02

آذر

1403


اجتماعی

20 آبان 1402 08:02 0 کامنت
بسیاری از ما در زندگی خود با ترس‌های گوناگونی روبه‌رو هستیم، ترس‌هایی که عرصه‌ی هستی را به ما تنگ کرده و مانند زنجیری بر دست و پایمان، حرکت و پیشرفت را دشوار و حتی غیر ممکن می‌سازند. بسیاری از افراد می‌ترسند که موفق نشوند یا در برآورده کردن انتظارات خود و دیگران ناکام بمانند.
این ترس که با عنوان ترس از شکست شناخته می‌شود، ما را از ریسک کردن و دنبال کردن اهداف و آرزوها باز می‌دارد. بعضی دیگر دچار ترس از قضاوت هستند، یعنی تصور اینکه دیگران در مورد آن‌ها چگونه می‌اندیشند، می‌تواند برایشان فلج کننده باشد. در چنین حالتی افراد باید مداوما خود را با انتظارات جامعه هماهنگ کنند و از مرزهای واقعی خود عقب بنشینند. ترس از طرد شدن، ترس از ناشناخته‌ها و آینده، ترس از تنها ماندن، ترس از شروع دوباره و ترس از رها کردن گذشته، همگی ترس‌هایی هستند که 
روند معمول زندگی را برای افراد سخت کرده و مقابل پیشرفت آن‌ها می‌ایستند.
گرچه این ترس‌ها بسیار رایج و ریشه‌دار هستند و هر کدام از ما ممکن است چندین مورد آن‌ها را داشته باشیم، اما باید به خاطر داشته باشیم که به هر حال می‌توان برآن‌ها غلبه کرد و بسیاری از افراد توانسته‌اند بر بسیاری از این ترس‌ها چیره شوند. دکتر جان کیم، درمانگر و نویسنده‌ی ژورنال روانشناسی امروز در مقاله‌ی خود می‌نویسد:« اولین قدم برای غلبه بر ترس‌ها، تصاحب آ‌ها است. شما باید بتوانید با مشاهده‌ی این ترس‌ها دریابید که آنان دیوارهای بتنی و غیر قابل نفوذ نیستند. این تغییر دیدگاه بسیار مهم است، چرا که به شما قدرت اقدام می‌دهد. وقتی ترس‌های خود را به عنوان موانعی غیرقابل تغییر و غیرقابل نفوذ فرض کنید، شما را فلج می‌کنند.
اما هنگامی که می‌پذیرید از چیزهای خاصی می‌ترسید، این پذیرش به شما امکان روبه‌رو شدن با ترس‌ها و انتخاب عملکرد را در اختیار شما می‌گذارد». از نظر دکتر کیم، بخش اصلی فرایند کنار گذاشتن ترس‌ها، شامل بررسی این موضوع است که ترس‌ها در نهایت شما را به کجا خواهند برد؟ باید تصمیم قاطعی بگیرید که دیگر اجازه ندهید این ترس‌ها زندگی شما را کنترل کنند. سعی کنید به فرآیند تغییر متعهد شوید. تغییر عادات عمیقا ریشه دار ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما با تعهد بر غلبه‌ی به ترس‌ها، خود را برای موفقیت آماده می‌کنید. بدترین سناریوها را تصور کرده و آن‌ها را یادداشت کنید.
بسیاری از مردم در تفکر فاجعه‌آمیز گیر می‌کنند چرا که اجازه می‌دهند، ترس‌هایشان مبهم بماند و فقط با خود تکرار می‌کنند که این افتضاح است، بیچاره می‌شوم، وحشتناک خواهد شد. اما با تکمیل سناریو و نوشتن انچه واقعا می‌ترسید اتفاق بیفتد و درک معنایی که در پشت این اتفاق و وحشت وجود دارد، ترس را مهار کرده و موجبات کنترل آن را فراهم می‌کنید. لازم نیست یک جهش بزرگ در چیره شدن بر ترس‌هایتان داشته باشید، بلکه گام‌های کوچک اما مدام معین می‌کنند که چقدر موفق خواهید شد. اگر زمین خوردید یا برنامه‌ی خود را رها کردید، دوباره بلند شوید و شروع کنید.
با ترس‌های خود آشتی کنید، برای آن‌ها نام بگذارید و سعی کنید بفهمید از کجا سر درآورده‌اند. با کاوش داستان پشت ترس‌ها متوجه می‌شوید که آن‌ها اموری عینی و ثابت نیستند، بلکه واکنش خود شما به روایت‌ها و داستان‌هایی است که برای خودتان بازگو می‌کنید. در نهایت به یاد داشته باشید که ترس‌ها اغلب بر اساس پیش‌بینی و تخیل ما شکل می‌گیرند تا بر اساس واقعیت. آن‌ها محصول افکار و اداراک خود ما هستند. پس با کار کردن روی خودتان، می‌توانید این ترس‌ها را کنترل کنید. 

روزنامه صبح ساحل

دیدگاه ها (0)
img