14

آبان

1403


ورزشی

16 اردیبهشت 1394 07:39 0 کامنت

صبح ساحل ، ورزشی - به مناسبت پانزدهمين سالگرد شروع به فعاليت هيات کاراته در شهرستان بندرلنگه پاي صحبت بنيانگذار اين رشته ورزشي در شهرستان بندرلنگه مي‌نشينيم ،کسي که با تلاش و نيروي جواني و مديريت خوب خود کاراته بندرلنگه را تبديل به يکي از قطب هاي کاراته کشور کرده و به همت وي کاراته هرمزگان صاحب ملي‌پوشان و مدال هاي رنگارنگ در سطح کشور و ميادين بين‌المللي شده است.وي ثابت کرد که مي شود در شهر کوچکي چون بندرلنگه نيز در سطح جهان و آسيا مطرح شد.هر چند شايد در برهه اي از زمان مورد کم لطفي از سوي افراد قرار گرفته است ولي به جرات مي توان گفت او بر گردن کاراته استان حق بزرگي دارد.

- مهدي صابري رو تو چند جمله براي خوانندگان ما معرفي کنيد؟

مهدي صابري 38 ساله متولد 55/10/01 اهل بندرعباس ، ساکن بندرلنگه مي باشم و متاهل و داراي دو فرزند به نام هاي اميررضا و دينا و کارمند فرمانداري.

-کاراته رو از چه سالي شروع کرديد و در حال حاضر دان چند هستيد ؟

خرداد 69 دان 6

-به عنوان بازيکن و مربي و مدير و داور چه عناويني رو کسب کرديد؟

به عنوان بازيکن در رده سني جوانان و بزرگسالان و پيشکسوتان عناوين مختلف قهرماني در استان ، کشور و ميادين بين المللي رو  کسب کردم و در نقش مربي در تمام رده هاي سني در استان عنوان قهرماني را به دست آوردم و در داوري درجه ممتاز ملي رو کسب کردم ، در کشورهاي يونان ،اوکراين ،روسيه و ترکيه و مسابقات متعدد در کشور اعم از انتخابي تيم ملي و قهرماني کشور قضاوت کردم و چندين سال به عنوان هيات برتر شهرستان بندرلنگه و هيات برتر استان و يک بارهم توسط فدراسيون کاراته به عنوان يکي از هيات هاي برتر شهرستاني در کشور انتخاب شدم.

-چي شد که سر از کاراته در آورديد و نظر خانوادتون درباره اين رشته ورزشي چيست؟

درخرداد 69 وقتي مشغول فوتبال بازي کردن تو محله بودم ، يکي از همسايه ها که سنش بيشتر ازمن بود با چشم کبود و  دندان شکسته ديدم و ازش پرسيدم چي شده؟ گفت که در مسابقات کاراته اين جوري شده ام .

 آدرس سالن رو پرسيدم و گفت اگر سمت کاراته بروي  وضعيتت مثل من  مي شود. گفتم مشکلي نيست من ورزش هاي رزمي رو دوست دارم و رفتم سالن فجر و کاراته را زير نظر اساتيدي که بودند شروع کردم. خانواده ام  به علت بحث آسيب ديدگي با اين رشته مخالفت مي کردند و اکثرا لباس کاراته من را مخفي  مي کردند و از رفتن من به باشگاه ممانعت مي کردند اما در نهايت حريف من نمي شدند.

-چي شد به بندرلنگه آمديد؟

اواخر سال 78 در سالن بابونکي که تمرين مي کرديم و مربي ها همه اونجا جمع بودند .البته در اون زمان من مربي سالن تختي بندرعباس بودم که استاد رمضاني پرسيدند کسي لنگه مي رود  و هيچ کسي آ ن زمان حاضر نشد که به بندرلنگه برود و من سال 79 يه سفري به دوبي داشتم و تصميم داشتم که در دوبي به مربيگري بپردازم و کلاس کاراته آنجا داشته باشم اما نتوا نستم خودم رو قانع کنم که در ديار غربت بمونم و برگشتم ايران و باز يک روز در ميان به باشگاه بابونکي سر تمرين ها مي رفتم  و استاد رمضاني باز پرسيدند کي بندرلنگه  مي رود و اين بار هم  کسي قبول نکرد و به من گفتن برو لنگه و من قبول نکردم.

روز بعدش باز به من گفتن حالا يه سفر به صورت تفريحي برو اگر خوشت نيامد ديگه نمي خواد بروي و من راضي شدم وآ مدم بندرلنگه. ولي ديدم بندرلنگه اصلا وضعيت خوبي  از نظر کاراته ندارد ،نه سالن و نه مکان مناسبي داره.در واقع هيچ امکاناتي براي کار کردن نداشت اما وقتي بچه هاي آنجا رو ديدم يه احساس خاصي بهم دست داد و به خودم گفتم که يه مدتي ميام بندرلنگه و اداي دين مي کنم نسبت به بچه هاي اين منطقه و تا جايي که در توانم باشد کمک مي کنم و خوب تا الان ماندگار شدم.

