توصیه به تزریق واکسن آنفلوآنزا در شهریورماه/ تفاوت بین آنفلوآنزا و سویه جدید کرونا چیست؟



به گفته متخصصان، اوج شیوع بیماری آنفلوآنزا در کشور از نیمه دوم مهرماه یا آبان‌ماه اتفاق می‌افتد؛ رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: به همین دلیل تاکید ما به افراد بویژه گروه‌های پرخطر، واکسیناسیون علیه بیماری در شهریور ماه است.

 

به گزارش صبح ساحل، دکتر شهنام عرشی درباره شیوع بیماری آنفلوآنزا، بیان کرد: آنفلوآنزا خود را به صورت فصلی نشان می‌دهد؛ به شکلی که در پاییز و همزمان با بازگشایی مدارس بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه اوج شیوع بیماری آنفلوآنزا معمولا اواسط آبان‌ماه است، تصریح کرد: به همین دلیل در شهریور ماه واکسن آنفلوآنزا تامین شده و در داروخانه‌ها توزیع می‌شود تا افراد پرخطر مانند افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری نقص ایمنی دارند، نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند. در واقع توصیه ما واکسیناسیون در همین شهریور ماه است.

عرشی تاکید کرد: آنفلوآنزایی که همه‌ساله با شدت کم و بیش شیوع می‌یابد نوع A و B است که مشتمل بر۴ سویه است که واکسن‌ها هم بر اساس آنها طراحی می‌شوند.

 

 

کرونا هنوز تمام نشده

او در ادامه با بیان اینکه پاندمی کرونا هنوز هم تمام نشده است، اظهار کرد: به همین دلیل با شروع فصل سرما، نگرانی از کرونا هم سر جای خود باقی است و اگر فصل پاییز و زمستان امسال را بدون شیوع آنچنانی ویروس کرونا در کل جهان داشته باشیم، ممکن است که خاتمه پاندمی اعلام شود اما، تا این فصل شروع نشود احتمالا اطلاعیه جدیدی در این خصوص صادر نمی‌شود.

وی افزود: نگرانی ما درباره کرونا برقرار است و به همین دلیل کمیته ملی واکسیناسیون به افراد توصیه می‌کند که اگر یک سال از آخرین واکسیناسیون آنها گذشته است، حتما نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خاتمه با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ سویه و زیرسویه مختلف از کرونا در کشور در گردش است، بیان کرد: حتی نام برخی از این زیرسویه‌ها را شاید خیلی‌ها نشنیده باشند. این موارد ماهانه بررسی و رصد می‌شوند ولی بیشترین سویه در گردش در ایران سویه XBB۱.۵ و XBB۱.۹ است.

 

 

توزیع واکسن‌های آنفلوآنزا در هرمزگان در سطح مناسب

پیش از این، سرپرست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز با اشاره به اینکه امسال توزیع واکسن‌های آنفلوآنزا در هرمزگان در سطح مناسب و به تعداد قابل توجهی انجام خواهد شد، گفت: به‌دنبال توزیع واکسن آنفلوآنزای تولید ایران با برند فلوگارد (Fluguard) از نیمه اول شهریور ماه در داروخانه‌های استان هرمزگان، بزودی توزیع واکسن‌های خارجی اینفلووک (INFLUVAC) تولید هلند و وکسی‌گریپ (Vaxigrip)  تولید فرانسه نیز از نیمه دوم شهریور ماه در داروخانه‌های سراسر استان آغاز خواهد شد.

وی بیان کرد: واکسن ایرانی فلوگارد با قیمت ۲۶۳،۰۰۰ تومان و واکسن‌های خارجی اینفلووک و وکسی‌گریپ هرکدام بترتیب با قیمت ۲۹۶،۵۰۰ و ۲۵۱،۵۰۰ تومان به دست مصرف‌کنندگان خواهند رسید لذا تقاضا می‌شود در صورت مشاهده هرگونه گران‌فروشی در این زمینه، مراتب از طریق شماره تلفن ۱۹۰ در ساعات اداری و یا بصورت حضوری به اطلاع معاونت غذا و داروی استان رسانده شود.

