03

دی

1403


اجتماعی

30 مهر 1397 07:45 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - عصردیروزنیز همچون روزهای  گذشته در نوار ساحلی شهربندرعباس ازغرب تا شرق تا چشم کار می کرد، جمعیت موج می زد.

مردم این شهر آمده بودند تادر ساحل ، با گوش دادن به صدای دلنشین امواج دریا ، فارغ  از دل مشغولی های کار وزندگی ، لحظاتی شاد داشته  باشند.

لحظاتی برای با هم بودن. فکر می کنید مردمی که در ساحل قدم می زدند با چه صحنه هایی روبرو شدند؟در یا و ساحل کثیف و پر از زباله. وقتی چشم به دریا می دوختی  ، تن دریا پر بود ازآنچه نباید می دیدی .

چهره دریا این روزها در نزدیکی ساحل دیدن ندارد.

متاسفانه در حفظ وپاکیزگی دریا تا به امروز بسیار غفلت شده است. در کشورهای دیگر، ساحل بهترین مکان برای جذب توریست وگذران اوقات اهالی آن منطقه است.

اما ساحل شهر بندرعباس، آنقدر آلوده است که بومیان منطقه نیز رغبت چندانی برای گذران اوقات خود در این مکان ندارند. دریا در کشور ما به حال خود رها شده است. وقتی به رنگ دریا چشم می دوزی، از رنگ کدر آن خاطرت مکدر می شود.

سال هاست حفظ دریا با بهره گیری از توان سازمان ها و دستگاه های مرتبط در حد حرف باقی مانده است و  کسی هم  دلش به حال دریا درد نمی کند.

به راستی در آلودگی دریا مقصر کیست؟ سال هاست مردم از سرازیر شدن فاضلاب به دریا، دچار خسارت و زیان می شوند، اما باز هم می بینیم که این حکایت همچنان باقیست. سال هاست فاضلاب شهر وارد خورها شده و از آنجا نیز سرازیر دریا می شود.

روزانه فاضلاب خانه های شهروندان وارد خور گورسوزان ، خورنایبند ودیگر خورهای شهر بندرعباس شده و روانه دریا می شود. قرار بود خورهای سطح شهر بهسازی و به یک مکان گردشگری تبدیل شود، نه تنها این اتفاق نیفتد، بلکه داستان دنباله دارسرازیر شدن فاضلاب به درون خورها همچنان ادامه دارد. متاسفانه نبود مدیریت واحد شهری در شهرها به ویژه شهر بندرعباس باعث شده بسیاری از مشکلات لاینحل باقی مانده و فراموش شود.

خورها که قرار بود فرصتی برای آبادانی شهر باشد، همچنان سلامت شهروندان را تهدید می کند. نه تنها فاضلاب شهری شهروندان، حتی فاضلاب سطح معابر وارد خورها شده، روانه دریا می شود .

به بیان ساده تر تمام آب هایی که ازخانه های شهروندان خارج می شود و یا فاضلاب معابر وارد دریا می شود، وارد همان دریایی می شود که عده ای رزق و روزی و معاش خود را از این نعمت الهی تامین می کنند.

همان دریایی که مردم، اندوه و غم و غصه ی خود را به دست آن می سپارند، تا از امواج خروشان آن، سلامتی هدیه بگیرند. اما امروز دریا آن چنان آلوده است که تصور می کنید، اگر وارد آن شوید، سلامتی و تندرستی ات به خطر می افتد. 

متاسفانه بخش عمده این مشکل ناشی از خلاء های قانونی در این زمینه است. اگر مدیریت واحد شهری وجود داشت، دستگاه ها در کنار هم انجام وظیفه می کردند نه در تقابل با یکدیگرهرروز علیه همدیگر موضع می گرفتند.

امروز همگان به این باوررسیده اند که دریا آلوده است.مسوولان نیز به خوبی به این موضوع واقف هستند.مدیران مرتبط با این داستان گاه و بی گاه دراین خصوص سخنی می گویند که می توان به گفته های اخیر  رئیس اداره دریایی اداره کل محیط زیست استان هرمزگان  اشاره کردکه گفته : به دلیل ورود فاضلاب های انسانی و صنعتی به دریا، اکثر شناگاه های استان از وضعیت سالمی برخوردار نیستند.

او معتقداست  در میان شناگاه های استان، بندرعباس بیشترین میزان شناگاه های آلوده را به دلیل حجم بالای ورودی فاضلاب های سطحی به خود اختصاص داده است.

با این شرایط که این مسوول با صراحت از آلوده بودن دریای بندرعباس سخن رانده برای حفظ سلامتی ، نباید تن به این دریای آلوده زد. باید به جای هشداربه مردم و جلوگیری از ورود آنها به دریای آلوده  باید همه تلاش کنند تامردم از صدای دلنشین امواج دریا با آواز خوش مرغان دریایی لذت ببرند! آقایان مسوول به جان مردم ، به دریا رحم کنید و مانع آلودگی بیش ازپیش این سرمایه خدادادی شوید!!!!!

 

دیدگاه ها (0)
img