29

آبان

1403


اجتماعی

21 خرداد 1402 08:16 0 کامنت
پس زدن غذا و بشقاب از سوی کودک صحنه‌ای آشنا برای بسیاری از والدینی است که دارای فرزندِ به اصطلاح بدغذا هستند. این والدین از نخوردن وعده‌های اصلی فرزندشان دچار اضطراب  می‌شوند و گاهی حس استیصال بر روح و روانشان چنان مستولی می‌شود که احساس درماندگی می‌کنند. 
به خاطر داشته باشید امتناع از خوردن غذاهایی که شما اصرار به خوراندن آنها به کودکتان دارید، یک رفتار رایج در زمان کودکی است. گروهی از بچه‌ها با لجبازی و یا اشتها نداشتن از هم‌سفره شدن با خانواده کناره‌گیری می کنند. قبل از هر چیز به دنبال علت عدم تمایل کودک به خوراکی‌ها باشید. دسته اول کودکان لجبازی هستند که وقتی اصرار مادر را می‌بینند موضع‌گیری می‌کنند.
هنگامی که مادر از سر دلسوزی سعی در خوراندن حتی یک قاشق بیشتر غذا به کودک را دارد میزان لجبازی و عکس العمل کودک را دو برابر می‌کند تا حدی که ممکن است غذایی که به زور داخل دهانش شده را بیرون بریزد. دسته دوم کودکانی هستند که به علت مصرف میان‌وعده‌های زیاد و خوردن تنقلات، شیرینی و یا آبمیوه حجم معده آنها پر شده است و اشتهایی برای خوردن غذای اصلی ندارند. دسته سوم نیز کودکانی هستند که مشکل پزشکی دارند.ا گرچه این مورد خیلی شایع نیست اما ممکن است آلرژی، مشکلات داخلی و یا حساسیت خاصی مانع از غذا خوردن آنها شود که باید تحت درمان قرار گیرند. برای درمان بدغذایی کودک در همان ابتدا از برچسب زدن به کودکان به عنوانِ کودکِ بدغذا پرهیز کنید.
دادن القابی از این قبیل، این ذهنیت را در کودک پرورش می‌دهد که مجوز نخوردن غذا بواسطه‌ی چنین صفتی برای او قابل توجیه است.  سعی کنید در هنگام غذا دادن به کودک، عواملی که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود را از بین ببرید. از دادن غذاهای دم‌دستی به عنوان جایگزین غذاهای اصلی امتناع کنید. به عنوان مثال کودکی که بشقاب پلوقیمه اش را پس می‌زند و مادر از ترس گرسنه ماندن فرزندش برای او سیب‌زمینی سرخ شده آماده می‌کند، باعث بوجود آمدن عادت بد غذایی در کودک می‌شود. کودک می‌داند اگر غذای اصلی‌اش را نخورد مادر بلافاصله جایگزینی (از نظر کودک بهتر) را برای او مهیا می‌کند. سعی کنید در هنگام آماده سازی غذا، کودکان را به یاری بگیرید، آنها را به آشپزخانه راه دهید و از آنها بخواهید به شما کمک کنند.
حتی به کودک مسئولیت‌هایی از قبیل چیدن میز و قرار دادن بشقاب‌ها دهید.  به یاد داشته باشید کودکان شبیه هم نیستند و ممکن است کودکانی همسن دارای اشتهای متفاوتی باشند. پس دست از مقایسه بردارید و بدانید ممکن است اشتهای کودکان در روزهای مختلف متفاوت باشد . با استفاده ازروش‌های گفته شده و مطالعه بیشتر در مورد این موضوع به راحتی می‌توانید اشتهای کودک را نسبت به غذا بیشتر کنید و نظم را به وعده‌های غذایی او برگردانید.

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img