معاون غذا و دارو با بیان اینکه تزریق واکسن ایرانی فلوگارد در حال حاضر برای افراد بالای ۱۸ سال و واکسن‌های هلندی و فرانسوی برای سنین ۶ ماه به بالا مورد تایید است، عنوان کرد: بهترین زمان تزریق واکسن از ۱۰ شهریور تا ۱۰ آبان می‌باشد و درصورت عدم تزریق در زمان مناسب، تزریق آن تا پایان آذر و حتی دیرتر نیز بخصوص در افراد پرخطر توصیه می‌گردد.

فلاح ادامه داد: توصیه می شود در کودکان ۶ ماه الی ۹ سال که اولین بار است واکسن دریافت می‌کنند ۲ دوز واکسن به فاصله حداقل ۴ هفته تزریق گردد و در کودکان بالای ۹ سال و بزرگسالان تزریق یک دوز نیم میلی‌لیتری از واکسن کافی به‌نظر می‌رسد.

 

 

 

تفاوت بین علائم آنفلوآنزا و کووید-۱۹

گفتنی است که به دنبال توصیه آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا (UKHSA)، وزارت بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی اعلام کرد که واکسیناسیون کووید-۱۹ از ۱۱ سپتامبر آغاز می‌شود در صورتی که قبلا قرار بود در ماه اکتبر آغاز شود. از مردم خواسته شده است که به محض اینکه از واجدین شرایط واکسن شدند آن را دریافت کنند.

علائم کووید-۱۹ و آنفلوآنزا بسیار شبیه به هم هستند و تشخیص آن‌ها از یکدیگر دشوار است، بنابراین در اینجا نگاهی به علائم متفاوت هر ویروس در بدن می‌اندازیم.

علائم آنفلوآنزا کدام است؟

علائم بیماری آنفلوآنزا دمای بالای ناگهانی بدن، بدن دردناک، احساس خستگی یا فرسودگی، سرفه خشک، گلو درد، سردرد، مشکل در خوابیدن، از دست دادن اشتها، اسهال یا درد شکم و احساس بیماری است.

در حالی که آنفلوآنزا اغلب به خودی خود بهبود می‌یابد، برخی از افراد ممکن است به شدت بیمار شوند، به همین دلیل است که در صورت توصیه، محافظت از خود با واکسن سرویس سلامت ملی مهم است.

علائم آن به طور مشابه در کودکان نیز ظاهر می‌شود، اگرچه ممکن است گوش درد نیز داشته باشند و با فعالیت بدنی کمتری همراه شود.

 

تفاوت بین علائم آنفلوآنزا و سویه جدید کرونا کدام است؟

 

علائم کووید-۱۹ کدام است؟

درجه حرارت بالا یا لرز، سرفه جدید و مداوم، از دست دادن یا تغییر در حس بویایی یا چشایی شما، تنگی نفس، احساس خستگی یا فرسودگی، بدن دردناک، سردرد، گلو درد، گرفتگی یا آبریزش بینی، از دست دادن اشتها، اسهال و احساس بیماری است.

تصور می‌شود که این علائم بین بزرگسالان و کودکان مشابه هستند.

از زمان شروع همه‌گیری، شایع‌ترین علائم کووید به دلایلی ازجمله معرفی واکسن‌ها و ظهور سویه‌های جدید تغییر کرده است.

بر اساس جدیدترین داده‌های مطالعه بهداشت زوئی، از ۳۰ روز قبل از پنجم دسامبر ۲۰۲۲، علائم اصلی گزارش شده توسط مشارکت‌کنندگان با تست‌های مثبت کووید شامل موارد ذیل بوده است:

۱. گلو درد ۲. آبریزش بینی ۳. گرفتگی بینی ۴. عطسه کردن ۵. سرفه بدون خلط ۶. سردرد ۷. سرفه همراه با خلط ۸. صدای خشن ۹. درد و درد عضلانی ۱۰. تغییر حس بویایی

در حال حاضر آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا اظهار کرد که علائم کووید-۱۹و سایر عفونت‌های تنفسی بسیار شبیه به هم هستند. تشخیص اینکه آیا شما کووید-۱۹، آنفلوآنزا یا عفونت تنفسی دیگری دارید تنها بر اساس علائم ممکن نیست. اکنون افراد با ابتلا به کووید-۱۹ و سایر عفونت‌های تنفسی، بیماری نسبتا خفیفی خواهند داشت، به خصوص اگر واکسینه شده باشند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها