: امیدواریم با سرعت گرفتن صدور کارتهای سوخت المثنی، مشکلات پیشروی این طرح به بهترین شکل ممکن برطرف شود.
گفتنی است؛ نبود کارت سوختهای آزاد در جایگاههای سوخت، موجب ترافیک بیش از پیش جایگاههای سوخت و معطلی مردم میشود. موضوعی که چند مدتی است مردم نسبت به آن معترض هستند. بسیاری از جایگاههای سوخت بندرعباس کارت سوخت آزاد ندارند، درصورت موجود بودن نیز بسیار شلوغ است و باید ساعتها معطل شد. این در حالی است که «جلیل سالاری»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز طی روزهای اخیر درباره جدی شدن این روند ناترازی گفته است: مصرف روزانه بنزین کشور ۱۱۰ میلیون لیتر است به گونه ای که مصرف و تولید سربهسر شدهاند. سالانه بیش از یک میلیون خودرو عرضه میشود و هیچ خودرویی هم اسقاط نمیشود، در صورت ادامه این روند، ما به ناترازی بنزین خواهیم رسید. او از صدور سالانه حدود ۱.۲ میلیون کارت سوخت نوشماره برای خودروهای نو (معادل مصرف ۳.۵ میلیون لیتر بنزین در روز و ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه تبریز به تنهایی) خبر داد و گفت: روند کنونی مصرف بنزین را نمیتوان با احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین مدیریت کرد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نسبت به رشد فزاینده مصرف بنزین در کشور هشدار داد و گفت: در ماههای ابتدایی سال و ماههای پیش رو بهویژه در فصل تابستان باز هم افزایش خواهد یافت. سالاری به ناترازی در گازوئیل و گاز اشاره کرد و گفت: ناترازی گاز موجب شده که بخش قابل توجهی از تامین سوخت نیروگاهها با گازوئیل صورت بگیرد. مصرف سوخت مایع در نیروگاهها به ۱۸ میلیارد لیتر در سال گذشته رسیده است و طبق پیشبینی امسال به عدد ۲۲ تا ۲۳ میلیارد لیتر میرسد.