02

دی

1403


اجتماعی

19 تیر 1392 08:53 0 کامنت

صبح ساحل، اجتماعی _ این روزها کمبود دارو وگرانی آن در کشور ذهن مردم وبه ویژه بیماران را به خود مشغول ساخته است.طی سالهای اخیر، وضعیت دارو اینگونه بغرنج و بحرانی نبوده است. این را باید پذیرفت که امروز تامین دارو یکی از سخت ترین کارها به شمار می رود. مردم نمی دانند با این وضعیت چه کنند، غصه بیماری خود را بخورند یا نگران کمبود دارو وگرانی آن باشند.

درگذشته آن قدر دارو فراوان بود و قیمت‌ آن نیز مناسب که مردم به هنگام بیماری،نگران سلامت و بهبودی خود بودند و فکر دیگری نداشتند اما امروز با مشکلی به نام کمبود دارو، گرانی آن و بالا بودن نرخ ویزیت مراکز درمانی و مطب های خصوصی روبرو هستند.

باور کنید، شرایط بسیار سخت شده است و اگر کسی توانایی مالی نداشته باشد، جرات نزدیک شدن به مطب پزشکان را ندارد. تا جایی که شاید این درد و بیماری را فراموش کند وشاید هم به بیماری دیگری مبتلا شود. امروز حتی ساده ترین دارو را نمی توان به راحتی بدست آورد، مگر اینکه با دوستی ، آشنایی لابی نکنی، تا او بتواند نیازهای دارویی شما را برطرف کند. حتی کمبود شیرخشک، آینده کودکان این مرز وبوم را تهدید می کند.

درگذشته ای نه چندان دور، مردم هرمزگان، کمبودهای دارویی و نیاز بیماران خود به انواع و اقسام داروها را مثل دیگر استان های کشور از داروخانه هلال احمر تامین می کردند. داروخانه ای با انبوهی از اقلام دارویی مختلف. مرکز دارویی استان که هیچ بیماری را با پاسخ « نه » روبرو نمی ساخت. مردم این استان، اگر باکمبود دارو روبرو می شدند، امیدشان به این داروخانه بود.

اما چند سالی است که داروخانه هلال احمر استان حال و روز خوشی ندارد. هر روز فقیرتر و ضعیف تر از روز قبل می شود وتعداد اقلام دارویی آن درحال کاهش است. در واقع این داروخانه تنها می تواند به نیازهای بهداشتی شما پاسخ دهد نه نیازهای دارویی!!

امروز باتوجه به کمبود بیش از 200 قلم دارو درکشور، دیگر نمی توان انتظار داشت که بتوان به راحتی داروتهیه کرد.اما هرچه باشد نباید مردم این استان چون از مرکز کشور هزاران کیلومتر فاصله دارند ازنظر دارویی درتنگنا باشند.اگر داروی شما جزو داروهای خاص (مخصوص بیماران خاص) باشد که دیگر کار بسیار سخت تر خواهد بود.

داروهای موجود در استان پاسخگوی نیاز بیماران  خاص نیست. کمبود دارو دراین استان آن قدر نمایان است که مردم هرمزگان مجبورند هم برای درمان وهم برای تهیه آن به استان های همجوار سفر کنند. آنچه از شواهد وقراین پیداست، دراین استان همچون دیگر مناطق مختلف کشور، داروخانه هلال  احمر متولی ومرکز توزیع داروهای بیماران خاص نیست. واقعا چه شده که هلال احمر استان این قدر در تامین دارو ضعیف عمل می کند، که نمی تواند نیازهای دارویی بیماران و شهروندان هرمزگانی را پاسخ دهد. این چه سیاستی است که باید تبعات و پیامدهای منفی آن دامن این استان و مردم آن را بگیرد. این استان استانی مهاجر پذیر و جمعیت آن شناور است که ضروری است، به نیازهای این استان درکنار استان های پرجمعیت وکلان کشور دیده شود.

کمبود دارو وگرانی آن به جایی رسیده که صدای نماینده مردم غرب استان درمجلس را درآورده است. چه کسی از مسوولان استان باید پاسخگوی کمبود دارو در این استان باشد، مسوولان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی چه پاسخ قانع کننده ای برای مردم استان و بیماران دارند.

دیدگاه ها (0)
img