واکنش سازمان سنجش آموزش کشور به خبر لغو آزمون آیلتس در ایران؛

توقف ثبت‌نام داوطلبان آزمون آیلتس «موقت» است



رئیس مرکز المپیاد دانشجویی و امور آزمون‌های بین‌الملل سازمان سنجش آموزش کشور بر بازنگری مقررات، توسعه مراکز برگزاری و رفع مشکلات موجود آزمون آیلتس تأکید کرد و گفت: با تمهیدات پیش‌بینی شده هیچ مشکلی برای شرکت داوطلبان در آزمون آیلتس وجود نخواهد داشت.

 

به گزارش صبح ساحل، دکتر غلامرضا یادگارزاده با بیان اینکه آزمون آیلتس توسط سه مرکز اصلی و تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌‏شود، توضیح داد: براساس مصوبه ۷۹۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه ساماندهی، صدور مجوز و نظارت بر آزمون‌های بین‌المللی از جمله آیلتس بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور است و این سازمان بر اساس این مصوبه، قانون تسهیل رقابت و منع انحصار و همچنین اصل ۴۴ قانون اساسی موظف است زمینه‌های رفع انحصار و تسهیل رقابت مؤسسات متقاضی اجرای آزمون را فراهم کرده و نظارت مؤثر بر روند اجرایی آزمون‌های بین‌المللی داشته باشد و این موضوع در سال جاری به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت.

رئیس مرکز المپیاد دانشجویی و امور آزمون‌های بین‌الملل سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اقدامات متعدد صورت گرفته برای ساماندهی صدور مجوز مؤسسات متقاضی برگزاری آزمون آیلتس، افزود: درخواست و صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها، نظارت بر فرایندهای اجرایی آزمون‌های بین‌المللی و همچنین مذاکره با مؤسسات صاحب امتیاز آزمون در خارج از کشور جهت عمل به وظایف قانونی در دستور کار قرار داشته است.

دکتر یادگارزاده اظهار کرد: سازمان سنجش آموزش کشور در مورد آزمون آیلتس برای ساماندهی و نظارت بر وضع موجود اجرای آزمون، مدیریت روابط بین موسسه صاحب امتیاز آزمون و مراکز و آفسایت‌های مجری آزمون، صیانت از حقوق داوطلبان، تضمین سلامت آزمون و همچنین رفع انحصار و تسهیل رقابت تلاش می‌کند و با هماهنگی نهادهای نظارتی ضمن پایش منظم آزمون در سطح کشور اقدامات لازم درخصوص بازنگری در آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به آزمون آیلتس را به انجام رسانده است.

رئیس مرکز المپیاد دانشجویی و امور آزمون‌های بین‌الملل سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: نظارت و تذکر به مراکز برگزاری آزمون، پیگیری قانونی موارد تقلب و افشای سؤال، مذاکره با موسسه IDP  و تلاش برای عمل به مفاد قانون منع انحصار و تسهیل رقابت به منظور پایان دادن به مشکلات و حواشی آزمون آیلتس صورت گرفته است و ثبت‌نام داوطلبان آزمون آیلتس از اول اسفند ماه ۱۴۰۱ به صورت موقت متوقف شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، وی با بیان اینکه اینکه بازنگری مقررات، توسعه مراکز برگزاری آزمون و رفع مشکلات موجود به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: آزمون‏‌های ثبت‌نام شده تا پایان بهمن ماه مطابق برنامه‌ریزی قبلی برگزار می‌شود و امیدواریم قبل از موعد ثبت‌نام جدید اقدامات پیش‌بینی شده به نتیجه برسد. البته در هر صورت با تمهیدات پیش بینی شده هیچ مشکلی برای شرکت داوطلبان در آزمون آیلتس وجود نخواهد داشت.

 

گفتنی است که از شب گذشته خبری در برخی از شبکه‌های اجتماعی مبنی بر لغو برگزاری آزمون «آیلتس» در ایران منتشر و منعکس شد که این موضوع تاکنون بازتاب‌های زیادی را در پی داشته است.

به گزارش ایسنا، آزمون «آیلتس IELTS» یکی از معتبرترین آزمون‌های تعیین سطح زبان انگلیسی افراد در جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی در نزدیک به ۱۱۰ کشور دنیا برگزار می‌شود.

«آیلتس» که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود در دانشگاه‌هایی نظیر کمبریج، آکسفورد و هاروارد قابل استناد است. کلمه "IELTS" مخفف  "Abbreviation" عبارت"International English Language Testing" به معانی «سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی» است که بالاترین نمره در این آزمون ۹ و کمترین نمره نیز صفر است. 

بر اساس این آزمون، چهار مهارت Listening (شنیداری)، Reading (خواندن)، Writing (نوشتاری)، Speaking (گفتاری) داوطلبان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 

نکته دیگری که در ارتباط با این آزمون وجود دارد، نحوه دسته‌بندی این آزمون است که به صورت عمومی "General" و آکادمیک "Academic"  برگزار می‌شود. آزمون آکادمیک، سطح توانایی و مهارت داوطلبان در سطوح کارشناسی و تحصیلات تکمیلی را می‌سنجد که به عبارت دیگر یکی از معیارهای ورود برای بسیاری از دانشگاه‌ها و کالج‌های معتبر سراسر جهان محسوب می‌شود. نمونه دیگر این آزمون یعنی نمونه عمومی آن برای موقعیت‌های اجتماعی است.

