03

دی

1403


14 مرداد 1403 08:42 0 کامنت

نویسنده: مصیب داوری، رئیس شورای اسلامی شهرستان رودان

سال یکهزار و سیصد شصت و نه بود که رودان به عنوان یک شهرستان مستقل خود را معرفی کرد شهرستانی که از همان دیرباز هم می‌شد تصور کرد با وجود بزرگان، نخبگان و فرهیختگان و ادیبان زیاد و بافت، اقلیم و طبیعت ویژه و منحصر به فردی که دارد به زودی جایگاه خود را در استان هرمزگان پیدا می‌کند و امروزه بعد از بندرعباس و پا به پای شهرستان میناب نگین مهمی در تصمیم گیری‌های کلان استان است. 
رودان را بهشت جنوب ایران می‌گویند جایی که در دل خود رودخانه‌های بسیار زیبا مثل رودخانه‌ی آبنما؛ زیارتعلی؛ برنطین و جغین و بیکاه را جای داده و باغ های سرسبزش صحه می گذارد بر اسم زیبای بهشت جنوب که باید گفت برازنده‌ی این شهرستان خوش آب و هواست.
رودان را اگر از منظر تاریخ نگاه کنیم می‌توانیم آن را یکی از قدیمی‌ترین شهرستان‌های استان و حتی کشور قلمداد کنیم جایی که رد پای تمدن و انسان‌نشینی را از سنگ نوشته‌های هزاران ساله‌ی بادافشان و قلعه‌های پرافتخار کمیز و دهبارز می‌شود جستجو کرد و از دلِ رودهای جاری‌اش می‌شود مسیر ماجراجویان را برای رسیدن به نشانه‌های بشری کشف کرد.
اما مسأله و نکته‌ی بسیار عجیبی که سالهاست ذهن‌ها را درگیر کرده این است که با وجود طبیعت بکر و جاذبه‌های پرشمار گردشگری رودان چرا تاکنون مردم و مسئولین محلی فکری به حال ایجاد هتل؛ هتل آپارتمان ؛ مجتمع ها و بسترهای تفریحی مناسب و بوم‌گردی نکرده اند اگر مسافری وارد شهر شد برای اسکانش چه مسیری را طی کند و به کجا مراجعه نماید و چرا در تمام این سال‌هایی که مسافران بلاتکلیف بوده‌اند از کنار این موضوع مهم به سادگی عبور کرده‌اند؟
 تنها هتل قدیمی شهر که هم اکنون فرسوده و بعضی از اتاق‌هایش قابل استفاده نیست و نهایت بتواند ظرفیت بیست مسافر را داشته باشد و در شأن مردمان مهمان‌نواز رودان نیست، آیا با چنین ظرفیت و زیر ساختی می شود به رونق صنعت گردشگری شهرستان رودان دل بست؟!
آیا می‌شود انتظار داشت با چنین زیرساخت‌هایی به جذب گردشگر و ایجاد تورهای مختلف گردشگری فکر کرد؟!
شاید تنها راه برون رفت از این مسأله و مشکل سپردن و واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت باغداران رودانی باشد، شهرستان رودان در دل خود ویلا باغ های زیبا، مجلل و پرشماری دارد که می شود با بهره‌گیری از این امکان فرصت مهمان‌پذیر بودن شهرستان را از جایی که هست ارتقا داد و این نگاه مستلزم آن است که نهادهای مسئولی مثل میراث فرهنگی و گردشگری این ظرفیت بالقوه‌ی شهرستان رودان را شناسایی کنند و در جهت استفاده‌ی بهینه برنامه‌ریزی کنند. در این سال‌ها ما شاهد این بودیم که باغدار با هزاران مشقت و دل گرمی منتظر محصول لیمویش بوده که در زمان برداشت با افت شدید قیمت مواجهه می‌شود و جز دلسردی چیزی عایدش نمی‌شود صنعت گردشگری در کنار باغداری و کشاورزی به یقین می‌تواند دریچه‌ای نو برای کسب درآمد و انگیزه‌ای برای کشت محصولات دیگر در این زمین حاصلخیز بهشت جنوب باشد.
ایجاد مکان‌های بوم‌گردی با استفاده از متریال‌های منطقه‌ای می‌تواند گردشگران زیادی را هر ساله وارد شهرستان رودان کند شهرستانی که هنوز نتوانسته ظرفیت‌های زیاد خود را در حوزه‌های مهمی چون گردشگری و کشاورزی به توریست‌ها و تاجران این بخش‌ها معرفی کند. در پایان باید اشاره کنم که نبود محل اسکانی مناسب در این سال‌ها باعث شده که با وجود پتانسیل بالای شهرستان رودان در حوزه‌های فرهنگی،هنری و ورزشی امکان میزبانی مسابقات؛ رویدادها، فستیوال‌ها و جشنواره‌های مختلف در سطح ملی و استانی را از خود سلب کند که این مهم باید مورد توجه دستگاه‌های متولی قرار بگیرد.
روزنامه صبح ساحل
img
دیدگاه ها (0)
img