-کاراته رو زير نظر کدوم مربي آغاز کردين؟

از کمربند سفيد زير نظر استاد خليل هيتاوي کاراته رو شروع کردم. و در استان زير نظر استاد پردل رمضاني تمرين و از دانش ايشان استفاده ميکردم و در خارج از استان نيز اساتيد خوبي بودند مثل استاد نادربيگي و استاد معصومي ، استاد ناظريان و استاد اصلانيان و استاد اسماعيلي و من سعي مي کردم در کلاس هاي مختلف از دانش همه اين اساتيد استفاده کنم ، حتي اساتيد ديگري که از خارج از کشور هم مي آمدند مثل استاد اوليوا که سرمربي تيم ملي اسپانيا بودند و براي اولين بار اسپانيا رو قهرمان جهان کرد ،در کلاس مربيگري ايشان شرکت کردم و در کلاس استاد اکاماتو که دان هشت بودند و از مصر مي آمدند شرکت کردم  و از کلاس استاد کانازاوا که در توکيو برگزار شد استفاده کردم و سه روز زير نظر ايشان آموزش ديدم.

-چند تن از کاراته کاهاي موفق استان هرمزگان رو نام ببريد ؟

کاراته کاي موفق استان در عرصه بين المللي ميشه به  حميدرضا سياتيري و طاهر کمالي اشاره کرد که در مقطع ملي توانستد براي کشور افتخار کسب کنند و در حال حاضر سميه تکمار و مژده قاسمي نژاد.

-بدترين شکست ورزشي که در کاراته لنگه شاهدش بوديد ؟

بدترين شکستي که از نزديک ديدم مسابقات سميه تکمار در مسابقات آسيايي در امارات بود که سميه به حريف ژاپني باخت و حريف ژاپني هم از حريف قزاق باخت که باعث شد سميه به مدال نرسه و اين شکست براي من سنگين بود چون از نزديک اين مسابقات رو در امارت مي ديدم.

-مهمترين نقشي که کاراته تو زندگي شخصي شما  داشته است؟

آمدنم به بندرلنگه و ماندگار شدنم ،ازدواج کردنم ، مسير زندگيم ، شغلم و کلا زندگيم تحت تاثير کاراته ا ست.

کي از کاراته خداحافظي مي کنيد؟

هيچ وقت.تا زماني که زنده هستم کاراته رو ادامه مي دهم.

-رابطه هيات کاراته شهرستان بندرلنگه با هيات کاراته استان؟

در حال حاضر با تحولاتي که در کاراته استان صورت گرفته ، رابطه خوبي با هيات استان داريم و مي توا نيم گام هاي موثري رو براي پيشرفت کاراته استان برداريم.

-دليل تنش هايي که هيات کاراته بندرلنگه توي اين چند سال داشته است چيست؟

در اين تنش ها مهدي صابري هيچ وقت براي منافع شخصي خودش نمي خواست با کسي برخورد کند و مشکل شخصي باعث اين تنش ها نبود. ا کثر حرف ها براي کاراته بندرلنگه و دفاع از حقوق شاگردانم بودو اگر حرفي هم زده مي شد اين نبوده که بنده دنبال تنش و حاشيه باشم و بيشتر بحث اين بوده که من يک وظيفه اي رو به عنوان  مسئول هيات داشتم و ازآن هم دفاع از حقوق شاگردانم وکاراته بندرلنگه و طبيعتا هم به خاطر دفاع کردن از کاراته بندر لنگه  بوده است

-هدف نهايي شما براي کاراته بندرلنگه ؟

من اين هدف رو داشتم که کاراته بندرلنگه بتونه کاراته کاهاي خوب و بااخلاقي داشته باشه و خوشبختانه به اين مهم  هم رسيديم و هدف اصلي من سالم سازي جامعه است و با وجود مشکلاتي که بالاخره در سطح جامعه مثل تهاجم فرهنگي وجود دارد جواناني رو داشته باشيم که سالم باشند و سالم زندگي کنند و بتوانند خانواده سالمي رو تشکيل بدهند و انشاا... که بتوانيم به اين هدف برسيم .

-کاراته بانوان رو چه جور ارزيابي مي کنيد؟

کاراته بانوان شهرستان بندرلنگه از نظر فني اکثرا از طرف خودم تغذيه شدند و به نوعي همه شاگرداي خودم بودند و خوشبختانه توانستند جايگاه خوبي رو در استان و کشور کسب کنند و ان شاا...بتوانند موفق‌تر باشند.