اگرچه این آزمون توسط مؤسسات متعددی در ایران برگزار می‌شود اما متولی اصلی این آزمون، سازمان سنجش آموزش کشور است.

شب گذشته ۲۱ دی ماه خبری در فضای مجازی منتشر شد و برخی از کاربران فضای مجازی با انتشار تصویری از اطلاعیه مراکز برگزاری آزمون آیلتس از لغو برگزاری این آزمون سرنوشت‌ساز در سال آینده تا اطلاع‌ثانوی خبر دادند!

مؤسسات برگزاری این آزمون اعلام کردند: «عطف به دستور سازمان سنجش کشور، مورخ ۲۱ دی ماه ۱۴۰۱ به شماره ۶۵۳/س/م تمام آزمون‌های آیلتس در سراسر کشور از اسفندماه تا اطلاع ثانوی برگزار نخواهد شد.»

اگرچه اعلام لغو برگزاری آزمون آیلتس در کشور، از سال آتی تا اطلاع ثانوی با واکنش‌های بسیاری همراه شده اما بسیاری بر این باور هستند که این تصمیم در جهت کاهش روند مهاجرت در ایران گرفته شده است!

 

پیامدهای لغو آزمون آیلتس در ایران

پیش از اعلام خبر لغو برگزاری آزمون آیلتس در سال آتی، با جست‌وجوی اینترنتی عبارت «آیلتس در ترکیه» با وبسایت‌های متعددی روبرو می‌شدیم که در ارتباط با شرکت در آزمون آیلتس در ترکیه اطلاعاتی ارائه می‌دادند. به نظر می‌رسد، این تصمیم منجر به افزایش موسساتی باشد که مقدمات سفر برای شرکت در آزمون آیلتس را به سایر کشورها فراهم می‌کنند و پس از این، چُنین موسساتی می‌توانند پول بیشتری از این راه از داوطلبان ایرانی به دست آورند!

ازسوی دیگر برخی از داوطلبانی که در آزمون‌های داخل کشور شرکت می‌کردند نسبت به اعتبار آزمون‌های کشور ترکیه انتقاداتی وارد می‌کردند و بر این باور بودند که میزان تقلب در موسسات این کشور بیشتر است. 

 

هزینه آزمون آیلتس چقدر است؟

البته مشکلات به درجه اعتبار آزمون آیلتس محدود نمی‌شود و موضوع لغو برگزاری این آزمون ممکن است سبب افزایش خروج ارز از کشور هم شود. به طور کلی و صرف نظر از این تصمیم جدید باید گفت، چون تعداد دفعات برگزاری این آزمون زبان در ایران محدود است، تاکنون نیز بسیاری از کسانی که موفق به کسب نمره استاندارد کشور مقصد نمی‌شدند برای از دست ندادن فرصت، جهت شرکت در آزمون راهی کشورهای دیگر می‌شدند.

همچنین هزینه آزمون آیلتس در کشورهای مختلف یکسان نیست اما بررسی‌ها نشان می‌دهد صِرف شرکت در این آزمون برای داوطلب از ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار هزینه دارد. هر داوطلبی که بخواهد برای شرکت در آزمون آیلتس به کشورهای دیگر سفر کند، باید علاوه بر هزینه آزمون، هزینه‌ اقامت، غذا و مسترکارت برای ثبت‌نام در آزمون را هم بپردازد. افزایش ناگهانی تعداد این گروه به دلیل لغو برگزاری آزمون در داخل کشور موجب افزایش ناگهانی میزان خروج ارز از کشور می‌شود و علاوه بر خروج ارز، این موضوع  به اعتبار علمی دانشجویان و دانشگاه‌های ایرانی نیز خدشه وارد می‌کند.

هزینه آزمون آیلتس در ایران در حال حاضر حدود ۶۱ میلیون و ۵۱۰ هزار ریال است که البته  این مبلغ ممکن است با اعلام سازمان سنجش تغییر کند اما این قیمت در مقایسه با هزینه‌های چند هزار دلاری برای خروج از کشور به منظور شرکت در آزمون آیلتس به یکی از کشورهای همسایه به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. 

تکلیف داوطلبان آزمون آیلتس چیست؟

با توجه به اطلاعاتی که تاکنون منتشر شده است می‌توان گفت، آزمون‌ آیلتس بهمن ماه همچون گذشته برگزار می‌شود و داوطلبانی که پیش از اعلام این خبر برای آزمون‌های دو نوبت اسفند و فرودین ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند بدون مشکل در این آزمون شرکت کنند اما امکان ثبت‌نام جدید در این آزمون‌ها وجود ندارد.

 

منبع: ایسنا

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها