02

دی

1403


سلامت

18 تیر 1402 09:04 0 کامنت
عبور از دوران کودکی و ورود به دوران نوجوانی، مرز حساسی است که اصطلاحا به آن دوران بلوغ می گویند.
 
نشانه‌های بلوغ در فرزندان پسر و دختر متفاوت است. طبق تحقیقات انجام شده به طور کلی دختران زودتر از پسران به بلوغ می رسند . از این دوره به عنوان حساس ترین برهه زندگی نوجوانی یاد می‌شود به طوریکه فرزندان با فراز و نشیب‌های مختلفی روبرو خواهند شد. با ورود به دنیای امروزی و در دسترس بودن تکنولوژی ها ، سن بلوغ به طور محسوسی کاهش یافته است. اگر در زمان های قدیم سن بلوغ برای دختران 12 سال و برای پسران 14 سال در نظر گرفته می شد امروزه با تغییر سبک زندگی خانواده‌ها، این میانگین سنی به شدت افت کرده است. والدینِ آگاه در این دوران همواره در کنار فرزندانشان باقی خواهند ماند تا به سلامت از این دوره عبور کنند.
یکی از عوامل بلوغ زودرس در فرزندان امروزی ، تک فرزند بودن آنهاست. این گروه از کودکان  به دلیل تنها بودن و نداشتن هم صحبت و هم بازی دائما در حال معاشرت با بزرگترها هستند. در زمان‌های قدیم کودکان بیشتر اوقات خود را با همسالانشان می گذراندند اما با تغییر سبک های زندگی و محدود شدن رفت و آمدها ،کودکان بیشتر وقت خود را با پدر و مادر می گذرانند و با تقلید از رفتار آنان سعی در الگوبرداری های پیشتازانه دارند که عامل مهمی در تسریع روند بلوغ زودرس است.
یکی دیگر از عوامل بلوغ زودرس در کودکان مصرف داروهای اشتهاآور حاوی زینک است.مصرف بیش از حد این داروها  سبب اختلالات جنسی و همچنین توقف رشد قدی کودکان نیز خواهد شد. طبق تحقیقات انجام شده دانشمندان، تماشای بیش از اندازه تلویزیون نیز باعث به هم خوردن تعادل هورمون های بدن کودکان می شود که این مساله نیز یکی دیگر از علل بلوغ زودرس فرزندان است.  با تقلید و الگوبرداری کودکان مخصوصا دختران نسبت به استفاده از لوازم آرایشی ،علاوه بر اینکه آسیب‌های پوستی را بر سلامت پوست‌های خود وارد می کنند موجب سلب اعتمادبه نفس خود نیز می‌شوند.
به طوریکه اگر از این لوازم استفاده نکنند احساس ناخوشایندی نسبت به چهره خود دارند. والدین در نوع پوشش خود در حضور فرزندان ملاحظاتی را در نظر بگیرند، از دیدن فیلم هایی با پوشش های نامناسب پرهیز کنند، از شوخی های جنسی و زننده در حضور فرزندان پرهیز کنند و از تعویض لباس در برابر چشمان بچه‌هایی که به سن بلوغ نزدیک هستند خودداری کنند. همچنین والدین می توانند با آموزش‌هایی در خصوص  لمس و نوازش غریبه‌ها یا حتی فامیل از تحریکات و بلوغ زودرس فرزندان خود جلوگیری کنند. منبع/فارس نیوز

دیدگاه ها (0)
img