مشکل کمبود شیرخشک تا یک ماه آینده حل می‌شود



رئیس سازمان غذا و دارو  اعلام کرد: برای بخشی از محصولات شیرخشک که دچار کمبود شده بود مجوز موقت واردات صادر کرده‌ایم، تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک برطرف خواهد شد.

    

به گزارش صبح ساحل، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه همایش روز جهانی غذا در پاسخ به سؤال مبنی بر موضوع کمبود شیرخشک و عدم تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان این محصول برای واردات مواد اولیه شیرخشک اظهار کرد: ارز موردنیاز واردات مواد اولیه شیرخشک در حال حاضر تخصیص داده شده و در چندماه گذشته در زمینه انتقال ارز به مشکل خورده بودیم که ناشی از مشکلات حاصل از تحریم بوده و این موضوع در حال حاضر رفع شده است؛ ما به تولیدکننده‌ها اعلام کردیم که تأخیر ایجاد شده در انتقال ارز را جبران کنند تا نیاز به واردات نداشته باشیم.

وی افزود: برای بخشی از محصولات شیرخشک که دچار کمبود شده بودند مجوز موقت واردات صادر کرده‌ایم که میزان آن زیاد نیست. واردات موقتی و کوتاه‌مدت خواهد بود و با کمک تولیدکننده‌ها مشکل را مرتفع می‌کنیم و برآوردمان این است که تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک برطرف خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: براساس تکلیف قانونی‌مان، شیرخشک‌های رژیمی و رگولار (معمولی) در سامانه تی‌تک برای شفافیت در زنجیره توزیع شیرخشک ثبت می‌شوند و اگر داروخانه‌ای شیرخشک را ثبت نکند سهمیه شیرخشکش قطع خواهد شد.

       

غذای کودکان ایرانی از ترکیه رسید 

رئیس تولیدکنندگان انجمن شیر خشک نوزاد گفت: درحالی که ارزبری واردات شیرخشک آماده نوزاد سه برابر تولید داخلی آن است اما به جای اختصاص ارز به واردات مواد اولیه به محصول نهایی اختصاص یافته است و ۴ میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه وارد شد.

تسنیم: هانی تحویل‌زاده رئیس تولیدکنندگان انجمن شیر خشک نوزاد اظهارکرد: ۶ ماه است که ارز برای واردات شیر خشک اختصاص نیافته است این اتفاق باعث تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی شیرخشک و تعطیل شدن برخی دیگر از آنها در ماه‌های آینده می‌شود.

وی افزود: درحالی که برای واردات محصول نهایی و شیرخشک آماده ارز اختصاص یافته است اما برای واردات مواد اولیه تولید ارز اختصاص نمی‌یابد.

رئیس تولیدکنندگان انجمن شیرخشک نوزاد ادامه داد: در سال قبل ۶۱ میلیون عدد قوطی شیر خشک نوزاد در کشور تولید شده است و کمبودی وجود نداشت و در ۱۵ سال گذشته حتی یک قوطی شیر خشک به کشور وارد نشده است و حتی به عراق افغانستان و لبنان صادرات داشتیم.

رئیس تولیدکنندگان انجمن شیر خشک نوزاد با بیان اینکه واردات در مقابل تولید داخلی ارز بری ۳ برابری دارد، ادامه داد: ظرفیت کارخانه‌های شیر خشک در کشور ۱۱۷ میلیون عدد و تقریبا دوبرابر نیاز کشور است.

وی اظهارکرد: درحال‌حاضر مردم برای دریافت شیرخشک باید به سامانه اختصاص یافته و از طریق ثبت کد ملی شیر خشک دریافت کنند اما ظرفیت تولید داریم و به راحتی می‌توانیم آن را در داخل تولید کنیم.

تحویل‌زاده گفت: در صورت عدم اختصاص ارز به واردات مواد اولیه تا دو ماه آینده با بحران تولید شیر خشک در کشور مواجه خواهیم بود.

رئیس تولیدکنندگان انجمن شیر خشک نوزاد گفت: با توجه به اینکه به واردات شیرخشک آماده و مواد اولیه، ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده می‌شود، تولید این محصول در کشور به صرفه نیست و قابلیت رقابت خود را از دست داده است.

وی افزود: به تازگی نیز ۴ میلیون قوطی شیرخشک از ترکیه به ایران وارد شده است و فراخوان برای واردات سی میلیون قوطی شیرخشک وجود دارد درحالی که قبلا اعلام شده بود واردات مقطعی است.

تحویل‌زاده اظهارکرد: وعده داده شده است که تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک در بازار حل شود اما برای جبران کسری از محل واردات اقدام شده است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها