03

دی

1403


سیاسی

05 دی 1392 08:49 0 کامنت

صبح ساحل ، سیاسی -  استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه انتقاد رسانه ها استقبال می کنم، برنقد منصفانه تاکیدکرد و گفت :  اگر مجموعه  دولت در استان کجروی کرد و شما دوبار مدارا کرده و تذکردادید برای بار سوم عذری وجود ندارد و باید انتقاد کنید،اما به شرط رعایت انصاف باشد.

جاسم جادری استاندار هرمزگان در نخستین نشست رسانه ای خود با اهالی خانه مطبوعات هرمزگان كه با استقبال خوب مديران و صاحب نظران عرصه رسانه استان روبرو شده بود و هر رسانه از زاويه ديدگاه خود مشكلات، انتظارات و درخواست ها را مطرح كرد  گفت: هیچ کس و هیچ کجا در هرمزگان تافته جدابافته و حیات خلوت هیچ کس نیست در مقابل این مسائل بایستید و افشاگری کنیدزیرا ایستادن مقابل رانت خواری و دسته بندی و طیف سازی وظیفه رسانه هاست و من در این زمینه هیچ خط قرمزی قائل نیستم.

وی ادامه داد :آزادی بیان یک حق برای همه است و این اصل در کلام بسیاری از بزرگان دین از جمله در کلام مولا علی (ع) نیز متجلی است و ما هم که ادعای پیروی از ایشان را داریم باید به ایشان تاسی کنیم.

استاندار هرمزگان خاطر نشان کرد : در کلام امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز بر رسالت های رسانه ها به درستی اشاره شده است. امام ره فرموده اند که "رسانه ها باید در خدمت ملت باشند و مردم را در مورد مسائل مختلف روشن کنند."

جادری با بیان اینکه  جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که بتواند در کنار شاخصه های اقتصادی بر دانایی اجتماعی نیز تاکید کن د ابراز داشت : رسانه ها باید با اطلاع رسانی درست به مردم، مردم را از شرایط آگاه کنند. متاسفانه تحریم های ظالمانه بر علیه کشورمان مانع پیشرفت کارها شده است و بدلیل شرایط ناعادلانه در نظام بین الملل، عرصه بر رشد و توسعه محدود شده است.

وی خاطر نشان کرد : پای بندی به قانون و رعایت حقوق شهروندی مورد تاکید همه مسئولان دولت یازدهم است و همه باید با پیروی از فرمایشات ائمه معصوم، مقام معظم رهبری و روشنگری و جذب حداکثری در جهت مهار تبعیض و مقابله با تفرقه گام بردارند.

جادری درپاسخ به برخی اظهارات اهالی رسانه تاکید کرد : هیچ کس و هیچ کجا در هرمزگان تافته جدابافته و هرمزگان حیات خلوت هیچ کس نیست، در مقابل این مسائل بایستید و افشاگری کنید زیرا ایستادن مقابل رانت خواری و دسته بندی و طیف سازی وظیفه رسانه هاست ومقام عالی استان در این زمینه هیچ خط قرمزی قائل نیست. وهیچ مسئول اجرایی نباید خط قرمز رسانه ها باشدکه اگر رسانه بلغزند دودش به چشم همه ما خواهد رفت.

وی اظهار داشت : ما نوکر و خادم این ملت هستیم. اگر اشکالی در کارمان هست حتما به ما گوشزد کنید به شایعات توجه نکنید ، دولت تدبیر و امید - دولت راستگویان و تعابیری از این دست نیازمند به حراست و حفاظت از سوی رسانه هاست و اگر من لایق نبودم حتما مرا نصیحت کنید و رهنمود بدهید.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه خط قرمز ما طبقات استانداری نیست افزود : ما به هیچ جناح و گروهی نگاه مشفقانه و به هیچ گروه و جریان دیگری نگاه خصمانه نخواهیم داشت.

جادری ادامه داد : از انصاف نباید خارج شد و تسویه حساب نباید وجود داشته باشد و اگر مطبوعات به این قاعده اقدام کنند و الزام داشته باشند یقین بدانید مسئولین همپای شما خواهند بود.

وی ابراز داشت :  اگر رانتی بوده است دیگر از این به بعد نخواهد بود و هر کس متناسب با حق ومیزان فعالیتش خواهد بود.

 توسعه، بسته رسانه اي مي خواهد

رییس خانه مطبوعات هرمزگان نیز در این نشست با گرامی داشت یاد و خاطره مرخوم حاج قاسم کرمی پدر مطبوعات استان گفت : امروز اشخاص ودیدگاههایی موفق  هستندکه ارتباط خود را با رسانه تنظیم کنند و به یک روند تعالی برسند.شیرزاد عزتی خاطرنشان کرد: رسانه ها خواهان نگاه تعاملی با مسئولان به صورتی که ذات رسانه حفظ شود هستند. وی ابراز داشت: امیدواریم استانداری مواضع خود را به عنوان یک بسته تعاملی که تمام بخش های دولتی و خصوصی را دربر می گیرد به عنوان یک شیوه درست و فراگیر جهت ارتباط با مجموعه رسانه های استان ارائه نماید.فاطمه رکن الدینی مدیرعامل خانه مطبوعات استان نیز با بیان اینکه خانه مطبوعات استان در حال گذراندن روز پنجم فعالیت خود می باشد به بررسی وضعیت مطبوعات استان پرداخت و گفت: تعدادی از نشریات استان به دلیل مشکلات اقتصادی تبدیل به ماهنامه شده اند و پس از مدتی نیز  دیگر قادر به چاپ نیستند که امیدواریم در دولت تدبیر و امید، این رسانه ها بتوانند جان تازه ای بگیرندو به فعالیت خود ادامه دهند. وی با اشاره به مصوبات خانه مطبوعات با استانداری در زمان استاندار وقت افزود: برخی از این مصوبات هنوز اجرایی نشده است که نیاز به بررسی دارد.

رکن الدینی همچنین با اشاره به مشکلات خبرنگاران ابراز داشت: حتی یک نفراز خبرنگاران استان از طریق دولت خانه دار نشده است به طوریکه پروژه مسکن خبرنگاران پس از سالهای طولانی همچنان روی زمین مانده است.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان همچنین به مشکل اخذ مالیات از رسانه ها ، عدم ارائه تسهیلات مناسب از طرف بانک ها، عدم پرداخت بدهی مطبوعات توسط ادارات و ارگان های دولتی، بلاتکلیفی چاپخانه استان و نبود فرهنگ سرای رسانه جهت تجمیع فعالیت رسانه های استان را از مهمترین مشکلات عنوان کرد که رسانه های استان با آن دست به گریبان هستند.

 جایگاه مطبوعات کجاست؟

در ادامه مدیر مسئول روزنامه ندای هرمزگان نیز گفت: برای بررسی مشکلات مطبوعات ابتدا باید دیدکه جایگاه مطبوعات کجاست؟ عمر برخی از مطبوعات استان به حدود ربع قرن می رسد ولی تاکنون در یک جلسه هم از مطبوعات و مشکلات آنان نامی برده نشد است.

عبدالحسین عطایی دریایی با بیان اینکه در سند توسعه استان جایگاه مطبوعات مشخص نشده است افزود: در هرمزگان نگاه امنیتی به شدت بر مطبوعات حاکم است  به طوریکه حتی در مسائل صنفی رسانه ها نیز دخالت می شود که باید این وضعیت و فشاری که به کارکنان نشریات وارد می شود برداشته شود. وي تاكيد كرد: چرا نباید نماينده عالي دولت در استان هرمزگان براي جلوگيري از تخلفات بيشتر ورود كند بلکه درخواست داريم اجازه ندهد كه به جايگاه رسانه توهين شود.

مدير مسئول روزنامه نداي هرمزگان نيز در اين نشست با بيان اينكه جايگاه رسانه ها درست تبيين نشده است تاكيد كرد: وقتي اهميت و جايگاه رسانه به عنوان تاثيرگذار ترين بخش بر افكار عمومي درست تبيين نمي شود هر شخص و ارگاني به خود اجازه مي دهد تا هرگونه برخوردي را انجام دهد.وی خاطرنشان کرد: جریان آزاد اطلاعات شعار آقای روحانی بوده است که پایه توسعه مطبوعات است که امیدواریم هر چه سریعتر تحقق یابد.عطایی همچنین به نبود زیر ساختها جهت ارسال مطبوعات به شهرستان های مختلف استان اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها ی استان نیز ارتباط خوب و سازنده ای با مطبوعات ندارند، به طوریکه رشته روزنامه نگاری در دانشگاه آزاد اسلامی با شکست مواجه شد و جمع گردید که این امر به دلیل عدم تعامل دانشگاه با رسانه ها بود.

 اگر ديروز رسانه ها جرات كار داشتند امروز استاندار متعجب نمي شد

سردبيروقایم مقام روزنامه صبح ساحل در ادامه به كمبودهاي هرمزگان اشاره كرد و گفت: اگر ديروز رسانه هاي هرمزگان فضا و جرات كافي براي انتشار نواقص را داشتند امروز استاندار هرمزگان از نداشتن سيلو در استان متعجب نمي شد.عليرضا خورشيد زاده اضافه كرد: بايد در اطلاع رساني تحول ايجاد شود و اين تحول چيزي جز رفع تبعيض بين رسانه ها نيست.علیرضا خورشید زاده سردبیر روزنامه صبح ساحل نیز با بیان اینکه جامعه مطبوعات استان در حال تحول است گفت: در تمام حوزه هایی که تبعیض ، رانت و اعمال غیرقانونی انجام می شود فضایی ایجاد می شود که برای گروهی پاتوق شده و فربه  میشوند  و بقیه کنار گذاشته خواهند شد و به اصطلاح به خودی و غیر خودی  تقسیم می شوند. .به طوریکه جریان اطلاع رسانی به صورت کانالیزه انجام می شود آنهایی که خودی هستند امکان حضور دارند و آنهایی که انتقاد می کنند، غیر خودی به حساب می آیند.

وی ادامه داد: استانداری مرکزثقل استان است و نباید هیچ نگاه امنیتی بر آن حاکم باشد. خورشید زاده خاطرنشان کرد: اگر رسانه ها جرآت و تنه خوبی داشته باشند به راحتی می توانند صدای مردم را به گوش مسئولین برسانندو نه اینکه صدای آنها در پارکینگ بماند.

 توزیع عادلانه آگهی ها

شمس الدینی سردبیر نشریه سفیرجنوب نیز خواهان برچیده شدن رانت درخصوص توزیع آگهی ها و توزیع عادلانه آنها بین مطبوعات  استان شد.

داوری مدیرمسئول نشریه سفیر جنوب نیز بیان کرد: طی 8 سال گذشته نگاه به مطبوعات نگاه فراجناحی نبود و نشریاتی که خط فکری ثابت و مشخصی داشتند از طرف وزارت خانه نیز طی نامه های مکتوبی جهت دریافت آگهی تحریم شدندکه امیدواریم نگاه فراجناحی به مطبوعات ،جانشین این نگاه شود.

 300میلیون تومان کمک فرهنگی چه شد؟!

محمد حسین رفیعی عضو شورای مرکزی خانه مطبوعات استان و سردبیر نشریه ارمغان بندر نیز گفت: در دولت قبل مصوب شده بود که 300 میلیون تومان به بخش فرهنگ استان پرداخت شود که متاسفانه چنین نشد. وی همچنین به مطالبات نشریات از ادارات اشاره کرد وخواهان رفع هر چه سریعتر مشکلات حوزه خبر و رسانه شد وگفت : برخی نباید ادعای خودی یا غیر خودی داشته باشند چرا که بسیاری مطبوعات اجازه ورود به پارکینگ استانداری را هم در سالهای گذشته نداشتند.

دیدگاه ها (0)
img