تولید 945 هزار تن محصول در سه‌ماهه نخست سال/ نگرانی فولاد هرمزگان از محدودیت انرژی



شرکت فولاد هرمزگان در سه ماه نخست سال جاری موفق به تولید حدود 945 هزار تن محصول در واحدهای فولادسازی و احیا مستقیم خود شد. این در حالی است که علی‌رغم آمادگی این شرکت برای جهش تولید و ثبت رکوردهای بیشتر، شاهد اعمال محدودیت مصرف برق از اویل خردادماه به این شرکت بوده‌ایم.

 

به گزارش صبح ساحل، صنعت فولاد کشور طی دو سه سال اخیر، تحت تأثیر کمبود انرژی قرار گرفته و در تابستان محدودیت برق و در زمستان محدودیت گاز بر این صنعت تحمیل می‌شود. این در حالی است که صنعت فولاد این روزها بیش از گذشته بر توان خود تکیه کرده و با وجود تمامی مشکلات، رو به جلو پیش می‌رود.

نقش صنعت فولاد در توسعه کشورها ‌انکار ناپذیر است و تمام کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای درحال‌توسعه، از صنعت فولاد بسیار قوی برخوردارند و به توسعه صنعت فولاد، هم از نظر کمّی و هم از نظر کیفی، اهمیت زیادی می‌دهند. در کشور ما نیز برنامه‌ریزی منسجمی تحت عنوان برنامه راهبردی صنعت فولاد تدوین شده و قرار است در افق 1404 به تولید 55 میلیون تن فولاد برسیم.

تأکید بر امر تولید طی سالیان اخیر از سوی رهبری معظم انقلاب و سایر مسئولان و دست‌اندرکاران کشور موجب شده تولیدکنندگان، علی‌رغم چالش‌های موجود، حداکثر توان خود را برای افزایش تولید به کار گیرند. شرکت فولاد هرمزگان نیز با توجه به همین موضوع، رشد تولید سالانه با وجود ثابت بودن ظرفیت، در دستور کار قرار گرفته و با انجام پروژه‌های بهبود، موفقیت‌های چشمگیری در زمینه افزایش تولید به دست آمده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به عبور از ظرفیت اسمی در واحد فولادسازی در سال 1401 و واحد احیا مستقیم در سال 1400 اشاره کرد.

فولاد هرمزگان در سال 1403 نیز با نام‌گذاری سال از سوی رهبری با عنوان «جهش تولید»، گام‌های بلندی برای رشد تولید برداشت و در هر دو واحد فولادسازی و احیا مستقیم، طی فروردین و اردیبهشت‌ماه، دو رکورد ماهانه به ثبت رسید و برای نخستین بار، هر دو واحد تولیدی در دو ماه پیاپی رکوردشکنی کردند.

   

واحد فولادسازی

واحد فولادسازی فولاد هرمزگان در سال‌های اخیر در خط مقدم رکوردشکنی بوده و هر سال شاهد ثبت رکوردهای ماهانه در این واحد بوده‌ایم؛ به‌طوری‌که در ماه‌هایی که محدودیت تأمین برق وجود نداشته، این واحد همواره رکوردشکنی کرده است. ازجمله رکوردهای ثبت‌شده در فروردین‌ماه سال جاری می‌توان به این موارد اشاره کرد: رکورد ماهانه تولید تختال به میزان 161 هزار و 109 تن، رکورد قبلی آبان ماه سال 1402 به میزان 158 هزار و 170 تن؛ رکورد ماهانه تعداد ذوب تخلیه‌شده از کوره 1 به میزان 693 ذوب؛ رکورد ماهانه تعداد ذوب تخلیه‌شده از کوره 2 به میزان 696 ذوب؛ رکورد ماهانه تعداد تخلیه ذوب به میزان 1389 ذوب؛ رکورد ماهانه تعداد ذوب ریخته‌گری‌شده به میزان 1377 ذوب؛ رکورد تولید تختال روزانه به میزان 6879 تن در 24 فروردین‌ماه.