-از خانواده ها چه انتظاري داريد؟

خانواده ها هميشه کنارما بودند و هستند و انتظار داريم در شرايط مختلف ما رو درک کنند و سعي کنند بيشتر از فرزندانشان حمايت کنند.

-کدام پيروزي شاگردانتان به دلتان چسبيده است؟

اولين مدال در مسابقات فدراسيوني کشور که مدال برنز محمد ساهور بود خيلي به دلم چسبيد ، البته يک مدال طلا حامد صابري در همان مسابقات به دست آورد که آن هم فوق العاده بود.چون همه حريفان خودش بدون اين که امتيازي رو از دست بده با حداکثر امتياز شکست داد و توانست به فينال راه پيدا کند و يکي از قهرمان هاي خوب کشور را شکست داد و قهرمان مسابقات کشوريشد.

-شاگردان شما مقام ها و عنوان هاي خيلي خوبي را کسب کردند ولي متاسفانه اکثرا آن ها در اوج کاراته را ترک مي کنند.دليلش چيست؟

 اين امر هم يکي از دلايلي است که چرا در قسمت پسران بازيکن تيم ملي نداريم ، وقتي تو اوج هستند مي بينند که يک سري حمايت ها نياز هست و پسري که شانزده و هفده سالش است فکر ديپلم و دانشگاه و خدمت مي باشد و متاسفانه وقتي حمايتي از اين بچه ها صورت نگيردسعي مي کنند حداقل آينده خوبي رو براي خودشان بسازند و ذهنشون را درگير دغدغه هاشا ن مي شود. .ورزش کاراته رشته درآمدزايي نيست ، درواقع رشته اي  است که براي خود آدم و سلامتيش هست و درکنارش دنياي قهرماني هم هست.ولي نمي توا ند تمام وقت و زندگي شا ن رو صرف کاراته کنند .

البته خيلي از بچه ها که دانشجوي شهرهاي ديگر هستند در اون شهر کاراته رو ادامه مي دهند و کساني هم که شاغل هستند سعي مي کنند از کاراته جدا نباشند.اما بعضي از بچه ها درگيرند و مشغله هاي زندگي بيشتري دارند و مطمئنا کار و زندگي شان نسبت به کاراته واجب تراست.

-مسئولين شهري چه نقشي در پيشرفت کاراته بندرلنگه داشتند؟

مسئولين شهري خيلي کمک کردند و هميشه در کنار ما بودند ولي مي طلبد که بيشتر کمک کنند و حامي ما باشند.در زمان هاي مختلف فرماندارها و امام جمعه شهرستان و شهردار بندرلنگه و کنگ هميشه حامي کاراته بودندو به خصوص در راس اين حمايت ها،پشتيباني دلسوزانه رئيس اداره ورزش و جوانان شهرستان قنبرزادگان بودند.

-بهترين کاتارو و کوميته رو بندرلنگه به نظر شما ؟

بهترين کاتاروي تاريخ بندرلنگه امير سرگپ رو مي پسندم و کوميته روهاي خوب زياد داشتيم وحيد سقايي و محمد ساهور و در حال حاضر محمدرضا اميري.

-بهترين استقبالي که از شما بعد از مسابقات  و ورود به شهر شد؟

دو تا استقبال تو ذهن من خيلي ماندگاراست يکي استقبال بعد از مسابقات قهرماني اصفهان سال 86 بود که براي اولين بار نايب قهرمان کشور شده بوديم.

يکي هم سال 87 بود که از مسابقات کاپ آزاد جهاني اوکراين با 11مدال رنگارنگ آمده بوديم و واقعا يکي از باشکوه ترين استقبال ها بود که از ما شد.

-سمت هايي که تاحالا داشتيد؟

اولين سمت در سال 78 به عنوان مسئول کميته آمار و تحقيق هيات کاراته استان بودم و بعدش آمدم بندرلنگه و تا کنون به عنوان مسئول هيات کاراته بندرلنگه مشغول به خدمت هستم .

در استان در مقاطع مختلف پست هاي مختلف داشته ام  و مسئول کميته داوران هيات کاراته استان و مربي تيم هاي منتخب استان در رده هاي مختلف سني هم در کاتا و هم کوميته ، مسئول کميته آموزش و مسئول کميته مسابقات سبک شوتوکان درکشور بودم و در حال حاضر به عنوان دبير در سبک شوتوکان  کشور مشغول به فعاليت هستم.

حرف پاياني شما ؟

خداواند عاقبت همه ما را ختم به خير  و فرج آقا امام زمان را نزديک کند

دیدگاه ها (0)
img