رکوردهای به‌دست‌آمده در اردیبهشت‌ماه نیز به این شرح است: رکورد ماهانه تولید تختال به میزان ۱۶۳ هزار و ۱۹۹ تن؛ رکورد ماهانه تعداد ذوب ریخته‌گری شده به میزان ۱۳۸۴ ذوب؛ رکورد ماهانه تعداد ذوب تخلیه‌شده از کوره شماره ۱ به میزان ۶۹۶ ذوب؛ رکورد روزانه تولید تختال به میزان ۶۹۲۴ تن در تاریخ دوم اردیبهشت‌ماه؛ رکورد روزانه تعداد ذوب ریخته‌گری‌شده به میزان ۵۹ ذوب در تاریخ دوم اردیبهشت‌ماه.

با وجود اعمال محدودیت‌های برق بر فعالیت‌های تولیدی از اوایل خردادماه، تولید در فولاد هرمزگان ادامه دارد و این شرکت با توجه به اوج مصرف برق در طول روز، تنها شب‌ها مجاز به تولید است. مجموع تولید تختال در فولاد هرمزگان طی سه ماه نخست امسال به 440 هزار و 832 تن رسید.

احیا مستقیم

واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان نقشی اساسی در تأمین مواد اولیه شرکت دارد و طی دو سه سال اخیر، علاوه بر رکوردشکنی و افزایش تولید، بر افزایش کیفیت و متالیزاسیون آهن اسفنجی تمرکز کرده است. بااین‌حال این واحد در زمستان گذشته، به‌صورت فرصت‌طلبانه، با توجه به محدودیت تأمین گاز، سنگین‌ترین و طولانی‌ترین شات‌دان سالیانه خود را پشت سر گذاشت و توانست نسوز مدول A را پس از 14 سال با موفقیت تعویض کند. این عملیات سرآغازی بر رکوردشکنی‌های مدول یادشده و واحد احیا مستقیم در سال 1403 بود و چندین رکورد روزانه و دو رکورد ماهانه در این واحد به دست آمد. از رکوردهای به‌دست‌آمده در فروردین‌ماه می‌توان به این موارد اشاره کرد: رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی مجموع دو مدول به میزان 170 هزار و 300 تن؛ رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان 84 هزار و 143 تن؛ رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی مدول B به میزان 86 هزار و 157 تن؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان 3041 تن در تاریخ 11 فروردین‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مجموع دو مدول به میزان 5958 تن در تاریخ 13 فروردین‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مجموع دو مدول به میزان 5976 تن در تاریخ 18 فروردین‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مجموع دو مدول به میزان 6051 تن در تاریخ 19 فروردین‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان 3086 تن در تاریخ 22 فروردین‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مجموع دو مدول به میزان 6086 تن در تاریخ 22 فروردین‌ماه.

رکوردهای احیا مستقیم فولاد هرمزگان در اردیبهشت‌ماه نیزبه شرح زیر ادامه یافت: رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی به میزان ۱۷۲ هزار و ۵۰۴ تن؛ رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان ۸۷ هزار و ۷۲۹ تن؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی به میزان ۶۱۰۸ تن در تاریخ ششم اردیبهشت‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی به میزان ۶۱۲۱ تن در تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان ۳۱۰۱ تن در تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه؛ رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی مدول A به میزان ۳۱۲۵ تن در تاریخ ششم اردیبهشت‌ماه.

جمع تولید آهن اسفنجی فولاد هرمزگان در سه ماه نخست امسال به 504 هزار و 306 تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 7.8 درصدی داشته است.

همچنین فولاد هرمزگان در سه ماه نخست امسال موفق به تولید 24 هزار و 849 تن بریکت و 29 هزار و 445 تن آهک شده است.

مجموع میزان تولید تختال و آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان به‌عنوان محصولات اصلی، طی فصل بهار امسال، با رشد 3 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، به 945 هزار و 138 تن رسید. در فصل بهار سال قبل، فولاد هرمزگان 916 هزار و 790 تن محصول تولید کرده بود.

البته با اعمال محدودیت‌های برق از اوایل خردادماه بر صنعت فولاد، به‌وضوح کاهش تولید فولاد کشور در خردادماه مشخص است. بااین‌حال فولاد هرمزگان قصد دارد با همراهی فولاد مبارکه و فولاد سنگان، یک نیروگاه جدید را برای تأمین انرژی خود احداث کند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها